Közös megegyezés vagy kéthavi végkielégités?
Leépités lesz a cégnél, ahol dolgozok. Valószinű én beleesek majd. Ha arra kerül a sor, melyiket válassszam?
Közös megegyezés, és addig dolgozhatok itt, amig az új helyemen nem kezdhetek, szóval napra pontosan folytatólagos lesz a munkám, és akár azonnal elengednek, ha azonnal találok új helyet,
vagy válasszam azt, hogy mondjanak fel, ekkor kapok 2 havi végkielégitést, de akkor nem biztos , hogy lesz új állásom azonnal, és a munkakönyvben is az lesz benne, hogy felmondtak, nem az, hogy közös megegyezés.
szerintem egyértelmű,közös megegyezés
nem biztos,hogy két hónap alatt találsz megfelelő állást
"Közös megegyezés, és addig dolgozhatok itt, amig az új helyemen nem kezdhetek"
És ezt hogy fogják garantálni?
Ha 1 évig "nem találsz" munkát akkor is maradsz? :)
Igen, ez jó kérdés. Gondolom várnak néhány hónapot, aztán felmondanak, ha nem találok.
A főnökök és a kollegák is barátságosak, segitőkészek. Szóval nem játszanék arra, hogy azt mondom, hogy keresek, de nem találok. Annyira azért nem hajlik a gerincem :)
Viszont pont ez a kérdésem, hogyha mondjuk max 3 hónapom van új melóhely keresésére, akkor lehet, hogy jobban járok a végkielégitéssel. Persze akkor meg nem engednének el, hanem ledolgoztatnák a fennmaradó időt, de ugye a felmondási idő felét nem kell ledolgoznom, hanem munkahelykereséssel tölthetem.
3 hónapos felmondási időm van, szóval igy lenne másfél hónapom munkát keresni, plusz a két havi pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!