Miért utálják olyan sokan a rendőröket?
Bár a Cobra 11 csak egy játékfilm, de a két főszereplő abban sem sebességet mér az út szélén. Hanem mindig az éppen legnagyobb bűncselekmény nyomába erednek. Egyik burgenlandi rendőr ismerősöm ugyanezt szokta mondani, háthogy a mi rendőreink nem fentről kezdik a bűn visszaszorítását hanem gyereket bilincselnek meg azért ha ellop egy tábla csokit.
Uraim, Magyarország bűzlik az olajszőkítőktől vagy a mutyizóktól. Vagyis a közpénzes megbízásokat többszörös áron túlszámlázóktól. Például a panelházak energetikai felújításait átlagosan 3-szorosan szokták túlszámlázni. Ezzel be van csapva nem csak a lakó hanem a támogatásban részt vevő önkormányzat és állam is. Vagyis az adófizető rendőr is. Meg az ő hozzátartozói is. Vagy a mai napig zavartalanul üzemelnek olyan bűnbarlangok ahol minimum 50 000 Ft-ot számláznak ki a vendégnek egy filléres sörért és addig nem engedik ki míg nem fizet. Ugyanitt drogtól bűzlik még a levegő is és lányokat futtatnak.
Nem a forgalommentes helyen elinduló és övet későn becsatoló autós csal milliárdokat. Nem ő szőkített olajat. Nem ő ver meg és rabol ki időseket. A rosszfiúknak tessék a tökükre lépni ne a tisztességes polgároknak.
Nemrég a Nyugatinál biztonsági őrök megvertek egy utast. Nem ő volt a rosszfiú. Hanem a felsorolt bűnözők. Elhiszem hogy az az utas betegként nem volt szimpatikus megjelenésű, de azért egyenruhában garázdaságot elkövetni mindennek a teteje.
Bár nem rendőrös példa de egyenruhás illetve hivatalos személyes:
Nemrég Budapesten megláttam négy kigyúrt jegyellenőrt amint úgy álltak körbe egy síró kislányt mint ha ő lenne Bin Láden. Ijedtében nem találta a bérletét. Erre én elkiáltottam magam hogy "Én meg jegy nélkül utazok!". Természetesen volt jegyem, csak abban bíztam hogy akkor kapcsolnak és talán egyik semmirekellő is elég lesz a "veszélyes" kislány ártalmatlanítására. Majd mikor láttam hogy nem reagálnak megjátszottam hogy menekülni akarok. Majd nagy nehezen békén hagyták a kislányt és engem ellenőriztek. Majd az egyik izomagyú amelyiken több volt a tetkó mint a szabad bőrfelület, bambán megkérdezte hogy miért akartam elfutni hisz érvényes a jegyem. Erre azt válaszoltam letegezve hogy "A tetkóidtól meg a testékszereidtől még én is megijedtem nem csak az a kislány".
"(Még mielőtt egy egyetemista mindent tudó, felsőbbrendű, romkocsmázó, kultúrsznob honpolgár leszólna, 2 diplomám van)"
Gondolom kettő büfé-ruhatár bölcsész.
"Gondolom kettő büfé-ruhatár bölcsész."
Igen, van humán diplomám is.
Neked milyen van? Hány éves nagy céges mérnöki munkatapasztalatod van? Egy sem? A szakmai gyakorlatodat is a kis egyetemecskéden végezted, ahonnan a kis lábadat nem szándékozod még kitenni a való világba még legalább 5 évig, ahogyan azt a belterjes egyetemisták szokták? Akkor talán bölcsebb lenne, ha hallgatnál és a más szakok/foglalkozásúak leszólása helyett inkább másképpen kompenzálnád a hiányosságaidat.
" Egyetemi éveim alatt a bölcsészek részéről kb. a bulizáson, a drogozáson és az állat módjára történő viselkedésen, és a tipikus liberális hőzöngésen kívül sok produktívat nem tapasztaltam."
Hidd el, a te szaktársaid és a magát a bölcsészeknél, meg mit tudom én milyen képzésekben résztvevőknél magukat többnek tartó egyetemisták sem különbek. Tisztelet annak a pár százaléknak, aki az egyetemet nem munkakerülésre és arcnövelésre használja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!