Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kötelező mosolyogni az olyan...

Kötelező mosolyogni az olyan vevőre aki nem köszön vissza és alapból húzza a száját? Nem elég udvariasan kiszolgálni?

Figyelt kérdés
Kisboltban dolgozom, mindenki dicséri a munkám, mert mindenkivel udvarias előzékeny vagyok. Ami persze nem azt jelenti, hogy egész nap bárgyú, erőltetett mosollyal az arcomon szolgálom ki a vevőket.Egyszerűen felháborít, hogy egy olyan vevő aki bemegy valahova és még az eladó köszönését sem fogadja, ill. vágja a képeket, milyen jogon várja el hogy teli pofával vigyorogjanak rá? Amire fel is hívja a figyelmet, és ennek ellenére udvarias és nyugodt maradsz. Mert neki nem elég ha normálisan kiszolgálják, annak ellenére, hogy nem tanították meg köszönni..
2014. okt. 25. 07:14
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
47%

"Aki eladó, annak KÖTELEZÖ mindenkire mosolyogni"

Amennyiben ez benne van a szerződésben!!!

Általában konkrétan, részletekbe menően le szokták írni az elvárt viselkedést.

Udvariasság, segítőkészség, stb.

És egyáltalán nem mindig van benne a mosolygás!

Nem tudom, hol él néhány ember, de itt vannak fogalmi zavarok.

A szolgáltatás nem azt jelenti, hogy a másik a szolga!

2014. okt. 25. 08:14
 12/23 A kérdező kommentje:
Nem barátságtalanságról beszéltem. Udvariasan ki van mindenki szolgálva.Még az is aki nem köszön, az is aki nem megfelelően viselkedik. Én a mosolygást tartom enyhe túlzásnak.
2014. okt. 25. 08:19
 13/23 anonim ***** válasza:
33%
Igazából ez a főnöködtől függ. Itt Budapesten minimum az eladók 50%-a nemhogy nem mosolyog, de normálisan még kiszolgálni sem képes egy vevőt. Ilyenkor magamban mindig azt gondolom, hogy azért a kevés fizetésért megértem, hogy nincs kedvük hozzá. De az igazat megvallva, nem értem meg, sőt, ha én lennék a főnök rúgnám is ki azonnal azokat az eladókat, akik folyamatosan dumálnak a másik kollegájukkal, reszelgetik a körmüket, vagy non-stop telefonálnak. A vevő pedig köszönje meg, hogy egyáltalán vásárolhatott valamit a boltban. Ha főnök lennék és sok árut szeretnék eladni, ahhoz alap a mosolygós, kedves eladó, de láthatóan a főnökök nagy része nem így gondolkodik, szóval lehet, hogy egyáltalán nem elvárás, hogy mosolyogj a munkahelyeden.
2014. okt. 25. 08:19
 14/23 A kérdező kommentje:
5 éve dolgozom itt. Gondolom nincs gond a munkámmal. Csak kiváncsi voltam a 'vásárlók' véleményével. Amúgy mind azok vagyunk. Én is.És én nem várom el, hogy mosolyogjon az eladó napi 12-16 órában. Elég ha udvariasan kiszolgál.
2014. okt. 25. 08:24
 15/23 anonim ***** válasza:
14 Egyébként én sem várom el. De miért ki az, aki elvárta? Nehezen tudom elképzelni, hogy valaki mosolygásra kényszerítsen egy eladót.
2014. okt. 25. 08:27
 16/23 anonim ***** válasza:

Sosem értettem, kiknek a mániája az, hogy rájuk folyamatosan mosolyogjon az eladó vagy akárki. Ennyire nem mosolyog rájuk senki, hogy jobb híján vadidegenektől próbálják kicsikarni? Vagy jól esik nekik, hogy egy vásárlásnyi ideig éreztethetik valakivel a nem létező fölényüket? Elég szánalmas viselkedésnek tartom az ilyet.

Szerintem bőven elég az előzékenység, az udvarias kiszolgálás és az alapvető tisztelet kimutatása.

Sokan panaszkodnak, hogy bunkók az eladók. lehet, hogy szerencsém volt 28 év alatt, de a két kezemen meg tudom számolni, hányszor voltak velem bunkók egy üzletben vagy piacon. Mondjuk tény, hogy nem kötözködöm, nem személyeskedek, nem fölényeskedek és nem várok el bárgyú mosolyt sem semmilyen eladótól.

2014. okt. 25. 08:52
 17/23 anonim ***** válasza:
10%
Szimplán mosoly és ennyi
2014. okt. 25. 11:20
 18/23 anonim ***** válasza:
28%

És Ezért jobbak az osztrák eladók, emberek. Ha legyilkolnának is olyan kedvesek, mint az ihaj.

Ne legyél már nyafogós, hisztis szemétláda. Nem fog fájni, ha mosolyogsz - sőt, megsúgom, messze-messze jobban jársz vele. Pincér vagyok, pontosan látom, mennyit ér egy kicseszett mosoly. Nap mint nap bunkó, iszákos, tönkrement embereket szolgálok ki és ha hiszed, ha nem, egyetlen kedves szó, egyetlen odavetett mosolyért nem csakhogy visszajönnek, de jattot is adnak. Nem kedvességből kell mosolyognod, hanem a pénzért. Erőltesd meg magad.

2014. okt. 25. 12:21
 19/23 anonim ***** válasza:

Pincérkén, egy eladó mikor kap jattot?

Majd ha te is nettó 67.000 ft-ért fogsz melózni, ha fejre állsz, akkor is annyi, akkor szónokolj a mosolygásról!

2014. okt. 25. 13:48
 20/23 anonim ***** válasza:

#19 Ki mondta, hogy jattot kap? Kicsoda? Írd már le nekem.

Én arról kerepeltem, te szerencse csomag, hogy ha magadra erőlteted a mosolyt, szólsz néhány kedves szót az emberekhez, szívesebben mennek oda hozzád. Szívesebben mennek olyan boltba vásárolni, ahol az eladók nem savanyú pofát vágnak akárhányszor véletlen összeakad velük a tekintetük. Hiába a nagy "segítőkészség" és "udvariasság", ha süt belőled a várásló iránti ellenszenv... vagy közöny. Ti még nem fogtátok fel ezt teljesen.

2014. okt. 25. 18:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!