Hanyagul elvégzett munkát is fizessem ki? Részletek lent.
El kellett mennem egy hétre és nem tudtam megoldani a kutyám elhelyezését. Van egy ismerősöm, aki eléggé pénz szűkiben van és felajánlottam, ha egy hétre vállalja, hogy ha kell takarít nálam és a kutyákkal foglalkozik napi többször, adok x összeget.
Belement én pedig nyugodt szívvel elmentem.
Minden este írt egy rövidet, hogy mi volt a kutyával aznap és, hogy így meg úgy takarított.
Most hazaértem. Már a lépcsőtől egy hatalmas bűz fogadott, ami a lakásomból jött.
Bementem és a lakás kissé szét volt kapva és bűzlött. De kb mintha egy borz döglött volna meg benne. És a bűz mellett több helyen állt a kosz illetve pisi-kaki nyomok.
Még le se tettem a bőröndöm máris egy nagytakarítással és szellőztetéssel kezdtem...
Aztán jött is két szomszéd, hogy napok óta irtózatos bűz jön a lakásomból és ezt nem lehet elviselni.
Viszont a kutya rendben volt, látszott, hogy foglalkoztak vele 1 hétig rendesen.
Nem lenne bajom, ha az lett volna csak a kritérium, hogy foglalkozzon a kutyával. De a megállapodásban az is benne volt, hogy tartsa rendben a lakást.
Elgondolkoztam, hogy odaadjam e a pénzt vagy ne. Elvégre mégiscsak ezt akkor csinálta, amikor mást is csinálhatott volna és jött és írt nekem minden este... Viszont én azért nem adnék x összeget, hogy hazaérve egy szétszedett, büdös, koszos lakás várt. Viszont az ismerősöm már várja nagyon a pénzt és nagy szüksége is volna rá és mindig megemlítette, hogy a sok dolga mellett ezt is elvállalta.
Esetleg adjam csak oda a pénz felét? Vagy adjam oda a pénzt és legközelebb ne kérjem fel (amúgy nem is fogom felkérni)? Vagy ne adjam neki oda egyáltalán?
Ha úgy érzed nem menne a kapcsolatotok rovására ha őszintén elmondanád a problémád indokolva egy csökkentett fizetést, akkor adj neki kevesebbet.
Ha pedig fontos ez az ismerős és elvesztenéd ha megmondanád neki őszintén hogy ez gáz volt, akkor fizesd ki teljesen és hanyagold a jövőben.
Azért ez mondjuk érdekes, mikor én mentem el két hétre, akkor is megkértem ismerősömet, hogy vigyázzon a cicára, meg a kinti állatokra (a macskám teljesen benti macska).
Érdekes, mikor hazajöttem, ki volt takarítva az alma, meg volt fésülve, az udvaron is rend volt, pedig a kutyus sok mindent szét szokott rágni. Ja és mind ezért nem is fizettem, mert szokásunk egymás házára vigyázni. Nekem ez már nem férne bele, biztos megmondanám neki a frankót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!