Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Havi 100-120-ból egy hogy...

Havi 100-120-ból egy hogy lehet kiegyensúlyozott életet élni?

Figyelt kérdés

Nemrég megkaptam, hogy telhetetlen vagyok, és ki fogok égni a pénzhajhászásban, mert 120ezerért nem vállaltam állást, hanem kerestem egy másikat, ami 200felett fizetett.

Én nem tudnám elképzelni az életemet 100-120-ból.

Albérlet, rezsi, autó, és még gyerek sincs, ha lenne gyerek, hogy férne bele ez 120ba?

2014. szept. 21. 16:50
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Egy 120-as fizetés agglegény bérnek felel meg, azért hívom így mert csak magadra fordítod és nem másra(feleség/gyerek)

Albérlet már eleve egy pénztemető hosszabb távon, autóm nincs de egy 1000res motorom igen, aminek ha utánaszámolsz jócskán meghaladja kicsivel egy családi autó fogyasztását, és a fokozott igénybevétel miatt a kopó alkatrészek cseréje. Viszont csak szezonban használom. Nem beszéltem a 6ezres kondibérletről, meg a táplálékkiegészítőkről.

Én tudok változatosan élni, de nekem ebbe már nem fér bele egy gyerek, viszont tisztában vagyok azzal hogy aki velem akar ismerkedni annak hamar szembesülnie kell a ténnyel hogy nincs szükségem gyerekre, ha ennek fényében ott hagy, akkor sem esek kétségbe fenn tudom tartani magam.

2014. szept. 21. 17:01
 2/17 anonim ***** válasza:
72%

Nagyon örülök, hogy te olyan helyzetben vagy, hogy utánad dobálják a 200e-es állásokat, míg rengetegen diplomával se keresnek ennyit.

Amúgy kérdésedre válaszolva:

A fizetésedhez kell igazítani a vágyaidat és akkor működik. Nem 3000nm2en kell egyedül lakni és nem 2500ccm es 6 személyes kisbusszal kell munkába járni akkor nem megy rá a fizetésed 99,9%a erre.

2014. szept. 21. 17:19
 3/17 gebasz1 ***** válasza:
100%
Szegeden az jó fizetésnek számít/netto/. Nem egy több gyerekes szülőt ismerek akik közt csak az egyik dolgozik még is megélnek.Persze én is úgy gondolom hogy ez rohadt kevés.
2014. szept. 21. 17:23
 4/17 anonim ***** válasza:
78%
Van aki 75 ezerből él...Ha nem vagy nagyra vágyó??? Mert akkor lottóz.
2014. szept. 21. 17:31
 5/17 anonim ***** válasza:
59%

Nem kell szerintem rögtön leszólni a kérdezőt, csak azért mert jobban keres, és jobb életet akart.

Amúgy ja, 100-120-ból kb épp csak ki lehet jönni. Ha magam nézem, egy albérleti szoba 40-45 ezer, felnőtt bérlet 10, meg tuti 40-et elkajálok havonta...Összességében közel 100 elmegy gy hónapra, úgy hogy nem is csináltam semmit, csak éppen hogy élek. Aztán nem mindegy, hogy havi 20-at vagy 100-at tud az ember félretenni későbbre, és pár hónap alatt összehozni egy autó árát, vagy elmenni egy nagyobb nyaralásra.

2014. szept. 21. 17:58
 6/17 anonim ***** válasza:
68%
troll314csa, nettó vagy bruttó? 4 vagy 8 óra? szexmunka, vagy köztisztviselői?
2014. szept. 21. 18:20
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
120 ezer (nettóról beszélünk) egy embernek egy közepes életszanvonal fenntartásához elég. Egy családot fenntartani, ha saját lakást és autót is akartok, akkor nagyon kevés. Bár egy családot általában két ember szokott eltartani, ezt azért számítsuk bele. Meg azt is, hogy szerencsés az, aki válogathat. Nagyon sok ember nem azért nem keres töbet, mert nem szeretne, vagy mert nem tudna más munkakörben érvényesülni.
2014. szept. 21. 19:20
 8/17 anonim ***** válasza:
89%

"ha lenne gyerek, hogy férne bele ez 120ba?"

Úgy, hogy lentebb adnál az igényeiből. Kondipénzből mondjuk pelenkát vagy kaját vennél. Évi 3xi nyaralás helyett csak 1x járnátok, vagy 1x se!

2014. szept. 21. 20:17
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez úgy elképzelhető, hogy ha van saját lakás (hitel nélkül). Úgy azért elég normális körülmények közt lehet élni 120 ezerből, jó persze nem "nagylábon". Sőt azt se értem, hogy a család nem férne bele. Mert akkor mondjuk már ketten keresnek 120-120 ezret.
2014. szept. 22. 04:59
 10/17 anonim ***** válasza:
89%
Na úgy nézem megint azt pontozzák fel aki sajnálkozik és beszól...
2014. szept. 22. 07:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.