Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Fiúként felvehetek munkahelyre...

Fiúként felvehetek munkahelyre, irodába szandált? És ha igen, oda is csakis zokni nélkül, ugye?

Figyelt kérdés
Nincs dress code nálunk. Nagyon meleg a zárt cipő már nekem is. Vettem egy rendes szandált, elég zárt is, csak a sarkam meg a lábujjaim vannak ki belőle. Felvehetem odabentre időnként?

2014. júl. 27. 14:46
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Miért zavar téged, ha valaki mezítláb van? A többiek lábát nézed munkaidőben vagy dolgozol?
2014. júl. 31. 15:14
 22/29 anonim ***** válasza:

Nem áll szándékomban senkit sem megbántani, de a szabály az szabály és hát a protokoll előírja, hogyan is illik öltözködni az irodában vagy akár az utcán :)

Persze, vidéken senkire se néznek rossz szemmel, ha melegítőnadrágban szalad le a közértbe, de azért egy városban/fővárosban mégsem "módi" :D

Ugyanez a helyzet egy munkahelyen is - véleményem szerint - akár jár ügyfél az irodába, akár nem... illene betartani a protokoll előírásait.

Férfiak esetében, illene azért egy fekete, szürke, barna, elegánsabb sötétkék öltöny, hozzáillő inggel és nyakkendővel illetve cipővel.

Vagy ha hétköznapira akarjuk fogni a "figurát"

Minőségi ing/póló, farmer, bőrcipő. Lehetőleg egymással harmonizáló színek, és nem rózsaszíning + piros nadrág.

Az biztos, ha ügyfélként betévednék egy irodába, és az ott dolgozók mezítláb fogadnának, hááát... kétszer is meggondolnám, továbblépjek-e vagy sem :)

2014. júl. 31. 15:16
 23/29 anonim ***** válasza:
0%

21-es.

Igenis megnézem a munkatársaim/ügyfeleim öltözékét amihez hozzátartozik a lábbeli is.

Egy-kettő leszűröm az öltözékből az illető személyiségét, munkához való hozzáállását.

2014. júl. 31. 15:17
 24/29 anonim ***** válasza:

"Egy-kettő leszűröm az öltözékből az illető személyiségét, munkához való hozzáállását."

Hát ja, itt mi mind csak lustálkodunk, és nem dolgozunk, és ezt az öltözködésünkkel is kifejezzük.

GYK: irónia volt.

2014. júl. 31. 15:20
 25/29 anonim ***** válasza:
Csak egy példa: https://www.youtube.com/watch?v=Otoc_fKsVc0 sincs szigorú előírás, és elképzelhető, hogy láthatsz embereket rövidgatyában vagy papucsban/szandálban. Tudom, szörnyű iroda lehet.
2014. júl. 31. 15:32
 26/29 anonim ***** válasza:
Szandált elvből nem veszünk fel zoknival. Mi vagy te, kelet-német turista???
2014. júl. 31. 15:39
 27/29 anonim ***** válasza:
Miért lenne ciki? Akkor pasin gáz a szandál, gáz a papucs... meg persze gáz, ha büdös a lába, mert egész nap egy cipőben főtt? Gratulálok, igazi magyar hozzáállás ez is. Azt veszel fel, amiben kényelmesen érzed magad. Ha nincs dress code, akkor nyugodtan mehetsz abban. Nálunk sokan abban jönnek, többen mezitláb flangálnak.
2014. aug. 6. 08:47
 28/29 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Mielőtt ez is fura egy céggé válna, elmondom, hogy egy nemzetközi pénzügyi szervezet egy magas létszámú irodájáról van szó. Igaz, ügyfélfogadás nincs. Abban az esetben nem így lennénk, persze a lábbelit akkor sem látják az asztaltól, ugye.
2014. aug. 6. 08:53
 29/29 anonim ***** válasza:

Persze, hogy felveheted. Akár le is veheted. HA nem zavar senkit. EZ a kényes része a dolognak, ezt viszont NEKED kell tudni ott helyben megítélni, távolról ez nem megy. :)

Ezért aztán sokat nem segítettem, de én támogatlak! Én is szandálban jövök (szigorúan zokni nélkül), és itt az irodában ki is bújok belőle. Ezzel együtt vannak itt olyan idősebb férfiak, akik zoknival viselik a szandált. Én ezt nem tenném meg, de soha eszembe sem jutott még senkinek a szakmai vagy emberi minőségét ezzel mérni. :D

2014. aug. 7. 10:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!