Csak én utálok dolgozni?
Az emberek 90 %-a így van ezzel, de hát a pénz miatt bejár mert éhen veszni sem jó dolog, meg valamiből lakni kell,fűteni, családot eltartani stb. Szóval a pénz miatt kénytelen gürcölni. Ha megdobnák 100 milióval akkor azonnal felmondana szinte mindenki. Aki nem az hazudik, vagy eleve jómódú, vagy ő a főgóré és szereti a hatalmat.
Egy kiút van a saját vállalkozás,de ehhez tőke kell, sok sok tőke és szerencse. Te vagy főnök, és lehetnek beosztottjaid, aki jó szintre eljut az szinte csak a pénzt számolni jár be hetente, a többit elvégzik helyette a melósok.
Vagy otthonról dolgozol de az idehaza szinte nem létező fogalom. Néhány programozó pl megteheti, és jól élnek.
Nekem is lett volna lehetőségem gyári munkára, nem volt kedvem hozzá, főleg hogy 4 óra lett volna az utazás. Közelebb nem nagyon van szabad hely. Aztán alkalmi munkákat kezdtem csinálni (egy házfelújítás segédmunkái, meg kertrendezés, stb). Ez sokkal jobb, csak kiszámíthatatlan.
De ha kialakul egy ügyfélkör, akkor megy.
Sokkal jobb lenne egyébként az önfenntartás (bár régen meg a földesurak keserítették meg az életet). Én bele is kezdtem, gabonafüvet termesztek, csak a fóliasátrat is meg kell csinálni, különben télen nincs termés. Ha ez a nyavajás tél nem lenne, teljesen önfenntartó lehetnék XD.
Nameg a mennyiség amit meg tudok termelni, csak alapszinten elég. Edzeni már kevés, ahhoz kéne kb 2000 nm termőterület.
Ismerek olyanokat akik online pókerból is hozzák a havi 200 ezret minimum tisztán de inkább többet. Ők sem "dolgoznak" hagyományos értelemben, de ehhez meg rengeteget kel gyakorolni tanulni.
Vannak olyanok akinek adatott örökségekből 3-4 lakás ,üzlethelyiség ,jó környéken és semmi dolga csak havonta felvenni a bérleti díjat. Nekik arany életük van egész nap azt csinálnak amit akarnak.
Vannak erős hivatástudattal rendelkező emberek, vannak, akik megtalálták az álomszakmájukat, amiben ki tudnak teljesedni és amit szeretnek csinálni, vannak, akik noha nem rajonganak a munkájukért, de azért elvannak vele, és örülnek, hogy nem rosszabb jutott (aka "a pohár félig tele"), továbbá olyanok is, akik nem viselik jól a "láblógatást", a boldogságukhoz hozzá tartozik, hogy hasznosnak érezzék magukat, tevékenyek legyenek, és ezt munkájukban valósítják meg.
Ezek szerintem inkább a kisebbség.
Aztán van a többség, akik pont úgy vannak vele, mint te.
"Mondom, mert ez várják el..."
Ha azt várnák el, hogy kútba ugorjál, akkor megtennéd?
Ki a tökömet érdekeli, hogy más mit vár el, és milyen jelzőkkel illet? Én életem, úgy élem, ahogy nekem tetszik!
Ilyen felfogással ne is csodálkozz, ha utálod a munkahelyedet és sz@r melót végzel.
10. "Mennyi sporolt penzed van?"
Hát annyi van, hogy állampapírba fektetve annyit kamatozik egy hónapban kb. mintha közmunkában dolgoznék.
keress olyan munkát amit szeretsz. vagy olyan vagy aki képtelen ilyet találni? mert sok ember így van vele mint te, hogy jobb volna otthon a semmittevés, mint dolgizni akârhol......
feltételezem nincsen feleséged/párod, de gyerek biztos nincs. akkor értük csinálnád szoval volna értelme: eltartanád a családod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!