Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Főnök miatt nem tud szavazni,...

Főnök miatt nem tud szavazni, hogy legyen?

Figyelt kérdés
Párom vasárnap egész nap dolgozik, korábban is kell bemennie egy órával, annyi az elvégzendő munka. Az egyik főnökhöz fordult, hogy kér-e a munkahely mozgóurnát (többen is lesznek így bent, akik szavaznának), de a főnök azt mondta, hogy nem, ha szavazni akar, akkor menjen el bármikor. Csakhogy nem tudja otthagyni a munkahelyet, mert különben nem lesz kész az elvégzendő munka időben, ezt mondta is neki. A főnök erre közölte, hogy akkor nem fog szavazni. Viszont a szavazás alapvető állampolgári jog tudtommal, köteles biztosítani a munkáltató a dolgozói számára a lehetőséget a szavazásra. Mi ilyenkor a teendő? Párom a város szélén dolgozik, nem a bejelentett lakcímen, így a belvárosba kéne mennie szavazni, ami legalább másfél óra kiesés, de inkább több, ha a sorban állást is beleszámoljuk. Kéne az a mozgóurna. Tehet a főnöke ellen valamit? Van még fölötte álló ember, meg vele egyenrangú is. Félő, hogy utána visszakaphatja, és meg fogják szívatni... :/
2014. máj. 23. 14:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%

ebedidoben kimegy (elvegre elengedtek), leszavaz, visszamegy.

mozgournat nem erre talaltak ki, hanem idos beteg embereknek.

vagy ki kellett volna venni szabadsagnak elore ha mar ilyen fontos.

2014. máj. 23. 15:04
 2/14 anonim ***** válasza:

Elvileg a főnök nem vonható felelősségre, mert elengedte szavazni.

Mozgóurnát meg nem lehet igényelni, csak nagyon indokolt esetben.Járóképtelen, beteg emberhez pl.

Kérdés, van-e a szavazókörben annyi jármű, hogy mozogjanak az urnával, legalább két tagnak kell együtt mennie, s megszervezni, hogy bent is maradjanak elegen. Reggel 6-kor nem tud leszavazni a párod, mindjárt nyitáskor? Sokan innen mennek dolgozni.

Szóljatok be a jegyzőhöz, és ha több embert érintene, akkor bekalkulálhatják, de ennek is van határideje.

2014. máj. 23. 15:10
 3/14 anonim ***** válasza:

Hiszen biztosítja a lehetőséget: megmondta, hogy elmehet napközben!

Amúgy mozgóurnát nem lehet csak úgy kérni, ahhoz indok kell, mégpedig: "A mozgóurna igénylést indokolni kell. Mozgóurnát az a választópolgár kérhet, aki mozgásában egészségi állapota, fogyatékossága vagy fogvatartása miatt gátolt."

Ha így lenne, akkor viszont kérhetné ő is, nem kellene a főnökre várnia.

2014. máj. 23. 15:11
 4/14 anonim ***** válasza:
62%
csak én érzem úgy, hogy ez a probléma nem probléma?
2014. máj. 23. 15:14
 5/14 anonim ***** válasza:
45%
Mi lenne a a teendő, főnőke elengedte szavazni, menjen ki a legközelebbibe, át lehetett volna jelentkeznie bárhová.
2014. máj. 23. 15:33
 6/14 A kérdező kommentje:

Látom, sokan zavarodottak a kérdés tekintetében, nem olvastatok elég figyelmesen. Nem engedhet meg magának most sem szabadságot, sem az alapvető szünetnél többet, mert akkor nem tudja elvégezni a munkáját, ami miatt kirúghatják. 1 óra szünete van, azalatt talán megjárja magát az utat oda-vissza (óránként jár a busz a munkahelyéről a városba), de mivel nem itt van a bejelentett lakcíme, hanem átkérte magát, ezért ilyenkor - ahogy az áprilisi szavazásnál is így volt - egy helyre küldenek minden átjelentkezőt szavazni, áprilisban három órát álltunk sorba! Nem tudja egy szünetben elintézni!

A munkaideje egybeesik a szavazás idejével.

Egyébként örömmel jelentem, hogy tévedtek azok, akik azt mondták, mozgóurnához ez nem indokolt helyzet, ugyanis ma a másik főnök volt bent, és ő 2 perc alatt elintézte, hogy legyen mozgóurna, mert számára egyértelmű volt, hogy másképp nem lehet megoldani, és kötelességük biztosítani a szavazást.

Az utálkozásotok pedig lepergett rólam, ne aggódjatok emiatt! ;-) Aki számára nem probléma, hogy a szavazási jogot korlátozná egy munkáltató, arra meg végképp nem mondok semmit.

2014. máj. 23. 15:39
 7/14 anonim ***** válasza:
Mint írtuk: nem lehet csak úgy mozgóurnát rendelni. Ennyi.
2014. máj. 23. 16:21
 8/14 anonim ***** válasza:
58%

"Válaszod nem a kérdésemre volt felelet, én abban kértem segítséget, mi ilyenkor a teendő, kihez lehet fordulni. Nem volt amúgy igaz, amit a mozgóurnáról írtál szerencsére, a másik főnök elintézte, 2 perc volt az egész, megy a mozgóurna, mivel az aznap dolgozók másképp nem tudnának vagy szavazni vagy elvégezni a munkájukat.

Sajnos én is tudom, hogy a főnök azzal, hogy elméletileg elengedte, bevédte magát jogilag, ezért kértem a segítséget, mivel ettől függetlenül vagy problémája lesz a munkáltatójának vele, amiért nem végezte el a munkáját, vagy nem mehet el szavazni, ami számára fontos.

Legközelebb, a többi kérdező érdekében kérlek, hogy az adott kérdésre válaszolj, vagy ha nem tudsz segíteni, akkor inkább ne írj semmit, mert könnyen megbánthatsz ezzel valakit."

1. Nem kértem tőled személyes üzenetet, nem vagyok rád kíváncsi, ne írj nekem.

2. Minden, amit írtam, igaz volt, a hivatalos honlapról másoltam. Kamuzol. Mozgóurnát nem lehet így intézni.

3. Nem vagy normális.

2014. máj. 23. 16:36
 9/14 anonim ***** válasza:
58%

Ja, és még annyi, hogy fogalmam sincs, mivel bántottalak volna meg, szerintem simán összekeversz más válaszolóval, mivel én csak egy jogszabályt másoltam be, ami, ha bántó, az Országgyűlésnél reklamálj.

De egyébként sem igazán hat meg, ha megbántódsz. :D

2014. máj. 23. 16:38
 10/14 anonim ***** válasza:
67%

Ki utalkozott? en egyetlen utalkozo kommentet se lattam.

arra probaltak felhivni a figyelmedet, hogy a mozgourna mire valo.

Nem ertem miert kerdez valaki valamit ha meg van rola gyozodve hogy tudja a valaszt (raadasul rosszul)

2014. máj. 23. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!