Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Van olyan, hogy az ember nem...

Van olyan, hogy az ember nem akar dolgozni?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy én soha nem gondolkodtam azon, hogy majd valahol szeretnék dolgozni. 33 éves vagyok, jövőre szerzem nappali tagozaton a harmadik diplomámat. Tervben van még egy szak elvégzése a jövőben (a harmadik diploma után). Hogyis mondjam, nekem tetszik az hogy egyetemre járok, bár már nős vagyok és sokat szelidültem azóta :) Egyszóval minden érdekel csak az nem hogy dolgozzak és az hogy más diktáljon nekem. Ti is vagytok így vagy hasonló helyzetben?
2014. máj. 8. 15:37
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Na, akkor tisztázzunk néhány dolgot, mielőtt elásnátok a föld alá :) nem vagyok cigány, és az állam 12 félévet támogat, ami letelt mire megszereztem az első diplomámat mert anno csúsztam 2 félévet és 5 éves volt a képzés, azaz 10 félév, ebből lett 12 mire befejeztem (azóta költségtérítéses formában végzem az egyetemet). Elég sokat örököltem a nagyszülők után az Államokból, valamint egy családi gazdaságunk van, amiben szoktam tevékenykedni de ugyebár az nem munka, mármint nem olyan értelemben vett munka mint az átlag felfogás szerint, tehát ebből fizetem. Feleségem még szintén tanul, jelenleg csoporttársak vagyunk :)
2014. máj. 8. 16:25
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Talán később megpróbálhatnátok a családi gazdaságba jobban belefolyni, azt fejlesztgetni a feleségeddel, ha valami olyasmiről van szó, amiből majd később meg tudtok élni.
2014. máj. 8. 16:28
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

én is szívesen tanulnék életem végéig... nem tudom, hogy miből élsz meg, meg milyenek a körülményeid, de biztos, hogy jó, ha ennyi évesen még nem dolgozol. Én pl. suli mellett is eljártam dolgozni, nem azért, mert annyira rászorultam, hanem mert saját magam szerettem volna boldogulni, nem mások pénzét felélni.

Meg bennem mindig az van, hogy minél több dolgom legyen, ami a sajátom és nem más pénzén van,hanem megdolgoztam érte és büszke lehetek arra. Nekem is van két diplomám és elég sok mindenem, amit magamnak vettem.

Másrészt meg már nem merült fel benned, hogy 33 évesen 18-23 éves fiatalokkal lógj? tök más közeg, egyáltalán nem érzed cikinek? nah mindegy, nem vagyunk egyformák, de ha majd tényleg egyszer el kell kezdened dolgozni, nem lesz könnyű dolgod belerázódni a munka világában és az önéletrajzodban is jól mutat, hogy harmincvalahány évesen még munkahelyed se volt...

2014. máj. 8. 16:30
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Te tanulsz, most az a munkád. Aztán majd dolgozol valamit úgyis. De ha nem is akarsz dolgozni az talán még mindig jobb mintha dolgoznál de más kárára, mint a szeretett politikusok. Élj boldogságban, és tedd boldoggá a környezetedben élőket legalább ha úgyis megspórolsz egy csomó energiát a munkán majd. ^^ Ha az ellenkezője valósulna meg te egy roppant szörnyű ember lennél. :D

Egyébként én se fogok kvázi munkába járni majd ha elérem azt amit szeretnék. Álmom egy tanya, ahol magamnak termelek kaját, ami pedig pluszba terem étel eladom a piacon, és abból lesz némi költeni való. Ez is munka lesz, de nem lesz főnök.

2014. máj. 8. 16:39
 15/27 A kérdező kommentje:
azt nem érzem cikinek hogy a 18-23 évesekkel lógok/lógunk feleségemmel együtt mert nem csak én vagyok úgymond "túlkoros" az egyetemen, másrészről, és ezt most nem nagyképüségből írom, de senki nem mondja meg hogy 33 éves vagyok, nagyon fiatal arcom van, talán azért mert nem öltem meg magam a munkával, 8-9 évet simán mellé lőnek az emberek amikor tippelik a koromat. Azt itt leszögezném hogy nem élősködöm a szüleimen, az igaz hogy a szülői házban lakom, de egy 450 nm-es családiház mellé biztos nem veszünk mégegyet, mikor 5 család elférne benne, főleg így, hogy még nincs baba. Azon gondolkoztam már hogy a családi gazdaságot tovább viszem majd, de ez még a jövő terve.
2014. máj. 8. 16:44
 16/27 anonim ***** válasza:

én ugyanilyen helyzetben vagyok, beláttam hogy a tanulás a legfontosabb, és ha úgy adódik nappali tagozatra megyek egyetemre, felnőtt fejjel.

hasznosnak tartom hogy tanulni akarsz, mert jó dolog képezni magad, ha megteheted.

és is ezt teszem,mert kiakarom élvezni a tanulás örömét az egyetemen!

2014. máj. 8. 16:50
 17/27 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, én is tanulok egyetemen (első diploma), de költségtérítéses szakon (amikor én jelentkeztem nem kaptak erre a szakra állami helyet a vidéki egyetemek) és pokoli nehéz így. Normális munkára eleve míg tanul az ember, nincs sok esély, így több helyen is dolgoztam, mire összeszedtem a sulira a pénzt. Én is még elvégeznék vagy 2 szakot nappalin, mert mindkét szak érdekelne, de miből? Sajnos nekem nincs olyan szerencsém, mint neked. Én is úgy gondolom, hogy tanulni jobb, mint dolgozni, a tanuláshoz is lenne kedvem, de ha valaki nem születik milliomosnak, akkor nem megy, hiába nem akar az ember dolgozni, muszáj. Örülj neki, hogy megteheted, kevesen vannak így.
2014. máj. 8. 19:04
 18/27 anonim ***** válasza:
És legalább a 3 diplomádnak lesz köze a családi gazdasághoz vagy teljesen elüt tőle? Mert ha nem, akkor feleslegesen tanulsz, ha azt a jövőben nem fogod tudni kamatoztatni.
2014. máj. 8. 20:49
 19/27 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! Ha már van 3 diplomája akkor szerintem valamely módon biztos, hogy hasznosítani tudja majd. Am. meg ha a szüleid nem szólnak érte akkor miért írtad ki a kérdést? Mert ha téged zavarna akkor nem így alakítanád az életed! De mivel így "csinálod" téged nem zavar a többi meg kit érdekel? Hát senkit!
2014. máj. 8. 21:10
 20/27 anonim ***** válasza:

Három diplomát szerzel és annyit értesz meg a világból, hogy milyen jó neked, mert 450 nm-es házat építettek a Szüleid, meg létrehoztak egy gazdaságot, amiből kitermelik a pénzt neked... kíváncsi lennék, milyen diplomákat szereztél? Művelődésszervező, meg hasonló értelmes dolgokat?????

Ha ennyi pénzed van, szerintem inkább vegyél még kettőt és nem kell bejárnod az egyetemre se...

2014. máj. 8. 21:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!