Ilyen munkahelyre jelentkeznétek?
most dolgozni akarsz vagy kifogásokat keresel?
mert úgy látszik az utóbbi esélyes.
Odáig jutottunk sajnos, hogy örülni kell, ha van munkalehetőség.
Legalábbis erre vidéken felénk.
Én szívesen elmegyek helyetted dolgozni! mert én is munkanélküli vagyok sajnos, még nem vettek fel sehova, pedig jelentkeztem sok helyre.
Pont ugyanaz a helyzet, amiben én voltam pályakezdőként :)
A szüleim ugyanezt tanácsolták de én el akartam vállalni, és végül el is vállaltam.
Persze a munkám alatt megkaptam a "professzor úr látom megérte a sok tanulást" meg a hasonló jelzőket a munkatársaimból, de hasznos volt olyan szempontból, hogy megedződtem lelkileg, és a végére már megtanultam visszavágni és kezelni a tapló embereket. Aztán később új munkahelyre kerültem, ahova szerettem volna.
Amúgy az ilyen munkahelyen sem mindenki ellenséges, hiába látszik úgy kintről. Vannak barátságos nagyon jó fej emberek is, csak hát ugye (mint mindenhol az életben) a tahóknak van a legnagyobb pofájuk, így a normálisabbak el vannak nyomva.
De amúgy igaz amit feljebb írtak, hogy az egy munkahely, dolgozni mész oda és nem barátkozni.
A kérdésedből úgy látom, hogy szeretnéd elvállalni, csak a szüleid miatt hezitálsz még. Ha így van, akkor ülj le, beszéld meg velük, vegyétek számba a lehetőségeket és döntsetek azoknak megfelelően.
De ha jelentkezel akkor is tudsz még mellette állást keresni.
Szerintem próbáld meg, nem veszítesz semmit, tapasztalatot pedig biztos nyersz. Biztos lesznek ott normális emberek is.
Valaki írta, hogy az ilyen hely lelkileg megerősít, ami tényleg igaz, még jól is fog jönni később.
Valahol el kell kezdeni.:)
1.ne hallgass a szüleidre - a mai szülők nagy része nincs képben a valósággal
2.ha megtehetnéd, hogy otthon maradj, akkor is vállald el, legfeljebb próbaidőn belül felmondasz. ha később, akkor is max 1 hónap után elengednek, de gyakran nem várják meg. amíg dolgozol, addig is keress munkát, úgyis 1-2 hónap az átfutási idő, ha minden nap 1 helyre beadod a jelentkezésed, csak lesz valami idővel, ami jobb is lesz mint ez.
3.még most lépj, amíg tudsz. a szüleid nem fognak örökké élni, és ha el is tudnak tartani, nem hiszem, hogy rajtuk akarsz élni örökké. a munkalehetőségek egyre csak fogynak, tapasztalat nélkül meg sehová sem fognak felvenni, ha meg akarod ragadni a felkapaszkodás lehetőségét, kezdj el dolgozni. bármit, csak tapasztalatod legyen.
4.az egyetem szinte semmit nem számít, a képzettségedtől nem függ a kínálat, az magától van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!