Egy munkahely minek kér angolt az állásinterjún ha ténylegesen sose kell? Ettől lesz több a munkahely? Parasztvakítás?
Két éve dolgozom itt. Anno a hirdetésben amire jelentkeztem ez szerepelt: fluent english kell a mindennapi munkavégzéshez (irodai meló egyébként).
Na nekem ez megvolt, de előtte még rágyúrtam angoltanárral.
Két éve alatt se nekem se senkinek a kollegáknak se szóban se írásban nem kellett meg se nyikkanni angolból.
Most új munkatársak kellenek, és újra fut a kamu hirdetés: angol tudás feltétel.
!!!
de minek ez a sz**r kamu? nem kell angol! ettől lesz több a munkahely?
szánalmas!
Nem kötekedésből kérdezem de én nekem nincs nyelvérzékem akkor ássam el magam mert műveletlen analfabéta vagyok?
Vagy ha van egy emberke aki a szakmájában a legjobbak között van a világon de nem tud angolul az kevesebbet ér a szakmájában mint az az átlagos tudású aki tud angolul?
Nyilván sarkított a példám de elkeserítőnek tartom hogy lassan előbb nézik azt hogy ki tud angolul mint hogy ért-e a szakmához.
Illik tudni angolul, de ne legyen már kötelező! Hiába írják sokan, hogy műveltség (aminek alapvető részei egyre inkább hiányoznak az emberekből a munkahelyeken) része stb. én bizony, ha munkáltató lennék, és nem lenne szükséges a munkához, nem írnám ki feltételnek az angolt, csak azért, mert egyeseknek ez "alap". Mi van az 50-es, nyugdíj előtt álló korosztállyal, akik nyilván kiesnek az ilyen követelmények miatt?... vagy talán épp ezért írják ki így a hirdetéseket, hogy ők ne kerüljenek képbe, mert már "öregek"?! Vagy, ami még rosszabb: a HR-esek lusták az önéletrajzok között válogatni és ilyen inkompetens elvárásokkal szűkítik munkaidejüket. Holott, lehet, hogy Mari néni sokkal jobban ellátná a munkát egy 72-ben szerzett gépírótanfolyammal, mint CynthiaJenniferHoldfényszonáta 3 nyelvvizsgával és egy -versenyképtelen, de legalább-diplomával. A vicc az egészben az, hogy az esetek többségében végigszortírozzák az önéletrajzokat, aztán majd úgyis felvesznek valami ismerőst...akkor meg már mindegy a nyelvtudás, nem?
26/L, 3 nyelvismerettel, aki nagyon sokat tanult a munkahelyeken a "Mari néniktől"
na ez így van!
engem is "beajánlott" egy volt munkatárs, különben esélyem se lett volna.
>>> A vicc az egészben az, hogy az esetek többségében végigszortírozzák az önéletrajzokat, aztán majd úgyis felvesznek valami ismerőst..
elmondjam ki a "rendszergazda" nálunk? egy informatikai szakközepet végzett takony, aki a főnök valakijének a valakije.
informatikából érettségizett, csak másodjára sikerült neki, akkor is kettessel.
persze ki volt írva pályázatra a rendzsergazdai állás. jöttek is a jelentkezések, köztük BME-t Kandót végzett informatikusok, tizenéve a páláyn levő referenciával rendelkező szakemberek, cisco-sok.
de egyik se kellett!
de a kettes szakközepet végzett na az kellett!
és ha valami bonyolultabb munka adódik, hát megbíznak egy külső cégek horror pénzért, mert ugye a helyi munkaerőnek hozzáértése az zéró.
Magyarország...
Ez sajnos nagyon jellemző erre az országra, felvenni minden oda nem illő emberkét.
Ismerős csókosan bekerült irodába szakmunkással, kiütve a magasabb és odaillő végzettséggel, esetenként szakmai tapasztalattal rendelkezőket, pár hónap alatt rájött, neki a fénymásoló működtetése is megterhelhető, na erre kapott egy másik helyet, ahol még ennyit se kell csinálnia, mert elküldeni nem lehet. A munkahelyemen is van egy emberke, aki mellé kell egy másik, hogy helyrerakja azokat a dolgokat, amiket az összekuszál, mert kirúgni szintén nem lehet, holott mindenkinek csak a kárára van. Az ilyenek elfoglalják a jó helyeket, azok elöl, akik tényleg szeretnének dolgozni és jól el is tudnák látni az adott feladatokat, esetleg pont ezek végett nem találnak munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!