Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egy munkahely minek kér...

Egy munkahely minek kér angolt az állásinterjún ha ténylegesen sose kell? Ettől lesz több a munkahely? Parasztvakítás?

Figyelt kérdés

Két éve dolgozom itt. Anno a hirdetésben amire jelentkeztem ez szerepelt: fluent english kell a mindennapi munkavégzéshez (irodai meló egyébként).

Na nekem ez megvolt, de előtte még rágyúrtam angoltanárral.

Két éve alatt se nekem se senkinek a kollegáknak se szóban se írásban nem kellett meg se nyikkanni angolból.

Most új munkatársak kellenek, és újra fut a kamu hirdetés: angol tudás feltétel.

!!!

de minek ez a sz**r kamu? nem kell angol! ettől lesz több a munkahely?

szánalmas!

2014. ápr. 16. 16:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
77%

Nem kötekedésből kérdezem de én nekem nincs nyelvérzékem akkor ássam el magam mert műveletlen analfabéta vagyok?

Vagy ha van egy emberke aki a szakmájában a legjobbak között van a világon de nem tud angolul az kevesebbet ér a szakmájában mint az az átlagos tudású aki tud angolul?

Nyilván sarkított a példám de elkeserítőnek tartom hogy lassan előbb nézik azt hogy ki tud angolul mint hogy ért-e a szakmához.

2014. ápr. 16. 20:43
 12/19 anonim ***** válasza:
58%
Nekem sincsen nyelvérzékem, gyűlölök nyelvet tanulni, de azért egy felsőfokú angol nyelvvizsgát még így is sikerült összehoznom. Mondjuk vért izzadtam érte. De aki elintézi annyivalva dolgot, hogy nincs nyelvérzéke annál lehet, hogy tényleg jobb egy közepes szakembert felvenni, mert annak jobb a munkához történő hozzáállása.
2014. ápr. 16. 20:59
 13/19 anonim ***** válasza:
Nem intézem el ennyivel eddig németet tanultam de semmit nem értem el vele, úgy vettem észre az angolra jobban rááll az agyam ezért most váltok de ha belegondolok elkeserítő hogy mennyi energiát rakok/tam bele a nyelvtanulásba amit lehet nem is fogok használni és mondjuk azt beleinvesztálhattam volna abba hogy a szakértelmem fejlesszem
2014. ápr. 16. 21:18
 14/19 anonim ***** válasza:
10%
Nem azt irtam, hogy analfabeta, hanem ugy kezelik a munkaltatok. Azert van kulonbseg, de sajnos igaz. Ti is tapasztaljatok. A nyelvtanulashoz pedig a "nincs nyelverzekem" a legjobb kifogas.
2014. ápr. 16. 21:29
 15/19 anonim ***** válasza:
53%

Illik tudni angolul, de ne legyen már kötelező! Hiába írják sokan, hogy műveltség (aminek alapvető részei egyre inkább hiányoznak az emberekből a munkahelyeken) része stb. én bizony, ha munkáltató lennék, és nem lenne szükséges a munkához, nem írnám ki feltételnek az angolt, csak azért, mert egyeseknek ez "alap". Mi van az 50-es, nyugdíj előtt álló korosztállyal, akik nyilván kiesnek az ilyen követelmények miatt?... vagy talán épp ezért írják ki így a hirdetéseket, hogy ők ne kerüljenek képbe, mert már "öregek"?! Vagy, ami még rosszabb: a HR-esek lusták az önéletrajzok között válogatni és ilyen inkompetens elvárásokkal szűkítik munkaidejüket. Holott, lehet, hogy Mari néni sokkal jobban ellátná a munkát egy 72-ben szerzett gépírótanfolyammal, mint CynthiaJenniferHoldfényszonáta 3 nyelvvizsgával és egy -versenyképtelen, de legalább-diplomával. A vicc az egészben az, hogy az esetek többségében végigszortírozzák az önéletrajzokat, aztán majd úgyis felvesznek valami ismerőst...akkor meg már mindegy a nyelvtudás, nem?

26/L, 3 nyelvismerettel, aki nagyon sokat tanult a munkahelyeken a "Mari néniktől"

2014. ápr. 16. 22:21
 16/19 A kérdező kommentje:

na ez így van!

engem is "beajánlott" egy volt munkatárs, különben esélyem se lett volna.

>>> A vicc az egészben az, hogy az esetek többségében végigszortírozzák az önéletrajzokat, aztán majd úgyis felvesznek valami ismerőst..

2014. ápr. 17. 07:47
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos igaz, nálunk előbb veszik fel a protekcióst, bármilyen hülye és képzetlen, utána írják ki a pályázatot. Nekem sincs nyelvérzékem, évekig tanultam az angolt, de nem jutottam egyről a kettőre, egyszerűen nem értem, ha beszélnek hozzám. Kényszerből lóváriból nyelvvizsgáztam az első diplomámhoz, másodiknál már alapból elfogadták, de nem tartom magam ezért műveletlennek, mert angolul nem sikerült megtanulnom, soha egyik munkahelyemen nem kellett sem írásban, sem szóban idegen nyelvet használnom.
2014. ápr. 17. 11:31
 18/19 A kérdező kommentje:

elmondjam ki a "rendszergazda" nálunk? egy informatikai szakközepet végzett takony, aki a főnök valakijének a valakije.

informatikából érettségizett, csak másodjára sikerült neki, akkor is kettessel.

persze ki volt írva pályázatra a rendzsergazdai állás. jöttek is a jelentkezések, köztük BME-t Kandót végzett informatikusok, tizenéve a páláyn levő referenciával rendelkező szakemberek, cisco-sok.

de egyik se kellett!

de a kettes szakközepet végzett na az kellett!

és ha valami bonyolultabb munka adódik, hát megbíznak egy külső cégek horror pénzért, mert ugye a helyi munkaerőnek hozzáértése az zéró.

Magyarország...

2014. ápr. 17. 13:30
 19/19 anonim ***** válasza:

Ez sajnos nagyon jellemző erre az országra, felvenni minden oda nem illő emberkét.

Ismerős csókosan bekerült irodába szakmunkással, kiütve a magasabb és odaillő végzettséggel, esetenként szakmai tapasztalattal rendelkezőket, pár hónap alatt rájött, neki a fénymásoló működtetése is megterhelhető, na erre kapott egy másik helyet, ahol még ennyit se kell csinálnia, mert elküldeni nem lehet. A munkahelyemen is van egy emberke, aki mellé kell egy másik, hogy helyrerakja azokat a dolgokat, amiket az összekuszál, mert kirúgni szintén nem lehet, holott mindenkinek csak a kárára van. Az ilyenek elfoglalják a jó helyeket, azok elöl, akik tényleg szeretnének dolgozni és jól el is tudnák látni az adott feladatokat, esetleg pont ezek végett nem találnak munkát.

2014. ápr. 17. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!