Ezért kirúghatják a Páromat a munkahelyéről?
Nemrég egy kolléganőjét menesztették onnan, ahol együtt dolgoztak, mert a nő olyanokat csinált, ami igenis indokolttá tette azt, hogy kirúgják.
Erre a Párom főnöke benyögte, hogy aki ezek után a Facebook-on továbbra is ismerőse marad a kirúgott hölgyikének, akkor azt/azokat az embereket is kirúgja. Ez normális? Mármint ilyenért valóban kirúghatnák a Páromat is? Azóta törölte a nőt Facebook-ról, na de akkor is. Ez azért nonszensz.
Ja, ráadásul a főnöke nincs is fent Facen, így eleve azt sem értem, honnan a francból tudja akkor, hogy a Páromnak kik az ismerősei, és miket osztanak meg/likeolnak?!
Nektek mi a véleményetek erről az egészről?
Köszönöm a válaszokat előre is
Azért kíváncsi lennék arra a munkaviszony megszüntetésre, ahol indoklásnak az szerepel, hogy a volt kolléganő ismerőse a facen.
Ilyet nem kérhet. Attól még, hogy a cégnél a volt munkatárs nem kívánatos személy, az aktuális kollégák abszolút magánügye az, hogy tartják-e vele a kapcsolatot. Nem kellett volna törölnie face-ről a férjednek. Ez csak fenyegetőzés volt, teljesen szabálytalanul.
Ez elég furcsa!!! Ilyenről még soha sehol nem hallottam!
Nem lehet hogy valaki kitalálta csak ezt a sztorit?
Jól eshetett szegény nőnek, hogy nem volt elég az állását elveszíteni, még a kapcsolatait is törölték.
Egyébként látja a főnök, ha munkaidőben a vállalat gépein keresztül fenn lógnak a Fb-n, ezt kémprogramok intézik. Nincs védve az e-mail forgalom sem.
Ha otthon facebookozik a férjed, lehet olyan beállítás, hogy csak az ismerősök láthatják amit megoszt. A főnököt pedig nem jelöljük ismerősnek.
Ma pedig bárkit bármiért kirúghatnak.Hogyha nem szabályos, azt a bíróságon lehet kereset benyújtásával megtámadni. Ezért ma már fizetni kell, és nehéz is bizonyítani a dolgot. Tehát a munkáltató azt csinál a rabszolgáival, amit akar.
A Párom étteremben dolgozik, tehát nem irodai munkát végez. A főnöke meg nincs is fent Facebook-on egyáltalán.
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz.
ma 10:47
Sajnos nem kitaláció (bár az lenne).
A főnöke mondta el az ott dolgozóknak, hogy mire számíthat az, aki a kirúgott nővel továbbra is tartani fogja a kapcsolatot.
Magam sem értem, az én munkahelyemen pont lesz@rja a főnököm, hogy kik az én ismerőseim/miket osztok meg stb.
A Pároméknál kissé elvont a Boss. :/
Ez a mi országunk. Itt a munkáltató bármint megtehet az alkalmazottal (tisztelet a kivételnek), ugyanis sorban állás van a munkahelyekért, szóval nem kell sok erőfeszítést tennie az új alkalmazottért.
A felmondásban pedig nyilván nem fog szerepelni, hogy azért rúgta ki az illetőt, mert facebookon ennek és ennek az ismerőse. Hanem például beír egy olyat, hogy nem volt elégedett a munkájával. Ebbe pedig nem lehet belekötni.
Ha nincs fent a fészbúkon a főnök, attól még ugyanúgy be tud lépni. Lehet, hogy álnéven van, vagy a párja/családtagja profilján keresztül nézegeti a kollégákat.
Az is lehet, hogy a főnök attól tart, hogy ezzel a kirúgott emberkével nyíltan fészbúk üzenőfalon beszélitek meg, hogy miért kötsög a főnök, esetleg a munkahelyről írtok olyan infókat (pl hogy a konyha tele van egérrel) az üzenőfalra, ami nem vetne túl jó fényt a helyre, és ellenőrzések sorát indítaná meg. Vagy esetleg szintén bennfentes információkat osztanátok meg ugyanígy és a konkurencia a maga javára fordíthatná. És ezért tiltott el titeket a volt kollégától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!