Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ezért kirúghatják a Páromat a...

Ezért kirúghatják a Páromat a munkahelyéről?

Figyelt kérdés

Nemrég egy kolléganőjét menesztették onnan, ahol együtt dolgoztak, mert a nő olyanokat csinált, ami igenis indokolttá tette azt, hogy kirúgják.

Erre a Párom főnöke benyögte, hogy aki ezek után a Facebook-on továbbra is ismerőse marad a kirúgott hölgyikének, akkor azt/azokat az embereket is kirúgja. Ez normális? Mármint ilyenért valóban kirúghatnák a Páromat is? Azóta törölte a nőt Facebook-ról, na de akkor is. Ez azért nonszensz.

Ja, ráadásul a főnöke nincs is fent Facen, így eleve azt sem értem, honnan a francból tudja akkor, hogy a Páromnak kik az ismerősei, és miket osztanak meg/likeolnak?!

Nektek mi a véleményetek erről az egészről?

Köszönöm a válaszokat előre is

2014. febr. 7. 10:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
95%

Azért kíváncsi lennék arra a munkaviszony megszüntetésre, ahol indoklásnak az szerepel, hogy a volt kolléganő ismerőse a facen.

Ilyet nem kérhet. Attól még, hogy a cégnél a volt munkatárs nem kívánatos személy, az aktuális kollégák abszolút magánügye az, hogy tartják-e vele a kapcsolatot. Nem kellett volna törölnie face-ről a férjednek. Ez csak fenyegetőzés volt, teljesen szabálytalanul.

2014. febr. 7. 10:34
 2/15 A kérdező kommentje:
Értem, és köszi a választ. Ment a zöld kéz! :)
2014. febr. 7. 10:38
 3/15 anonim ***** válasza:

Ez elég furcsa!!! Ilyenről még soha sehol nem hallottam!

Nem lehet hogy valaki kitalálta csak ezt a sztorit?

2014. febr. 7. 10:47
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Jól eshetett szegény nőnek, hogy nem volt elég az állását elveszíteni, még a kapcsolatait is törölték.

Egyébként látja a főnök, ha munkaidőben a vállalat gépein keresztül fenn lógnak a Fb-n, ezt kémprogramok intézik. Nincs védve az e-mail forgalom sem.

Ha otthon facebookozik a férjed, lehet olyan beállítás, hogy csak az ismerősök láthatják amit megoszt. A főnököt pedig nem jelöljük ismerősnek.

Ma pedig bárkit bármiért kirúghatnak.Hogyha nem szabályos, azt a bíróságon lehet kereset benyújtásával megtámadni. Ezért ma már fizetni kell, és nehéz is bizonyítani a dolgot. Tehát a munkáltató azt csinál a rabszolgáival, amit akar.

2014. febr. 7. 10:48
 5/15 anonim ***** válasza:
Sajnos a munkaadók sok mindent megtehetnek, első munkahelyemen azért fenyegettek minket kirugással, ha nem készül el valami adott időn belül, amikor a gép fizikailag nem tudott olyan gyorsan dolgozni... Aztán amikor a tulaj fiát megbuktatták az egyetemen a fél céget kirúgta mérgében... De hallottam olyan munkahelyről is ahol a főnök otthonról nézte webkamerán a dolgozókat és ha egy területen nem volt meló, átküldte őket másik részlegre igaz szegény dolgozóknak semmi közük nem volt ahhoz a munkához... Meg sorolhatnám még az ilyen dolgokat...Amikor szupermarketben dolgoztam, ott mindenkit kirúgtak a legkisebb dolgok miatt, ha valaki terhes lett azért, ha valakit katonának hívtak be azért(hogy ne kelljen ezeket fizetni a cégnek), engem azért rúgtak ki onnan, mert elcsúsztam az olajos padlón és 1 hónapra táppénzre mentem...
2014. febr. 7. 10:52
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Pontosítsunk: jogában áll a munkáltatónak felmondani. Persze, nyilván nem az szerepel majd az indoklásban, hogy XY ismerőse volt Facebookon, hanem először megpróbálják közös megegyezéssel eltávolítani, ha nem sikerül, akkor rendes felmondással.
2014. febr. 7. 10:55
 7/15 A kérdező kommentje:

A Párom étteremben dolgozik, tehát nem irodai munkát végez. A főnöke meg nincs is fent Facebook-on egyáltalán.

Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz.

2014. febr. 7. 11:00
 8/15 A kérdező kommentje:

ma 10:47

Sajnos nem kitaláció (bár az lenne).

A főnöke mondta el az ott dolgozóknak, hogy mire számíthat az, aki a kirúgott nővel továbbra is tartani fogja a kapcsolatot.

Magam sem értem, az én munkahelyemen pont lesz@rja a főnököm, hogy kik az én ismerőseim/miket osztok meg stb.

A Pároméknál kissé elvont a Boss. :/

2014. febr. 7. 11:04
 9/15 anonim ***** válasza:
Mondjuk ha mondvacsinált dologgal rúgja ki be lehet perelni, csak nem szokták az emberek, mert macera, meg a főnökök sem hülyék, megpróbálják rávenni a dolgozót, hogy közös megegyezéssel mondjon fel.
2014. febr. 7. 11:10
 10/15 anonim ***** válasza:

Ez a mi országunk. Itt a munkáltató bármint megtehet az alkalmazottal (tisztelet a kivételnek), ugyanis sorban állás van a munkahelyekért, szóval nem kell sok erőfeszítést tennie az új alkalmazottért.

A felmondásban pedig nyilván nem fog szerepelni, hogy azért rúgta ki az illetőt, mert facebookon ennek és ennek az ismerőse. Hanem például beír egy olyat, hogy nem volt elégedett a munkájával. Ebbe pedig nem lehet belekötni.

Ha nincs fent a fészbúkon a főnök, attól még ugyanúgy be tud lépni. Lehet, hogy álnéven van, vagy a párja/családtagja profilján keresztül nézegeti a kollégákat.

Az is lehet, hogy a főnök attól tart, hogy ezzel a kirúgott emberkével nyíltan fészbúk üzenőfalon beszélitek meg, hogy miért kötsög a főnök, esetleg a munkahelyről írtok olyan infókat (pl hogy a konyha tele van egérrel) az üzenőfalra, ami nem vetne túl jó fényt a helyre, és ellenőrzések sorát indítaná meg. Vagy esetleg szintén bennfentes információkat osztanátok meg ugyanígy és a konkurencia a maga javára fordíthatná. És ezért tiltott el titeket a volt kollégától.

2014. febr. 7. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!