Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit csináljak a hülye főnökömmel?

Mit csináljak a hülye főnökömmel?

Figyelt kérdés
A munkahely, ahol dolgozom (külföld egyébként), elég széles szakmai profillal bír. Engem az egész érdekel, de egy bizonyos része rendkívül - ebből a részből van egy rangos nemzetközi szakmai vizsga, amit nagyon szeretnék letenni (egyrészt, mert így rákényszeríti magát az ember a szisztematikus tanulásra, hiszen a vizsga díját azért megkérik, másrészt nagyon jót tenne az önbizalmamnak, amiből nem állok túl fényesen - főleg a "hülye magyar" beszólások miatt). Az írásbeli részvizsgát rengeteg tanulás után végül elég jó eredménnyel abszolváltam, de most jönne a szóbeli/gyakorlati rész. Ezzel az a bajom, hogy a vizsga tárgya egy másik részlegünk profiljába vág bele, kevés köze van ahhoz, ahová most vagyok beosztva. Az írásbelinél ezt még megoldottam még több tanulással, de gyakorlati vizsgára így felkészülni nem lehet. Megkérdeztem a főnökömet, lehetséges lenne-e, ha szabadidőmben(!) kicsit átmennék oda tanulni (NEM írnám fel túlórának, NEM csinálnék semmit ott, hogy jogilag tiszta legyen, csak megfigyelő lennék). Elkezdett üvölteni velem a folyosón, hogy ilyen nincs. Szerintetek mi a franckarika baja van, és miért jó neki, ha az emberei nem képezik tovább magukat? Nem fér a fejembe komolyan. Azt hittem, örülni fog neki.
2014. jan. 27. 19:45
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Igaza van. Tudod miért, az oké, hogy most tanulsz(a látszat szerint), de mi van ha mindez álca? és kutakodni akarsz:D
2014. jan. 27. 19:50
 2/8 anonim ***** válasza:

én nem szoktam engedélyt kérni semmire se.

csinálom amit akarok,aztán ha szólnak érte,max akkor gondolkodom el azon,hogy hogyan kezeljem.

ha pedig meg szeretnél győzni valakit,az előkészületet igénylő játszma,nem csak úgy odatoppantok és közlöm mi van.

felvezetést igényel,hangulatba hozást meg ilyeneket.

2014. jan. 27. 19:50
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Szóval nem hülye a főnököd, hanem óvatos. Egy cégnél a legveszélyesebb ember az, aki minden területet kiismer egy-személyben, ha még meg is vásárolható, akkor idő kérdése és bukik minden.
2014. jan. 27. 19:51
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem cégről van szó. Egészségügyben dolgozom, esküt tettem a titoktartásra, és vsz. egyébként sem érdekelné a titkosszolgálatokat, hogy az XY néni/bácsi mai laborja milyen lett.
2014. jan. 27. 19:54
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

4 Az árulók is kivétel nélkül esküt tesznek, aztán megjelenik valaki pár fillérrel és amnéziásokká vállnak:D

Semmit nem jelent, hogy ki hogy esküszik.

2014. jan. 27. 19:56
 6/8 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de a hülyeségre nem vagyok kíváncsi.
2014. jan. 27. 20:00
 7/8 anonim ***** válasza:

53% ritka idétlen ember lehet..

Amúgy a főnököd azért ilyen, mert egyszerűen nem akarja elfogadni, hogy képzed magad.. Te el vagy könyvelve "együgyünek" aki csak 1 dologhoz ért..A kérésed rávilágít arra, hogy van eszed, és az már baj..Tudom,én is külföldön dolgozom, és sokszor azt hiszik a külföldiek csak buták lehetnek..

2014. jan. 27. 20:09
 8/8 A kérdező kommentje:
Az a durva, hogy ő hangoztatja a leginkább, hogy tartani kell a színvonalat, és tanuljunk mindig tovább. Ráadásul ezt a vizsgát ő is letette (igaz, ő már főnökként, nem a tápláléklánc alján, mint én). A beleegyezése/megkérdezése nélkül azért nem akartam, mert az egészségügy nagyon át van szőve jogi szabályozásokkal, és nem szeretnék akaratlanul is olyasmit csinálni, amiért utána félreállítanák az embert. Viszont akárhogy is, ha szabály van rá, hogy ezt nem lehet, azt illene normális hangnemben elmondani, esetleg alternatív megoldást javasolni, nem pedig ordibálni...
2014. jan. 27. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!