Mit gondoltok az ilyen munkahelyről?
Az álláskereső beadja az önéletrajzát. Megnézik, behívják egy elbeszélgetésre. Az első kérdésük: Kit ismer az adott munkahelyen? És itt várják az ismerősök felsorolását. Az elbeszélgetés után megkérdezik az ismerősöket, hogy hogyan vélekednek az adott álláskeresőről. Ha pozitív a vélemény, akkor behívják egy második körre, egy teszt kitöltésére és próbamunka elvégzésére.
Ha negatív a vélemény rólad, vagy nem ismersz ott senki jóbarátot (az nem elég, hogy látásból ismered, vagy tudod ki az, de nem vagy vele közelebbi ismeretségben, akkor kicsi a valószínűség, hogy felvesznek.
Velem történt. Első kérdés az állásinterjún: Kit tetszik ismerni? Nos?
Ez megy a legtöbb helyen. Akkor ezek szerint téged is ismerős juttatott be.
Nem ítéllek el emiatt, manapság már másképp nehéz munkát szerezni. Én tudom.
Nem tudom, hogy milyen munkakörre jelentkeztél. Lehet, hogy a vezetés fontosnak tartja, hogy egy jó kis csapat dolgozzon együtt, ahol mindenkinek megvan a kapcsolódási pontja.
Szíve joga a cégnek leinformálható embert felvenni, akiről valaki személyes véleményt tud mondani.
Persze etikátlannak gondolom, de hát a mai világ nem arról a fene nagy tisztességről híres.
Egyszerű, összeszerelői szalagmunka. Nem elit munkakör.
Csak érdekel, hogy ha valakinek nincs elegendő barátja, az már el sem helyezkedhet ott?
Amúgy meglepett a kérdés, mert nem számítottam rá, és kutatni kellett az ismerősök között,hogy ki az, aki ott dolgozik. És ráadásul olyan embert neveztem meg meglepetésemben, akivel nem igazán tartottam a napi kapcsolatot, csak tudtam, hogy ő biztosan ott van. És szerencsém volt, mert nem hagyott cserben, és nem adott negatív értékelést rólam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!