Félek, hogy emiatt kirúgnak a munkahelyről?
Jött egy hirtelen lehetőség, irodai munka lenne, adminisztratív, iktatások, nyilvántartások készítése egy cégnél. Az a gond, hogy elvileg szükség van alapvető word, excel ismeretre. A Word-öt sokat használtam, viszont az Excelt nem ismerem, nem volt még rá szükségem.
Én igent mondtam, mert jól jönne a pénz, 2 gyerekünk van, és a régi munkahelyemre nem tudok visszamenni. Szerintetek mennyi esélyem van? Tényleg csak az alapokat tudom, de ilyen függvényekhez, képletekhez nem nagyon értek.
Kérdezd meg ott, hogy mennyire kell érteni az Excel-hez, illetve, hogy milyen lehetőséged van kitanulni, ha nem elég a tudásod. Ha nem vagy termelékeny, produktív, akkor úgyis elbocsájtanak, illetve, valószínűleg fel sem vesznek. De remélem nem is gondoltad komolyan, hogy úgy dolgozol ott, hogy nem is tudod elvégezni a munkát.
Szerintem elképzelhető, hogy esetleg türelemmel tudnak lenni addig a pár hónapig, amíg megtanulod az Excelt. Menj el egy tanfolyamra. Azt amúgy is megéri, ha ilyen jellegű munkák érdekelnek.
A másodiknak nem biztos, hogy igaza van abban, ahogy csak a legegyszerűbb képletek kellhetnek egy ilyen munkához. Cég és feladatkör függő. A kérdező által felsorolt feladatokat látom el egy cégnél teljes munkaidős gyakornokként és nálunk elég erős Excel-ismeret kell (macro-kat azért nem kértek).
Ez azt jelenti, hogy napi szinten használok szűrést, FKERES, ÖSSZEFŰZ, AZONOS és HA függvényt, néha egymásba ágyazott függvényeket, SZUMHA-t, DARABHA-t, illetve csinálnom kell kimutatásokat (Pivot-tábla) és esetenként grafikonokat.
De ezeket én is a netről tanultam meg, gyakorlásnak meg jók a középszintű, majd az emelt szintű értettségi feladatsorok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!