Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit gondolsz arról a munkahely...

Mit gondolsz arról a munkahelyről, ahol csak pár hónapig bírják az alkalmazottak?

Figyelt kérdés
Maximum fél évig volt valaki, van aki a betanulás után vissza se jön, de a legtöbben 1-2-3 hónap után felmondanak.
2013. dec. 5. 09:09
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Na amióta nem írtam, dolgozni voltam. Kb. 20 perce ejtettem meg az első pisim, mióta elmentem... ha 54% szerint ez így jó, akkor végképp nem tudok mit mondani.
2013. dec. 5. 21:59
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Előző munkahelyemen nagyjából törvényesen mentek a dolgok, mindenkinek volt szerződése de az emberek harmada 3 nap után már nem jött többet, második hétre a felvettek fele felmondott vagy kirúgták, egy év után én voltam a legrégebbi sori munkás az egész gyárban.

Napi darabszámot kellett teljesíteni zajban/koszban, úgy hogy a főnök közben egész nap ordibált és a túlórákat rendszeresen "elfelejtették" kifizetni úgy hogy kötelező túlórák voltak.

Nagyon nyugodt természetű vagyok de egyszer úgy felbőszített műszakvezetőm amikor közölte hogy 40ezres túlórát nem fogja kifizetni hogy asztaláról lesöpörtem mindent aztán padlóhoz csavarozott asztalt megdöntöttem 45fokosan(ahol megfogtam kiszakadt a 2 csavar de túloldalt még tartotta)

Eset után már vártam hogy kirúgnak, de inkább áttettek másik városban lévő üzembe ahol tél beköszöntével fel is mondtam mert ott még fűtés se volt.

2013. dec. 5. 23:57
 23/28 A kérdező kommentje:
Én szerintem felmondok 1 hónap után itt... minden ujjam sebes, alig tudok gépelni (és nem azzal van a baj, csak rossz hogy fájdalom nélkül nem tudom használni a kezem).
2013. dec. 6. 06:48
 24/28 anonim ***** válasza:
76%

"száz év alatt a kis kéziszerszámokról elértünk a fordizmusig, a futószalagon történő termelésig.

Ez pedig nem csak a munkaadóknak (tőkéseknek) volt jó, hanem a marxi szóhasználattal (hazugsággal) kizsákmányoltnak elnevezett munkavállalóknak is, hiszen ők is megvehették immár a T-modellt. "

Tényleg baromi jól járt a munkavállaló, hogy kirúgták és lecserélték gépekre, igaz?

"Megvehette a T-modellet".Tényleg?És miből?

Biztos vagy benne, hogy az éhbérért dolgozó gyári melósok, meg a gépekre cserélt, utcára tett emberek tömött sorokban álltsk T-modellekért?

"Minden szép is volt egészen a szakszervezetek megjelenéséig".

Hát, azt elhiszem, hogy a nyomorult kizsákmányolóknak nagyon szép életük volt, amíg teljhatalommal, büntetlenül és nyíltan kizsigerelhették a dolgozókat!

Kíváncsi lennék, mennyire érezte szépnek és jónak a munkavállalói oldal!

"Talán akkor majd nem akarjátok feljelentegetni azt, aki kenyeret ad nektek és a családotoknak!"

Nem is azt akarja a dolgozó feljelenteni, aki kenyeret ad, hanem azt, aki aljas módon lenyúlja az alkalmazottja TB járulékát, megfosztja a nyugdíjtól, kifizetetlen próbaidőn dolgoztatja, vagy felveszi annyi időre, amíg járnak utána a támogatások, aztán mehet!Azokat akarja feljelenteni, akik úgy fél a terhes vagy gyermekes dolgozótól, mint a pestistől és ahány ponton csak lehet, annyin igyekszik átbaszni és lenyúlni, kizsigerelni a dolgozót, a legpofátlanabb, legaljasabb módon!És ha ez nem lenne elég, még normálisan viselkedni sem tud!Még a kizsákmányoló nagyságos uraság fenyegetőzik!

Ilyen munkáltatókra nincs szükség.Igenis, legyenek a dolgozónak jogai!Sőt, azt kell mondjam sajnos még mindig nincsenek a munkáltatók elég szigorúan fogva!Azt kellene csinálni, hogy amelyiket csaláson, visszaélésen kapják, azt eltávolítani végleg a cégtől, a vállalkozás, a munkáltatóvá válás lehetőségétől is!Garantálom, ennek bevezetésével villámgyorsan fehéredni kezdene a gazdaság!

És ne merjen nekem nyavalyogni egy munkáltató sem a szabályok miatt, amit esze ágában sincs betartani és az adók miatt, amiket nem fizet be!Legtöbbjük dúskál a jólétben,csak az adókra, meg a munkavállaló járulékaira, bérére nem telik, ugye?!

De tudod, ha te ennyire a 100%-os tiszta haszon híve vagy, akkor vegyél magadnak fejőstehenet!A munkavállaló nem az!

2013. dec. 6. 09:30
 25/28 anonim ***** válasza:
78%

11:28

Az ilyen nem fog elgondolkozni, mert nyilván munkáltató, annak is a legrosszabb fajtája, akinek a szemében a dolgozó csak haszonállat, aki pusztán arra való, hogy minél többet nyerészkedjen, élősködjön belőle a "kedves kenyéradó".

Az ilyeneknek szoktam azt kívánni, hogy ők is csak ennyit érjenek mások szemében.Egy lyukas fillért.

És még várnák, hogy legyenek rájuk tekintettel a dolgozók.

Hahaha:D

Hahaha :D

2013. dec. 6. 09:41
 26/28 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem 54%-os úgy gondolja, a dolgozó dógozzon, ne pisiljen!Sőt, enni, beszélni, megbetegedni, teherbe esni, vagy gyermeket vállalni/gondozni se akarjon.Ja és elfáradni se merészeljen.Öregedni végképp ne, igaz, arra manapság már nincs is lehetőség ugyanazon munkahelyen...
2013. dec. 6. 09:50
 27/28 anonim ***** válasza:

1. Vagy aljasok a kollegák és ott b....k ki az emberen ahol tudnak. Például a gyárban kötekednek, vagy nem mutatják meg a munkát, vagy ami még rosszabb rosszul mutatják meg, avagy a hátad mögött besároznak a fönöködnél.

2. Rossz a vezetöség. Ezt úgy értem hogy ha nem fizetik az over time-kat rendesen vagy segogyse, vagy még a fizetést is elszámolják, vagy túl nagy a norma, és a stressz, avagy rossz a fönök és kiabál, meg kiteszi a neki nem szimpatikus munkást a csoportbol, vagy esetleg a gyárbol.

3. Minden szép és jó, talán még emelik is a fizetést a munkásoknak, de a cég nem fizeti be az adókat az államnak, és erröl a munkások valahonnan fülest kapnak, és tudják, hogy a bank lefoglalja a gyár ingóságait, ezért nem várják meg mig bejön a csőd, hanem lépnek tovább.

2013. dec. 6. 14:38
 28/28 anonim válasza:
Arról mi a véleményetek, ha egy gyárban teljesítménybéres elszámolás van (magyarul norma), de a normák olyan magasak hogy képtelenség teljesíteni, és ezért akár jóval a minimálbér alatt vannak a fizetések? Jellemző a 40-50 ezer ft-os fizetés! Mindez napi nyolc órában!Érdekes módon a dolgozók 98-a nem tudja a normát teljesíteni. Akkor ez hogy is van? Kb olyan ez mint mikor egy osztályban a 30 tanuló közül 27 megbukik. Nyilván nem a tanulók hibálya...
2013. dec. 15. 12:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!