Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tegeződés visszavonása -...

Tegeződés visszavonása - megoldás lehet?

Figyelt kérdés
Közművelődési intézményben dolgozó nő vagyok. Kb. fél éve két új biztonsági őrt kaptunk - egy harmincas (velem kb. egykorú) és egy ötvenéves férfit. Mindkettőjükkel tegeződik az egész kollektíva, a régi portásainkkal is így volt. A fiatalabbal semmi gond, az idősebb nem volt szimpi, de, gondoltam, úgyis csak futólag, formálisan érintkezünk, kibírom. Azóta kiderült, h vannak bajok, dühkitörésekre hajlamos - és ma én lettem a céltáblája. Ok nélkül és minősíthetetlen hangnemben (és hangerővel) támadt rám és szidott le, aztán faképnél hagyott; azért egy fél mondattal - a helyzetet megvilágítva - válaszoltam neki. De roppantul szeretném, ha a közeljövőben felhagyna ezzel a viselkedéssel. Szerintetek segít ebben, vagy inkább elmérgesíti a helyzetet, ha magázásra térek át? Leginkább zéró érintkezést szeretnék... de legalább, tisztes távolságot tartani tőle.

2013. nov. 6. 23:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Beszélj össze a kollégáiddal, hisz végülis ők is hallották, hogy milyen hangnemben és stílusban kommunikál és tegyetek panaszt mindannyian. Feltételezem, hogy külsős cégtől vannak a biztonsági őrök, nem hiszem, hogy kivitelezhetetlen lenne, hogy másikat kapjatok.
2013. nov. 8. 01:57
 12/13 Salx Narval ***** válasza:
60%
Nézd, ezek szerint mindenki előtt ismert a helyzet, mármint, hogy a 18.00-ás zárás csak névleges időpont. Kell szólni a főnökségnek, hogy ennek figyelembevételével kérjék az őrzést, mert az őrök többször szóvá tették a pontatlanságot, ráadásul személyeskedve és durva hangnemben. Senki nem örül, ha a munkaidején túl dolgoznia kell, pláne akkor ha nem is fizetnek érte túlórapénzt, de ha belefoglalják a munkaköri leírásába, akkor tudomásul veszi, mint ahogy ti is. Ne te "harcolj" vele ezt bízd a főnökeidre, az ő dolguk tisztázni az őrök feladatkörét, munkaidejét. Ha ez megtörténik, nincs több vita a zárást illetően. A jövőben legyél kicsit határozottabb, kérd ki magadnak ezt a hangnemet, legyél távolságtartó és közönyös vele szemben, ezt a fajta embertípust az sérti legjobban, ha átnéznek rajtuk és faképnél hagyják. Ha köszön, fogadd, ha kérdez, válaszolj egy-egy szóval és hagyd ott a francba.
2013. nov. 8. 02:58
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat - az ügy(ek) végülis eljutott(ak) vezetői szintre, ahol tisztázták az illetővel, hogy miért is van itt és mik az elvárások vele szemben. Azóta nem közelített felém, és én is gondosan kerülöm.
2013. nov. 9. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!