Jó megoldás, ha magányra vágyom és természetre?
Arra gondoltam, hogy keresek egy nagyjából háborítatlan helyet, és felépítek oda egy félig földbe ásott, félig dombházat, majd megvárom amíg benövi a helyi növényzet.
Esetleg békés falvak környékén volt önkormányzati bértelkeken illegálisan épült, már elhagyott, letűnt kisfaházak egyik pincéjét temetem be így.
A belső berendezés, ha jól sikerül a szigetelés, stb, egészen rendhagyó lenne. Igyekeznék rendkívül igényesen és kényelmesen berendezni, a világítás két kis hátizsákban is hordható akkumulátorról menne, fűtés nem lenne, főleg nyárra gondoltam. Felhalmoznék tartós élelmiszert, innivalót, és időnként kiköltöznék.
Ugyanúgy, ahogy egyesek hasonlóan kietlen helyeken jurtába költöznek a családjukkal.
Arra is gondoltam, hogy kevésbé szegény régióban építem fel ezt a házat, mondjuk angliában, és ott kicsit nyitottabban is, így kevésbé kellene féltenem a háborítatlanságomat és a biztonságomat.
Elsőre őrült ötletnek hangozhat és bonyolult beruházásnak, de egyszerűen meg lehetne csinálni.
Egy nyári, a párommal történő vadkempingezés szolgálna alapul, ahol gyakorlatilag mindig visszatértünk egy kiszemelt sátorozóhelyre. Itt jött az ötlet, hogy akár fel is építhetnénk egy kis viskót, így nem kellene a sátorozással "szarozni". Sajnos magyarországon egyszerűen alig léteznek ilyen erdei, hétvégi magánházak magányosan, mert egyszerűen szétszedik őket, de külföldön elég gyakoriak.
Az önkormányzat pedig nem hiszem, hogy mezőőr gárdákkal járná a falvak határain levő susnyákat, akik felásnak minden métert földházak után kutatva.... külföldön meg jóhiszeműen azt gondolnák, hogy nyilvánvalóan volt rá építési engedélyem.
Ez egy eléggé extrém gyűjtés a témáról de nagyjából tükrözi az elképzelésem irányát:
Én is szoktam ilyenekről álmodozni, de úgy, hogy ott is maradok :)
Első! Hasonlóra gondoltam, de kicsit nagyobbra, és mélyebbre, ablakok helyett inkább rejtett bevilágítókkal, esetleg bokrok közé tenném az ablakokat és amikor nem vagyok ott, akkor lefedném valamivel. :) De nagyon jó ez is. A második link sajna túl extrém ahhoz, hogy ne kapják szét magyarországon azonnal + statikailag szerintem nem biztonságos, de ez még átgondolandó.
Második: örülök, hogy tetszik az ötlet :) Remélem meg is valósul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!