Egyre pofátlanabbul csalnak?
Ismerősöm volt egy ingatlanos állásinterjún. Úgy hívták be, hogy lesz fix alapbér, meg persze a jutalék. 60 km-t utaztunk a cég állítólagos székhelyére. A cím, amit bemondtak végül egy hotel volt (egyszerűbb lett volna egyből a hotel nevét mondani, akkor nem keringünk körülötte félórát, hogy merre van a "székhely").
A pasi a telefonban nem volt hajlandó elárulni a nevét, pedig ismerősöm direkt rákérdezett.
Az állásinterjúra összeterelteknek 2 órás előadást tartott a komfortfokozatokról és egyéb olyan dolgokról, amelyeket egy átlagember is ismerhet szerintem.
Majd azt is kijelentette, hogy nincs ám fix alapbér (a telefonban ezek szerint hazudott), de még a jutalék is őket illeti, a "dolgozó" ennek a jutaléknak a töredékét kaphatja meg.
Utána (!) szólt, hogy függetlenül attól, hogy valaki elvállalja ezt a "munkát" vagy sem, most azonnal mindenkinek 15 ezer forintot ki kell fizetnie "tájékoztatási díj" címén, mert végighallgatták az előadást.
Ismerősöm kerek-perec kijelentette, hogy nincs nála ennyi pénz, akkor azt mondták neki, már korántsem az előző mézes-mázos hangon, hanem gorombán, hogy akkor húzzon kifelé nagyon gyorsan, ne is lássák.
Két 18-20 év körüli lány volt, akiket meg lehetett úgy félemlíteni lelki ráhatással, hogy kifizették a pénzt. A folyosón rájuk várakozó barátjaik majdnem bementek megverni ezt a bandát.
Ismerősöm (nő) teljes pánikban jött ki.
Hallottatok már ilyenről?
Hát én nemcsak "majdnem" mentem volna be, az is biztos...
Ugye kaptak áfás számlát a befizetésükről? (költői kérdés)
Ez az "utólag pénzt kérünk, amiért eljöhettél állásinterjúra" dolog bőven kimeríti a csalás fogalmát. Simán büntetőjogi kategória.
Ezt az ígérgetős dolgot meg sok helyen eljátsszák. Én egyszer jelentkeztem egy munkára (egyszerűsített foglalkoztatásban), ahol az álláshirdetésben napi 6 ezer forint bérezés volt megjelölve. Amikor felhívtam a munkáltatót, a telefonban már AKÁR 6 ezer forintról mesélt. A helyszínen pedig teljesítményarányosan, maximálisan 6 ezer forint / nap. (Amiről tudni kellett, hogy 2500-3000 forintnál többet senki nem vitt haza.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!