Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Volt már itt közületek olyan,...

Volt már itt közületek olyan, aki úgy ment be dolgozni, hogy egy falat nem sok-nem volt mit vinni enni, de bement?

Figyelt kérdés
Hogyan bírtad ki,mit csináltál?Konkrétan olyanokra gondolok,akik olyan nehéz körülmények között élnek/tek, hogy nem volt mit enniük...

2013. okt. 31. 10:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
65%

valószínűleg a szegényebb emberek nem fognak ide írni, az első pár válaszoló, akik írtak, már múlt időben mesélték el a sztorit

a többi rosszalló válaszolóval meg ne törődj, nekik csak az az öröm adatott meg az életben, hogy mindenkibe belekössenek

de, hogy válaszoljak a kérdésre is: velem hál' Istennek ilyen még nem történt meg, de anyukámmal már igen, mikor még baba voltam, az apukám elvitte minden pénzünket, és anyának nem volt pénze még kenyérre sem, így engem se tudott megetetni

2013. okt. 31. 11:28
 12/15 anonim ***** válasza:
89%

Több folyadékot inni. Amúgy ha nagyon benne vagy valamibe például sok meló, mikor nap végén el dőlsz az ágyban arra kapod a fejed, hogy egész nap nem ettél semmit. Egy idő után összehúzódik a gyomrod és ha éhes is vagy, valahogy mégse akarsz enni. Régen sem mindenki evett napjában többször, van akinek nem is minden nap volt betevője, csak most van ilyen fene jó dolgunk, na meg erre ösztönzik a fogyasztói társadalmat, hogy fogyassz, ha kell, ha nem. A szükség sok mindenre ráviszi az embert. Nem retardáltak, csak te éltél még kevesebbet.

"Van vörös hagyma a tarisznyában...."

2013. okt. 31. 11:39
 13/15 A kérdező kommentje:
Hát igen...nagyon sajnálom azokat,akiknek volt,vagy van ilyen problémája...-éppen azon gondolkodtam,hogy karácsony szenteste napján főzök egy nagy adag gulyáslevest és el fogom vinni,ide a 10. kerületi hajléktalan szállóra...-biztosan jól fog nekik esni egy kis étel,illetve elbeszélgetek velük,meséljék el az életük történetét...:(-én azt gondolom,ezek az emberek szegények szeretetet nem kaptak talán sosem-és lehet,ha abban az adott pillanatban majd rá figyelek-már akkor egy picit érezni fog ebből a szeretetből...-végtelenül sajnálom a hajléktalanokat és az a legrosszab,hogy nem tudok rajtuk segíteni....:(
2013. okt. 31. 12:39
 14/15 zabmester ***** válasza:
89%
Kérdező, ez nagyon szép gondolat tőled. De ha tényleg segíteni szeretnél, azt szervezett formában is megteheted, pl. jelentkezhetsz önkéntesnek bármilyen szervezethez, amelyik a hajléktalanellátásban jelen van. Az, hogy főzöl, és elviszed a hajléktalanszállóra, az egy nagyon nemes gesztus lenne a részedről, de szerintem kicsit problémás lenne, mert bármilyen nemű étkeztetésről van szó, ott be kell tartani, és igazolni is kell az ide vonatkozó higiénés szabályok betartását. Viszont ingyenkonyhára nyugodtan jelentkezhetsz segítőnek, vagy akár nyersanyaggal is támogathatod az ilyen létesítményeket (de előtte kérdezd meg tőlük mindenképp).
2013. okt. 31. 15:07
 15/15 anonim ***** válasza:
89%
Évekig gyárban dolgoztam és többször volt nehéz időszakom. Legelső alkalommal pár nap éhezés után rájön az ember hogy akkor reggelente megveszi a fél hete sütött leértékelt kenyeret a pékségben és csapvíz mellé az mégis jobb mint az éhségtől ájulás határán tengődni. Volt több olyan munkatársam aki hasonló helyzetben volt, de inkább éhezett minthogy kenyéren és vízen éljen, volt aki össze is esett, volt akihez mentőt is kellett hívni, olyan is volt aki úgy lebetegedett az éhezéstől hogy emiatt kirúgták.
2013. okt. 31. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!