Közületek aki 4 műszakba jár, és hőmérőzi magát
minden reggel mert babát szeretne, az hogyan oldja meg a
mérést amikor éjszakára megy dolgozni?
Figyelt kérdés
Most telt le a 3 hónap próbaidőm,ezalatt folyamatosan délelőttre jártam.4-kor keltem minden reggel és akkor is mértem a hőmet.De jövőhéttől elkezdek éjszakázni,és fogalmam sincs,hogy fogom mérni a hőmet tovább.Pedig nagyon fontos lenne,mert már a párommal a babán dolgozunk,és jó lenne látnom,h mikor van p.é-em,de így már nem fogok pontos eredményt kapni,mert így már nem tudom a megszokott időben mérni.Valaki tudna ebben tanácsod adni,h hogyan folytassam úgy a mérést,h pontos eredményt kapjak???
Ha éjszakás vagy akkor ha reggel lefekszel aludni, és délután vagy ahogy szoktál felkelsz, akkor kell mérni!Ezt úgy olvastam valahol nemrég a hőmérőzés szabályainál! Sok sikert!!!:)
2012. máj. 31. 20:40
2/12 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom,hogy a reggeli mérés a pontos,a délutáni már nem igazán valós.Nem szeretnék lemaradni az ovuról,mert már elkezdtük a baba ,,gyártást,, :)
2012. máj. 31. 20:45
3/12 anonim válasza:
Igen, de csak akkor ha éjszaka alszol. Mivel te dolgozol, így nem mérheted reggel, hanem alvás után csak érted?
2012. máj. 31. 21:17
4/12 anonim válasza:
Én ugyan három műszakba járok,majdnem ugyanaz és Én ezt említettem is a dokinak,azt mondta,hogy felesleges csinálnom,mert nem fog jó eredményt adni!A hőmérőzés felesleges!Ovu tesztelnek kellett!
2012. máj. 31. 23:00
5/12 anonim válasza:
Tesztelnem-bocsi!:)
2012. máj. 31. 23:01
6/12 anonim válasza:
Elvileg akkor bele se kéne kezdeni a hőmérőzésbe ha nem tudod egy időpontban mérni!
Nem csak az a fontos hogy rögtön felkelés után mérj,hanem az is hogy egy időpontban tedd azt +/- 20 perc!
Na de itt nem egy olyan ember van aki 2-3-4 műszakozik és bár nem a legértékelhetőbb a görbe mégis szépen látszik mikor van peteérés stb stb!
Mondjuk van olyan akinek 1-1 óra eltérés sokat számít! Nekem nem szokott,de van aki 6kor 36,5-öt mér,7kor meg már 36,7et!
Próbáld ki,aztán ha nagyon kacifántos a görbéd ne csináld!
2012. jún. 1. 06:58
7/12 anonim válasza:
Ha felkelés után mndig kb ugyanúgy méred, az majdnem olyan megbízható eredményt ad, mintha rendesen éjszaka aludnál, mert tényleg az a lényeg, hogy ébredés után mérd. Legfeljebb amikor egyik hétről a másikra másik műszakban dolgozol, a váltáskor, az első éjszaka után lehetnek bizonytalanságok, de ezt te is tudni fogod. Sok sikert!
2012. jún. 1. 10:48
8/12 A kérdező kommentje:
Nálunk másképp van a 4 műszak.7 napot kell mennem délelőttre aztán 3 nap pihenő.Itt megtudom oldani a megszokott időpontbani mérést.Aztán van 3 nap délután,akkor is megtudom oldani,csak ezután van 4 éjszaka,amit nem tudom,h h fogok tudni megoldani.Aztán megint van 4 délután amit megtok oldani,és jön megint 3 éjszaka,ami megintcsak nemtom h lesz :( :(
2012. jún. 1. 20:40
9/12 A kérdező kommentje:
Kedves 6. hozzászóló.Nem most kezdtem bele a mérésbe,már lassan a 4. hónapja csinálom,és nem én tehetek róla,hogy 4 műszakolnom kell!!Én sajnos pont olyan tipus vagyok,hogy ha pl 1 óra eltéréssel mérem,akkor már pár tizeddel elvagyok csúszva :( Az ovulációs teszt nekem nagyon drága,szóval az nem igazán megoldható.Meg sajnos mérés nélkül nem tudom,h mikor van p.é.-em,nem veszem magamon észre,csak a hőmből szoktam tudni,h mikor van.P.é után kb 8 nappal vannak már tüneteim.Mellbimbó fájdalom,fehéres színű folyás,meg görcsölgetek.De pont a p.é. napján még semmi tünetem nincs,és mérőzés nélkül ,,vak,, vagyok.Anélkül fogalmam sincs h mikor miújság :(
2012. jún. 1. 20:47
10/12 anonim válasza:
6os vagyok!
Persze,én nem is kioktatásnak szántam de pl mikor én elkezdtem mérni,voltak 2-3 órás eltéréseim és ki is lettem osztva érte és igazuk volt a válaszolóknak mert tényleg sokat számít hogy mikor kelek!
Pl ma megmértem 5:00kor és 7:30kor is!Na hát meg is lett az eredménye,2 tizedes eltérés volt a kettő közt!És nem mozogtam a két mérés közt csak annyira hogy leraktam mérés után a lázmérőt!De mondom,ettől függetlenül lehet hogy látszódik a peteérés csak pl nem mindegy hogy mensi környékén az a 2 tized esik vagy emelkedik....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!