Ti mit tennétek ilyen munkahelyi légkörben?
mindenféleképp keres másik munkát!
a végén rá megy az egészséged is az meg senkinek nem jó, főleg nem neked
Igen, én is voltam ilyen környezetben, de az a cég nem viselte már el azt a sok fúrást. Ha pedig ügyfelekkel is dolgoztok, azok mindenképpen érzik ezt és nem szívesen térnek vissza, s ez a cégnek nem jó. Ha a többi primitív nem tér észhez és főleg a főnök sem, az a cég amúgysem lesz sokáig a piacon és nem mellesleg rajtad kívül is biztos vannak kollégák, akik a színfalak mögött ezt szintén nem szeretik, tehát ők is keresnek más munkát, csak jól leplezik.
A helyedben minél hamarabb elkezdeném a keresést.
Na várjunk csak... Majd azt vártad, hogy főnököd térden állva fog könyörögni neked, hogy maradj? Nekem is volt egy olyan alkalmazottam, aki pont azzal jött, hogy fel fog mondani, és ő is már dolgozott nálunk egy jó pár éve, de én nem akadályoztam őt, és megmondtam, menjen ha akar, senki nem fogja visszatartani. Nem értem miért vagy ezen úgy meglepődve...
De, hogy a kérdésedre is választ adjak:
Oké, hogy felakarsz mondani, de hogy ezt így szemre hánytad, a főnöködnek, én még el is bocsájtanálak... Ha annyira rossz a helyzet, mondj fel.
#5: pedig egy valamire való fönöknek a kötelességei közé tartozik az alkalmazottainak a védelme. Egy valamire való főnök nem küld el egy olyan alkalmazottat, aki megbízható munkaerő már több, mint egy évtizede, hanem akkor inkább megpróbálja rendezni a helyzetet. Az ő érdeke is, hogy ne valami tudatlan zöldfülűt hozzanak a már tapasztalt munkaerő helyett.
Emellett szintén a főnök érdeke is lenne, hogy az alkalmazottak normális légkörben dolgozhassanak. Ahol ez nincs meg, az előbb vagy utóbb a teljesítmény rovására fog menni, ami viszont már a főnöknek sem mindegy.
Kérdező: egy percet ne maradj tovább azon a helyen! Kihasználnak, és akkor még segédkezik a kicsinálásodban? Ezt neked sem szabadna hagynod.
Akármilyen időket is élünk, egyetlen munkahely sem ér annyit, hogy tönkremenj. Munkahelyed lehet még több, de belőled csak egy van. Ha tönkremész, akkor onnantól akár évekig is tarthat, mire felépülsz, ha egyáltalán sikerült valaha.
Mondj fel, ha lehet, közös megegyezéssel, ha nem, akkor rendes felmondással, aztán keress más munkát. Pár hónapod lesz rá, addig meg úgyis kapsz áűlláskeresési járulékot. Egészségileg/lelkileg meg hozd helyre magad! Te annál többet érsz, mint hogy feláldozd magad a munkahelyedért. Ha a főnök annyit nem képes tenni érted, hogy kiáll melletted, akkor ők pláne nem érdemlik meg, hogy ennyit benyelj értük.
Tudom, hogy ez nehéz döntés, az ember főleg ilyen gazdasági helyzetben nehezen lépi meg, de van olyan helyzet, amikor a legjobb döntés, hogy felmondasz, és keresel valami mást. Én is megléptem ezt egyszer, és utólag rájöttem, hogy nagyon jól döntöttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!