Kárpátalján (Beregszászi, Munkácsi járás) a hivatalokban mikor szokott kezdődni a munkaidő? Ottani, helyi idő szerint?
Jessy, te ott élsz?
És ez azt jelenti, hogy egy óra mínusz (a nyolcból), ha az anyaországhoz (Mo.) mérjük?
Akkor itt van idő eltérés. Csak, mert nemrég valahol azt olvastam, hogy ott Mo-i idő "szerint" élnek az emberek, nem ukrajnai szerint.
De akkor ami Kárpátalján 12, az Mo-n 11?
7-re, mert hivatalosan Ukrajna más időzónába esik, mint Magyarország. A magyarországi időt többnyire csak a magyarok használják ott.
Csak éltem ott, de nem tetszett, úgyhogy eljöttem onnan... :)
Igen, azt durva sok helyről hallom én is, hogy rengetegen jönnének el onnan (nem csak magyarok, még ukránok is)...
Azt viszont asszem' nem értem - tehát Mo-hoz viszonyítva 7-re járnak be dolgozni a hivatalokba (az ottani magyarok is), vagy "az ottani időt csak a magyarok használják" alapon, ők Mo-hoz megegyezően 8-ra érnek be?
Mert ez most totál kavar. Én nem Ukrajna többi részét kérdem, ott semmi dolgom, hanem Kárpátalját a határhoz közeli részt. :) Szóval akkor :) hozzánk viszonyítva (a mi időzónánkhoz) a kárpátaljai magyarok 7-kor, vagy 8-kor kezdenek? :)) Bocs, ha kicsit zavaros. :)
Jessy! Neked mi nem tetszett odakint? Az itteni beilleszkedés (pl. munkahely szempontjából) mennyire ment zökkenőmentesen? :)
Ehhhh... szóval még egyszer:
A munkaidő többnyire ott is 8:00-16:00 közé esik, mint Magyarországon, vagy a világon bárhol. A különbség annyi, hogy más időzónában van. TEHÁT: Magyarországon az 7:00-15:00 közé esik. Ilyen egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!