Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért ilyen őszinte hozzám...

Miért ilyen őszinte hozzám egy kolléga?

Figyelt kérdés
Azt veszem észre hogy mindig ki van éleződve a hibáimra, túl gyakran kíméletlenül őszinte hozzám, de látszik rajta hogy nem rosszindulatból teszi, és képtelen vagyok nem kedvelni őt a kezdeti összezördüléseink ellenére. Én sokkal kevésbé vagyok szókimondó vele szemben, mert nem érzem hogy ennek tétje lenne, hisz csak kollegák vagyunk ki tudja meddig, aztán talán sosem találkozunk már. Baj ha ennyire idegesít valaki túlzott őszintesége?
2013. szept. 21. 02:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy lát benned lehetőséget, és úgy gondolja, megéri az építő jellegű kritika.

Én a tehetségesebb beosztottakkal vagyok így. Amelyik hülye, azt le se szarom.

2013. szept. 21. 06:36
 2/12 acelsziv ***** válasza:
Mert kétféle módon állhatsz hozzá egy emberhez. Baráti módon, vagy őszintén. Jobb lenne, ha kellemes hazugságokkal ringatna és megmaradnának a hibáid?
2013. szept. 21. 09:07
 3/12 A kérdező kommentje:
Csak az a baj, hogy nem tudok igazán felszabadultan dolgozni mellette a túlzott szigora miatt, néha elég ideges tud lenni és ez átragad rám, amitől hibát hibára halmozok. Pedig el tudok beszélgetni vele, emberileg semmi bajom vele, de ha együtt kell dolgoznunk, már feszült vagyok. Nekem a túlzott "tökéletessége" tűnik abnormálisnak, hogy szinte sose hibázik, minden felmerült témában profinak tűnik, mintha mindenhez értene, vagy csak jól adja elő magát, de nem érzem őt megjátszósnak. Nem csoda hogy csődtömegnek érzem magam hozzá képest, talán mások is komplexusokkal küzdöttek a társaságában.
2013. szept. 21. 18:55
 4/12 anonim ***** válasza:

Ha munkáról van szó, mindig a tökéletességre kell törekedni.

Ehhez fel kell nőni. Másképp hogy akarsz profi lenni abban amit csinálsz?

Amatőrködni meg nincs értelme. Én legalább is így vagyok a saját szakmámmal. (első voltam)

2013. szept. 21. 19:09
 5/12 A kérdező kommentje:
És akkor hogy lehet az, hogy másokkal kiválóan megy a közös munka, csak vele nem? És velük megcsinálom jól azt amit kell.
2013. szept. 21. 19:14
 6/12 anonim ***** válasza:

Erre mondtam azt, hogy ehhez fel kell nőni.

Más lehet hogy nem annyira maximalista, és felszabadultabb tudsz lenni.

De ez nem az ő hibája, neked kell megtanulni mellette is felszabadultan dolgozni. Ez egy fajta mentális fejlődés, hogy nyomás alatt is megtanulsz tökéleteshez közelit alkotni.

Erre mondják, hogy teher alatt nő a pálma.

Persze van, aki nem bírja a terhelést, és összeroppan.

Ezt felfoghatod az élet tesztjének, vagy tanításának, ahogy tetszik.

Végezz agykontroll gyakorlatokat, higgadj le, legyél lazább, és vedd fel a tempóját. Ne elégedj meg mellette se a középszerűséggel.

2013. szept. 21. 20:06
 7/12 anonim ***** válasza:

De ha jó köztetek a viszony , és jól működő a kommunikáció, akkor akár rá is világíthatsz arra, hogy ez neked terhes, és rossz hatással van a munkádra.

Van ilyen, akit a negatív kritika annyira demoralizál, hogy látványosan csökken a teljesítménye.

Ezt viszont neki kéne észrevenni, és eltolni az arányokat, tehát a hibák keresése mellett a jó dolgokat is észrevenni, és elismerni a jó, vagy kiemelkedő teljesítményt, röviden a b-szogatás mellett dicsérni is.

Van, akit csak dicsérettel lehet motiválni, ezt fel kell ismerni.

2013. szept. 21. 20:18
 8/12 A kérdező kommentje:
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy olyan ő még mint egy nagy gyerek, képtelen magában tartani bármit is, és néha meglepően lökött is tud lenni. Vagy csak érzi hogy nincs veszíteni valója velem, és nincs tekintélyem előtte, hiába vagyok idősebb nála. Érzem hogy talpraesettebb nálam (még), és össze kéne szednem magam amihez jó uton vagyok. Hagytam hogy "elszemtelenedjen", pedig nekem kéne példát mutatnom előtte. Elég kritikus személyiség, darabokra szed mindenkit, mintha ő tökéletes lenne. De tudom hogy majd benő a feje lágya.
2013. okt. 6. 20:07
 9/12 acelsziv ***** válasza:

"nincs tekintélyem előtte, hiába vagyok idősebb nála"

Itt szoktam hozzáfűzni, hogy csak a kor nem ad okot tekintélyre és tiszteletre.

2013. okt. 6. 20:53
 10/12 A kérdező kommentje:
Természetesen a kor nem minden, de egy bizonyos érettségre utalna, hogy egy fiatalabb valaki megtanul tisztelettel bánni egy idősebbel, ahogy én is teszem akár fiatalabbakkal és nem mondok ki mindenféle meggondolatlan sértést mint egy neveletlen tini. Ő sajnos ezt nem mindig tudja kivitelezni, de már fel sem veszem. Talán beválik nála ez a taktika és leszokik róla.
2013. okt. 7. 01:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!