Miért ilyen őszinte hozzám egy kolléga?
Lehet, hogy lát benned lehetőséget, és úgy gondolja, megéri az építő jellegű kritika.
Én a tehetségesebb beosztottakkal vagyok így. Amelyik hülye, azt le se szarom.
Ha munkáról van szó, mindig a tökéletességre kell törekedni.
Ehhez fel kell nőni. Másképp hogy akarsz profi lenni abban amit csinálsz?
Amatőrködni meg nincs értelme. Én legalább is így vagyok a saját szakmámmal. (első voltam)
Erre mondtam azt, hogy ehhez fel kell nőni.
Más lehet hogy nem annyira maximalista, és felszabadultabb tudsz lenni.
De ez nem az ő hibája, neked kell megtanulni mellette is felszabadultan dolgozni. Ez egy fajta mentális fejlődés, hogy nyomás alatt is megtanulsz tökéleteshez közelit alkotni.
Erre mondják, hogy teher alatt nő a pálma.
Persze van, aki nem bírja a terhelést, és összeroppan.
Ezt felfoghatod az élet tesztjének, vagy tanításának, ahogy tetszik.
Végezz agykontroll gyakorlatokat, higgadj le, legyél lazább, és vedd fel a tempóját. Ne elégedj meg mellette se a középszerűséggel.
De ha jó köztetek a viszony , és jól működő a kommunikáció, akkor akár rá is világíthatsz arra, hogy ez neked terhes, és rossz hatással van a munkádra.
Van ilyen, akit a negatív kritika annyira demoralizál, hogy látványosan csökken a teljesítménye.
Ezt viszont neki kéne észrevenni, és eltolni az arányokat, tehát a hibák keresése mellett a jó dolgokat is észrevenni, és elismerni a jó, vagy kiemelkedő teljesítményt, röviden a b-szogatás mellett dicsérni is.
Van, akit csak dicsérettel lehet motiválni, ezt fel kell ismerni.
"nincs tekintélyem előtte, hiába vagyok idősebb nála"
Itt szoktam hozzáfűzni, hogy csak a kor nem ad okot tekintélyre és tiszteletre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!