Mért nem mennek, el a szegény és családtalan emberek katonának?
1. mert nem mindenki viseli el, hogy a nap 24 órájában engedelmeskedni kell a parancsnak
2. mert a legtöbb embernek elég gyenge az idegzete és nem alkalmas katonának
3. mert egészségügyileg alkalmatlan
4. mert nem szeretik a kötöttséget.
Mert mondjuk nem felelnének meg az egészségügyi követelményeknek. Sőt ami még gyakoribb: egyszerűen nem szeretnének katonák lenni. (Mondjuk ha nekem nem lenne senkim a világon és egészségileg is megfelelnék akkor komolyan elgondolkodnék a jelentkezésen hisz a katonák se két fillért keresnek)
Egy hajléktalant meg egyből elzavarnának hogy majd akkor jöjjön vissza ha megfürdött.
Bizonyára te vagy az a bolond 20 éves srác akinek szúrja a szemét hogy valaki huszonévesen otthon lakik a családdal, erre a kérdésedre is ugyanaz a válaszom akár Te vagy, akár más hogy. Nem olyan egyszerű katonáskodni, ahhoz tőke kell és nyelvtudás, végzettség ami általában nem szakközépből kell álljon.
Itthon minimálbérért jobb még a gyárban is tengődni, mint tartalékosként hülyéskedni hisz nálunk a kiskatonák a legtöbb esetben csak ruha miatt mondhatóak katona álcába bújt unatkozó civilek. Fegyvert se látott a legtöbbjük.
A húgom expasija volt kint a francia idegenlégióban, egy ideig. Egész szép pénzt kapott érte. Nem is érezte magát rosszul ott. Ő tehát jól járt vele.
Meg egy ismerősöm / nő /, aki szívesen beállna katonának, de sajnos őt nem veszik fel, oda sem. Végső esetben pedig már oda is elmenne.
A korábbiak már felvázolták, miért nem mennek sokan, én is egyazon véleményen vagyok. Ez a terület nem való mindenkinek.
(nem én vagyok az a 20 éves)
Tulajdonképpen zsoldosra gondoltam, aki elmegy harcolni Afganisztánba.
Tőke? :O kifejtenéd, hogy miért? A nyelvtudás pedig alapfokú nem?
Én izgalmasabbnak látom, mint akinek annyira egyhangú az élete, hogy amennyit keres azt rögtön fel is éli.
első: létszámhiány van, de korlátozva van hány ember felvételére/kiképzésére van forrás (pénz stb.)
második: egyetértek
harmadik: "a katonák se két fillért keresnek" - bruttó 106k a kezdő fizetés egy közkatonának
negyedik: honvédség vagy idegenlégió? (honvédséghez nem kell se nyelvtudás/se szaktudás/se tőke) A tartalékos egy újabb kategória, akit csak akkor hívnak dolgozni, ha kell (pl. árvíz) és egy minimális rendelkezési állási díjon kívül, csak akkor kap "rendes" fizetést, ha behívják.
ötödik: az idegenlégió más tészta (több pénz,több elvárás), ha én értelmezem jól a kérdező a hazai viszonyokra gondol
hatodik: "zsoldos" - szerződéses/hivatásos/(tartalékos) magyar baka avagy valamelyik idegenlégió tagja? Ha az idegenlégóra gondoltál, nagyobb a kiesők aránya mint az MH.-nál, magasabbak a követelmények. Többször vannak éles helyzetben és keményebbek az életkörülmények.
hetedik:igaz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!