Miért vannak "kamuszegények"? (lent)
Nekem faterom ennél többet keres, külföldön dolgozik.
De annyi hitelünk van hogy a törlesztésre megy a legnagyobb része. Mi is havonta, vagy talán kéthavonta veszünk egy pizzát. Talán nekik is elmegy valami hitelre. Vagy pizzára sajnálják a pénzt, és ruhára, meg ilyesmire költenek sokat. Nem mindenki kezeli egyformán a pénzt, akinek kevés van az sokszor jobban be tudja osztani. Ha pl 100 000 ft náluk a számla akkor fejenként 50 ezer marad. Ez azért nem olyan nagy pénz. Persze ahol mondjuk egy minimálbérből élnek ketten ott máshogy költekeznek.
Második vagyok.
Egyébként a mai emberekre tényleg jellemző a panaszkodás.
Már divat lett a szidjuk orbánt dologból.
12 évesek is szidják akik azt se tudják ki az.
Akkor ott valahova máshova megy el a pénz, amit nem kötnek az orrodra. Ezért nem telik nekik arra, amire te elszórod, lehet, tudnak spórolni. Pl a nyugdíjukra. Illetve ahelyett.
Lehet, ismerni kellene jobban a politikai, gazdasági helyzetet, és nem csak a végeredményen dühöngeni.
Fizetéseket ugyan feljebb tették valamivel, evvel együtt minden terméknek jelentősen megnőtt az ára, hiába keresnek 300e Ft-ot, ha csak párizsit tudnak enni, mert...nincsenek bejelentve, gondolniuk kell a nyugdíjukra, fizetni a Tb-t, esetleg hitelt, rezsit, autót, stb....
Kamuszegények, hm.
Ez ma már divat. Máshol azzal vágnak fel, mennyi pénz van, itt azzal, hogy mennyi nincs. Ez is tipikus magyar mentalitás. "Majd én megmutatom, hogy csóróbb vagyok nálad, és még sz@rabb helyzetben is vagyok!"
A környezetemben sokan képesek 30 percen át arról vitatkozni, kinek marad kevesebb pénze hó végén, és hogy ki milyen olcsó ruhákat, kaját vesz, mert nincs cash semmire.
Kamu az egész, ha inni kell, egyből előkerül a pénz, csak a kocsmaajtóig szegények.
Az a vicc, hogy ebből életstílust csinálnak, panaszkodnak, hogy mennyire fáj a lábuk a kínai cipőtől, meg hogy mennyire viszketnek a turis ruhában, miközben nyílvánvaló, hogy megendhetnének maguknak nem kevés dolgot. Sok ilyen mélyszegénységben élő autóval megy a 2 saroknyira lévő boltba...
Én kb. ugyanannyi pénzzel rendelkezem, amennyivel a barátaim, és ha egy kicsit spórolnom kell is, de inkább hajtok arra, hogy tehetősnek nézzenek, mint egy szakadt trógernak. Egy jó cipőbe, márkás ruhába, drága órába, elegáns parfümbe még nem rokkant bele senki anyagilag annyi pénzzel, amennyivel mi élünk...
Szánalom az egész, értelmét nem látom ennek az egésznek, nem hiszem, hogy sokat dob a személyiségen az, hogy csóró vagy, de mindegy, az ő problémájuk...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!