Jogosan érzik magukat ettől többnek az emberek? Bővebben lent.
Egyik kolléganőm teljesen kiakadt, mikor megtudta, hogy engem a szüleim eltartottak 21 éves koromig és még most is sokat segítenek, bezzeg ő már 18 éves kora óta teljesen önellátó.
Rákérdeztem, hogy és te ettől most többnek érzed magad? Erre az volt a válasz, hogy igen, mert ő többet tud az életről.
Elkezdtünk vitatkozni, hogy ez nem jelent semmit, nem ez határozza meg, hogy ki mennyire "szívós". Megbecsülöm azt is, amiért én dolgozok meg és mérhetetlenül hálás vagyok a szüleimnek is a segítségért. Viszonzom nekik sok szeretettel, törődéssel.
Ha megtehetik, miért ne segítenék az egyeten lányukat? Attól, hogy mi is szegények lennénk, még nem lenne jobb mások élete.
Én is ugyanúgy odateszem magam a munkahelyemen, mint bárki más, soha nem hallhatnak nyafogni.
Szerintem ez nincs összefüggésben azzal, hogy ki mennyit ér.
Minden munkahelyen kell valaki, akit utálhatnak, így működik a csoportszellem. Még mindig jobb, mint ha hozzád sem szólnának, de az igaz, hogy kell legyenek sablon válaszaid, amelyekkel lepattintod, mielőtt teljesen elmérgesedik a helyzet.
A kérdésedre: normális esetben a család úgy működik, hogy segítik egymást a felmenők és a lemenők. A nagyszülő vigyáznak a gyerekre, ha kell, cserébe segítünk gondozni a dédit, ha kell, főzünk egymásnak, segítünk, ahol tudunk. Nem hagyjuk magára a másikat, mert család vagyunk. Ha ő 18 éves kora óta önálló, akkor sok küzdés van mögötte, ami miatt megkérgesedett a szíve, és nem tudja elviselni, ha körülötte valakinél jól működik a család. Sajnálom szegényt, és tényleg nem érdemes vitatkozni vele.
Én attól érzem magam többnek, hogy van egy összetartó családom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!