Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért ilyen szolgalelkűek...

Miért ilyen szolgalelkűek nálunk az emberek?

Figyelt kérdés
Olvasom a munkával kapcsolatos válaszokat, szinte mindig mindenki azt javasolja a dolgozóknak, hogy kussoljanak, ne legyenek igényeik, ne akarjanak szabadságra menni, az egész életük abból álljon, hogy a munkáltatójuk kedvét keresik. Ennyire rossz tapasztalataik lennének? Én azt vettem észre, hogy a főnökök is emberek, pontosan úgy állnak hozzá az alkalmazottaikhoz, ahogyan azok "elvárják". Ha a dolgozó felkínálja magát kapcarongynak, naná, hogy kapnak rajta. A munka arról szól, hogy nekem van egy tudásom, a főnökömnek meg pénze van rá, ezért üzletet kötünk. Eddig minden főnök-beosztott kapcsolatom a kölcsönös tisztelet jegyében működött, közösen állapodtunk meg a feltételekben, amiket aztán mindketten betartottunk. Soha nem kellett senkitől rettegnem, sem mindenáron megfelelnem neki.
2013. júl. 17. 11:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Sajnos ez a tragikus munkanélküliség miatt alakult így. És semmiféle érdekvédelme nincs a dolgozónak a főnökkel szemben... Egy hedonisztikus főnök (van ilyen szép számmal) kihasználja ezt, és akár halálra tapossa a beosztottját- mert ha nem teszik fel is út le is út - 1 nap múlva 500 jelentkezőből válogathat.. nagy szaktudású, magas képzettségű embereknél is így van.
2013. júl. 17. 11:52
 2/12 anonim ***** válasza:
*ha nem tetszik
2013. júl. 17. 11:53
 3/12 anonim ***** válasza:
Az emberek nem rugódozhatnak, egyszerűen nincs rá lehetőségük mert szükségük van a munkára.A munkaadó tudja hogy megteheti mert embert mindig fog találni, mert munkanélküli munkakeresők mindig lesznek, az emberek pedig nem akarják elveszíteni a munkájukat némi visszapofázás miatt mert nem biztosak benne hogy fognak találni legközelebb is.
2013. júl. 17. 11:56
 4/12 Antimod ***** válasza:

Nekem az a személyes tapasztalatom, hogy nem baj, ha kiállsz magadért. A főnök legfeljebb a gyengébb ellenállás irányába mozdul el, ha olyanja van.

A tiszteletet sajnos sok munkahelyen úgy kell kivívni, nem adják meg alapból, ahogyan illene. Azoknak igazán nehéz, akik helyére másnap fel tudnak venni valakit, ilyenkor sajnos tényleg csak egy emberségesebb munkahelyben lehet bízni.

'Én azt vettem észre, hogy a főnökök is emberek, pontosan úgy állnak hozzá az alkalmazottaikhoz, ahogyan azok "elvárják".'

Pontosan ez a tapasztalatom nekem is. Nálunk is van olyan, aki hagyja magát, és vele olyan dolgokat meg mer tenni a főnök, hogy a hátamon feláll a szőr (és legtöbbször nem is tudok róla, csak jóval később derül ki). Pedig nem egy könnyen pótolható munkatársról van szó.

2013. júl. 17. 11:57
 5/12 anonim ***** válasza:
Akármilyen jó ember a főnök vagy a tulajdonos mindig a saját zsebére játszik. Neki az a legjobb, ha a munkaerő csendben tűri a fizetetlen munkát. Ezért képes egy jó alkalmazottat kirúgni létszámleépítés címszó alatt, helyette megtartja a kevésbé hasznos, de szolgalelkű embereket. Nekem ez a tapasztalatom. Hiába termel kevesebbet, az a néhány ügyes, aki nem szól, majd megcsinálja helyette. Neki ez a legkényelmesebb.
2013. júl. 17. 12:38
 6/12 anonim ***** válasza:

Nagyon egyszerű ,mivel munkanélküliség van ,és a családok nagy része eladósodott meg svájci frankos hitelt nyögi, ezért nem engedheti meg magának ,hogy belázad és másnap kiteszik a szűrét . Aztán nem talál hónapokig másik munkát a csekkek csak jönnek -jönnek, végrehajtás, árverezés és mehet a híd alá. Kényszerhelyzet.Nyel és csöndben van.

A főnökök nagyrésze meg a jól bevált felfelé nyal lefelé tapos elven jutott oda ahova és ezt folytatja is.

2013. júl. 17. 14:01
 7/12 anonim ***** válasza:

Végre kérdező, egy normális önbecsüléssel és ép ésszel rendelkező ember!!

Sok itt a sütni való bolond, vagyis birka, akik sajnos a normálisabbját is igyekszenek magukkal sodorni a vágóhídra.

Nem értik meg, hogy ez egy kölcsönös adok-kapok, nem véletlenül van ám szerződés is!A főnök nem sz@rik spanyolviaszt, egyszerűen csak fizet, én meg cserébe elvégzem a szerződésben meghatározott munkám.a főnök és a dolgozó egyenrangú felek, egyik sem több a másiknál!

Másik dolog, ha én lakatost vagy festőt hívok, természetes, hogy normális hangnemben beszélek vele és kifizetem neki, a mennyit a munkáért kér.Ezt miért nem képesek egyesek a bolti vagy egyéb alkalmazottaikkal megtenni?Pontosan ugyan dolgozó, mint a festő, a lakatos, az ács, fodrász.

Ébresztő!!

2013. júl. 20. 15:57
 8/12 anonim ***** válasza:

"nem engedheti meg magának ,hogy belázad és másnap kiteszik a szűrét"

Honnan tudja, hogy megengedheti-e magának, mikor még ki sem próbálta???!

Csak 1-2 napra kéne jól fellázadni a rabszolgáknak és az asztalra csapni, ne félj, ha a főnököket csoportosan hagynák ott a megalázott dolgozók és kilátásban lenne hogy a büdös kutya sem fog a tetűfészek despota cégénél dolgozni, akkor a munkáltatók is belátnák, hogy ideje visszavenni az arcukból!Az a baj a magyarral, hogy nincs benne összetartás, birka a szó szoros értelmében azért merik megcsinálni vele, nem a munkanélküliség miatt.

Csak azt a néhány jobb sorsra érdemes, gondolkodásra képes lázadót sajnálom, akik ezek miatt szintén szívnak, mert nincs, akivel összetarthatnának!

2013. júl. 20. 16:03
 9/12 anonim ***** válasza:
Nem meri megengedni magának, hogy kipróbálja, mert előre nem látható ideig munkanélküli lesz és a három gyerekét el kell tartania, még ha ő nem is eszik csak rezsit fizet.
2013. júl. 20. 16:06
 10/12 anonim ***** válasza:
Asztalra csapna 3-4 max 10 ember és akkor mi lenne? Másnap 20an jönnének helyükre fél pénzért is! Itt van nálunk egy éhbéres rabszolgagyár , havonta 2szer is van felvétel ,minden alkalommal 300an tapossák egymást a 7-8 helyért! Jobb mint az éhhalál és az árverezés , a gyereknek meg nem lehet elmagyarázni ,hogy 4-5 hónapig vagy tovább nem eszik mert apa most faxagyerek volt és jól odamondta.
2013. júl. 21. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!