Miért ilyen szolgalelkűek nálunk az emberek?
Nekem az a személyes tapasztalatom, hogy nem baj, ha kiállsz magadért. A főnök legfeljebb a gyengébb ellenállás irányába mozdul el, ha olyanja van.
A tiszteletet sajnos sok munkahelyen úgy kell kivívni, nem adják meg alapból, ahogyan illene. Azoknak igazán nehéz, akik helyére másnap fel tudnak venni valakit, ilyenkor sajnos tényleg csak egy emberségesebb munkahelyben lehet bízni.
'Én azt vettem észre, hogy a főnökök is emberek, pontosan úgy állnak hozzá az alkalmazottaikhoz, ahogyan azok "elvárják".'
Pontosan ez a tapasztalatom nekem is. Nálunk is van olyan, aki hagyja magát, és vele olyan dolgokat meg mer tenni a főnök, hogy a hátamon feláll a szőr (és legtöbbször nem is tudok róla, csak jóval később derül ki). Pedig nem egy könnyen pótolható munkatársról van szó.
Nagyon egyszerű ,mivel munkanélküliség van ,és a családok nagy része eladósodott meg svájci frankos hitelt nyögi, ezért nem engedheti meg magának ,hogy belázad és másnap kiteszik a szűrét . Aztán nem talál hónapokig másik munkát a csekkek csak jönnek -jönnek, végrehajtás, árverezés és mehet a híd alá. Kényszerhelyzet.Nyel és csöndben van.
A főnökök nagyrésze meg a jól bevált felfelé nyal lefelé tapos elven jutott oda ahova és ezt folytatja is.
Végre kérdező, egy normális önbecsüléssel és ép ésszel rendelkező ember!!
Sok itt a sütni való bolond, vagyis birka, akik sajnos a normálisabbját is igyekszenek magukkal sodorni a vágóhídra.
Nem értik meg, hogy ez egy kölcsönös adok-kapok, nem véletlenül van ám szerződés is!A főnök nem sz@rik spanyolviaszt, egyszerűen csak fizet, én meg cserébe elvégzem a szerződésben meghatározott munkám.a főnök és a dolgozó egyenrangú felek, egyik sem több a másiknál!
Másik dolog, ha én lakatost vagy festőt hívok, természetes, hogy normális hangnemben beszélek vele és kifizetem neki, a mennyit a munkáért kér.Ezt miért nem képesek egyesek a bolti vagy egyéb alkalmazottaikkal megtenni?Pontosan ugyan dolgozó, mint a festő, a lakatos, az ács, fodrász.
Ébresztő!!
"nem engedheti meg magának ,hogy belázad és másnap kiteszik a szűrét"
Honnan tudja, hogy megengedheti-e magának, mikor még ki sem próbálta???!
Csak 1-2 napra kéne jól fellázadni a rabszolgáknak és az asztalra csapni, ne félj, ha a főnököket csoportosan hagynák ott a megalázott dolgozók és kilátásban lenne hogy a büdös kutya sem fog a tetűfészek despota cégénél dolgozni, akkor a munkáltatók is belátnák, hogy ideje visszavenni az arcukból!Az a baj a magyarral, hogy nincs benne összetartás, birka a szó szoros értelmében azért merik megcsinálni vele, nem a munkanélküliség miatt.
Csak azt a néhány jobb sorsra érdemes, gondolkodásra képes lázadót sajnálom, akik ezek miatt szintén szívnak, mert nincs, akivel összetarthatnának!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!