Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Állásinterjún miért kérnek...

Állásinterjún miért kérnek olyan adatokat, amiket max a sikeres felvétel után kellene csak megadnom?

Figyelt kérdés

Elém toltak egy adatkérő papírt, amin nevemen és címemen kívül, adó, TAJ, személyi igazolvány, és lakcímkártya számát is fel kellett tüntetnem.

Az előbbi kettőt még érteném, ha felvesznek, de személyi és lakcímkártya száma mégis minek nekik? Lenyomozzák az embert valahol?

HR-es csak annyit mondott, hogy ha felvesznek, akkor ennyivel előrébb lesznek, de ha nem, akkor meg kicsit jogtalanul kérték el.

Ennyi erővel akkor a bankszámla számom is kérhették volna már. Pár héten belül ez volt az ötödik interjúm, de ilyen adatkérőt sehol nem töltette ki velem.

tegnap 18:36
 1/5 anonim ***** válasza:
88%

Én egyszer voltam hasonlóan interjún. Csak nem elkérték a számát, hanem scannelték.

2 nap múlva csörög a telefon, hogy holnap 10kor ráérek?? Van szabad időpont orvosira. Orvosin adtak papírt, munkahelyre bevittem őket.

Mondták, hogy következő héten hétfőn kezdhetek, addig még tart az adminisztráció.

Nem kell ezen fennakadni, ha adatot kérnek.

tegnap 18:45
 2/5 A kérdező kommentje:
#1 Csak eléggé meglepődtem, mert dolgoztam pár cégnél, és most interjúkra járok,(hétfőn is lesz egy) de sehol nem volt ilyen, max mikor aláírtam a szerződést. Az ember persze szeretné azt hinni, hogy az interjú ez miatt a papír miatt csak formaság, de tudjuk, hogy ez nem így van 😆
tegnap 18:50
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Adatkezelési tájékoztatót aláírtad-e? Adtak-e neked az általad aláírt papírokból egy-egy pld-t? Ha nem, az tök szabályellenes. Nyugi, nem fognak a nevedben bankkölcsönt felvenni, v ilyesmi, de akkor is sérti az adataidhoz fűződő jogaidat.
tegnap 19:06
 4/5 A kérdező kommentje:
#3 Na igen, ilyeneket nem adtak, és csak egy példányt töltöttem ki. Nem aggódom, de mégis fura ilyen adatkezelés. Egy másik cégnél adtak tájékoztatót az adatkezeléssel kapcsolatban, miután kitöltöttem egy hasonló papírt, de azon is csak alap adatokat kértek, telefonszám, e-mail cím stb.
tegnap 19:14
 5/5 anonim ***** válasza:
Kicsit túltolta a HR vezető, nem kell ebbe többet belelátni
tegnap 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!