Állásinterjúra, hogy szokás öltözködni ha nem valami nagyon komoly a munka?
"nem valami nagyon komoly a munka"
Oké! De nem a munkával fogsz beszélgetni az állásinterjún, hanem emberekkel. Nekik pedig nem árt megadni a tiszteletet azzal, hogy normálisabb ruhát rántasz magadra. Mondják, nem a ruha teszi az embert. Ez igaz. De figyeld meg egyszer magadon, mennyivel jobban érzed magad, ha a szokásosnál csinosabb vagy.
Azt szoktam felvenni mint általában + egy jó inget.
Inkább az apróságokra figyelek, hogy levágott tiszta köröm, mosott haj.
Én egyszer a Zepterhez mentem interjúra és úgy nézett ki, hogy mindannyiunkat bevittek egy szobába, ahol lehetett kérdezni, meg mi is neghallgattuk az előadót.
Ott egy nő utcai ruhába ment be. Nem küldték ki, de megjegyezték, hogy azért ha megy vissza a következő fordulóra (elbeszélgetés a főnökkel), öltözzön fel elegánsabban.
5, én ritkán láttam olyat, hogy a dolgozó aláírta a szerződést, amiben a dresscode is benne van, majd felmondott. Szerintem egy ember előre el tudja dönteni, hogy képes-e megfelelni ennek a pontnak vagy nem.
Ott, ahol a szerződésben nincs szabály az öltözködést illetően feltüntetve,a munkavállaló úgy öltözik, ahogy akar, a jóízlés keretein belül.
Nálunk az egyik helyen nem volt különösebb dresscode a szerződésben, farmer-pólóban járhattunk, aztán jött egy plázacica managernő, aki kitalálta, hogy legyen dresscode és mindenki járjon kosztümben-öltönyben.
Akkor mi mondtuk, hogy oké, de kérünk pótlékot, hogy megvehessük ezeket a ruhákat, mert abból, amit kaptunk, nem telt rá.
Azonnal el is vetette az ötletet és mindenki úgy járt ahogy akart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!