Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy mondjam a főnöknek, hogy...

Hogy mondjam a főnöknek, hogy ne hívogasson munkaidő után?

Figyelt kérdés
Egyszerű minimálbéres ételfutár vagyok, és zavar, hogy főnököm naponta átlag 2 alkalommal felhív munka után, hogy a másnapi tennivalókról szövegeljen. Heti 54 órát dolgozom, nem hiányzik hogy még a szabadidőmben is a melóval csesztessenek.
tegnap 17:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
10: Én is tettem már fel pár éve ilyesmi kérdést. Nekem is azt tanácsolták, hogy munkaidőn kívül egyszerűen ne vegyem fel, eleve adjam meg egy nem használt kártya telefonszámát, vagy nem létező telefonszámot. Erre nyilván írtam, hogy egy idő után valószínűleg kérdőre fognak vonni, hogy miért nem veszem soha fel, amikor hívnak, akkor meg pláne, ha nem is él a vonal. Erre nekem is ezt tanácsolták, hogy feleljem azt, hogy ha azt akarják, hogy munkaidőn kívül felvegyem a telefont, fizessenek készenléti extrát. Oké, de hogyha ezt mondom nekik, mégis mennyi eséllyel fognak bólintani, és onnantól fizetni?🤔 Szerintem esélyesebb, hogy hamarosan elbocsátva találom magamat valami mondvacsinált indokkal. Más farkával könnyű verni a csalánt.🤨
tegnap 18:47
 12/18 anonim ***** válasza:
11: Az első mondatom természetesen úgy értendő, hogy itt a GYK-n tettem fel pár éve hasonló kérdést.
tegnap 18:48
 13/18 anonim ***** válasza:

#11: sehol nem tanácsoltam, hogy kérje, fizessék meg.

És arról sincs szó, hogy más f*szával verem a csalánt. Adott egy helyzet, a Kérdező meg változtatna rajta. Erre az a tanács, hogy ne csináljon semmit?

Leírtam, hogy próbálja tisztázni a főnökkel, hogy mettől meddig beszéljék ezt le. Annyira borzasztó ez? Akkor keressen más munkát.

tegnap 18:56
 14/18 anonim ***** válasza:
13: De a 10-esed második felében a készenléti pénz fizetését is említed, meg pereskedést. Én úgy vettem le, hogy ezeket is tanácsolod. Pardon, ha félreértettem!
tegnap 19:08
 15/18 anonim ***** válasza:
75%

Ahogy kilépek az épületből, átrakom a telefonom ne zavarjanak módba, ami alól nyilván a barátaim, szüleim, lakótársam be van állítva kivételnek. Ha kérdezték hogy miért nem vettem fel, akkor azt mondtam, hogy a kabátban/táskában maradt az előszobában lenémítva. Erre rá is játszottam párszor azzal, hogy mikor munkába mentem (tömegközlekedek, szóval nem vezetés közben telefonáltam), akkor "aggódva" visszahívtam őket, hogy úristen, hatszor kerestek és én nem hallottam, mi történt?!

Még sehonnan nem rúgtak ki ezért. Csak egy napra próbáld ki, hogy elnémítod és szarsz rá, a reakcióból fogod látni, hogy működik-e.

tegnap 19:09
 16/18 anonim ***** válasza:
15: Azért az elég furcsa lehet nekik, hogy mindig akkor marad véletlenül a kabátban lenémítva, amikor hívni próbálnak. Főleg ha már minimum ötödjére esik meg.
tegnap 19:16
 17/18 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kell ezt túlparázni. Az olyan főnökök, akik semmibe veszik a magánszférádat, semmibe vesznek téged is. Onnan kezdve, hogy meghúzod a határaidat, semmi más nem fog változni, csak azzal, hogy magadat is többre tartod, ők is többre fognak tartani és igyekeznek munkaidőben megbeszélni azt, amit eddig azon kívül tettek. Ehhez az is kell, hogy munkaidőben viszont lehessen rád számítani, legyél nagyon jó munkaerő. Ez nem jelent rugalmatlanságot. Időnként, váratlan esetekben én is ugrasztható vagyok, akár éjfélig is dolgozom akkor is, ha már késő túlórapénzt intézni érte. Viszont arra allergiás vagyok, ha rossz munkaszervezés vagy unaloműzés miatt hív valaki munkaidőn túl. Amúgy hamar le lehet erről szoktatni, ha letiltod/blokkolod munkaidő után a kollégát, főnököt. Én többnyire már nem kell blokkoljak senkit, meg tudtam beszélni, hogy ha valaki munkaidőn túl privát elérhetőségen keresett, hogy térjünk vissza erre munkaidőben a hivatali e-mailben vagy telefonon, mert a Messengert privát célra tartom fent. Eddig még senki nem sértődött meg. Van aki nehezen érti meg, őt vagy letiltom hónapokra vagy csak simán munkaidőben válaszolok a hivatalos címen. Munkaidőn belül viszont számíthat rám.
tegnap 19:37
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Én kisboltban dolgoztam és ott hívogatott még munkaidő után is a főnöknőm, rendelések miatt. Aztán egyszer besokalltam én is , simán másnap amikor bementem dolgozni megkértem, hogy munkaidő után ne zavarjon a bolt dolgaival, mert nem érdekel és van magánéletem, nekem nem a bolt az életem. Bármi van, ahogy bemegyek mondhatja, de munka után felejtsen el. Megértette és utána soha többet nem hívogatott. De mi nagyon jóban voltunk, nem féltem, hogy emiatt ki leszek rúgva :)
ma 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!