Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Sokan ezért nem vesznek fel...

Sokan ezért nem vesznek fel nőket?

Figyelt kérdés
Az egyik kolléganőmet előléptették tavaly . Majd az előléptetés és képzések után bejelentette, hogy terhes. Viszont miután megszületett a gyerek és eltelik elég idő "úgy érzi majd visszajön". Ezzel csak az baj, hogy a nyakmba szakadt az ő csapta is amíg nem találunk mást a pozíciójára. A céges autójának megy lizingje. Illetve kereshetünk valakit a helyére. Mi lesz ha visszajön majd kirúgják aki a helyén volt addig?

febr. 8. 19:30
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
100%
10es azért nem olyan egyszerű..meg ez ember függő van ahol a nő dolgozik valahol a férfi valahol mindaketten de függ attól ha van gyerek nyilván ha van akkor valahogy meg kell oldaniuk attól függ ki mennyit keress aki többet akkor az dolgozom ilyenkor vagy ha az egyikük otthonról dolgozon és meg tudják oldani de én személy szerint azt gondolom hogy mindketten kell dolgozni de is ember függő mindenhol máshogy van
febr. 8. 20:29
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

11

Abszolút egyetértek.

Szerintem alapvetően az a legszerencsésebb, ha mindkét fél dolgozik, mindkét fél amúgy képes megállni a saját lábán, és méltányosan osztják meg a munkát.

De ha már arra veri magát valaki, hogy a nő márpedig ne dolgozzon, hanem szüljön, akkor basszus, legyen férfi és teremtse meg ehhez a körülményeket.

febr. 8. 20:34
 13/21 anonim válasza:
47%
12es szerintem egy nőnek nem ez a dolga szerintem aki gyereket akar az nagyon gondolja át szerintem semmi baj nincs aki ezt szeretné meg aki nem akar, meg szerintem nem nemi függő hanem személy mert mindenkinek más célja van más mentalitása..rengeteg férfi a gyerekek miatt él meg ez a célja ahogy sok nőnek is szerintem ez a téma nem nemtől függ hanem kinek milyen beállítotsága van meg milyen célja én soha nem akarok gyereket van két kisebb tesóm tudom mivel jár születésemoda így gondolkodom és nekem az életem a siker és a céjaim,szerintem senki sem több vagy,kevesebb emiatt azt gondolom
febr. 8. 20:40
 14/21 anonim ***** válasza:
9%

Igen, ez benne van a listában miért nem szeretnek nőket kinevezni.

És le leszek pontozva, de munkáltatói oldalról teljesen érthető is. Pont az ilyen helyzetek miatt. Kiemelik, megkapja a pozíciót, alátolják a kocsit stb stb. és amint megmelegedett, dobbant.

Ne legyen félreértés, az vállal gyereket, aki akar. De szerintem ez nem korrekt hozzáállás. Kvázi átb/ssza a munkáltatót, amikor belehelyezi a bizalmát. Az ilyenek tudnak a leghangosabbak lenni, amikor ők kerülnek haosnló helyzetbe a másik oldalon

A cég dönti el, hogyan kezeli a helyzetet, felvehet határozott idejű szerződéssel valakit a helyére, de akár határozatlannal is, aztán majd megoldják, amikor jönne vissza, hogy kinek mi lesz a munkája. Ha egyáltalán visszajön, mert ugye simán benne van, hogy nem dugja bölcsibe a gyereket 2 év múlva, hanem vállal még kettő és közel 10 évig nem látjátok, hogy a másik végletet említsem. A kocsiján ne te agonizálj, megoldja a HR, megkapja más, vagy megy vissza a lízingcégnek. Ez a legkisebb probléma.

Az, hogy neked ezzel mennyi plusz melód van, nyilván szívás, de a főnököddel kell megbeszélni, ha a helyzet olyan, akár kérhetsz érte valami pluszt te is.

febr. 8. 20:41
 15/21 anonim ***** válasza:
70%

8

Hát akinek a saját gyermeke nem érdekes és nem okoz annyi örömöt,hogy arra az időre amíg a kisdednek szüksége van az anya szoros közelségére zokszó nélkül mellőzze a munkát;az nyilván eleve nem is vállal gyereket.Amivel nincs is baj hiszen nem kötelező.Ha valakinek a munkája az elsődleges és csak abban az esetben kívánná a gyermeket ha a természet rendjét felborítva a férje szülné meg,akkor az az ő döntése.Lelke rajta.Nincs semmiféle kényszer ami egy nőt rábírhatna a szülésre.

febr. 8. 20:41
 16/21 anonim ***** válasza:
81%

"Kvázi átb/ssza a munkáltatót, amikor belehelyezi a bizalmát. "

Egy nő se tudja megmondani, hogy pontosan mikor lesz terhes és mikor megy szülni. A természet nem így működik. Elkezdenek próbálkozni és lehet három év múlva sikerül, vagy nem most akarnak de előbb besikerül. Akkor a nő ne dolgozzon három évig, mert éppen próbálkoznak? Vagy ne dolgozzon egyáltalán, ha aktív szexuális életet él, mert nincs 100%-os védekezés?

Az is vicc, hogy a férfi tartsa el egyedül a családot. Nem visszafele kéne haladni, hanem azt elérni, hogy a munkáltatónak ne legyen ekkora teher a várandós vagy a gyerekes nő. A gyerek társadalmi érdek, ezért szerintem az állam feladata lenne, hogy könnyítsen a munkáltatók terhein, ezáltal könnyítve az anyák helyzetét a munka világában. De hiú ábránd bármelyik kormánytól bármit elvárni. Vagy lenyeljük, hogy a dolgozó nők elmennek szülni és ez szar, vagy nem lesznek gyerekek és kihalunk. Kész XD

febr. 9. 01:16
 17/21 anonim ***** válasza:
11%

#16: "Egy nő se tudja megmondani, hogy pontosan mikor lesz terhes és mikor megy szülni"

Mit jelent a pontosan? Hogy melyik napon? Természetesen nem tudja. Hogy gyereket akar ezért nem fogad el egy kinevezést, aminek a teljes átvétele hónapokat vesz igénybe és simán megvan a baba mire 100% hozná amit elvárnak? Azt igen. Felelős gyerekvállalásnak, tervezésnek hívják. Tudom nem divat nálunk. De ez lenne a normális. Vagy mondjuk azt, hogy ez nem normális, nem elvárható, ebben az esetben a másik oldal egyoldalú, a terhes nő igényeit egyoldalúan ignoráló döntését is fogadjuk el felháborodás nélkül. Sajnos egyik rossz gyakorlatból átestünk a másikba. Ott tartunk, hogy azt próbáljuk elhitetni, hogy a gyerekvállalás egy olyan szentség, ami szó szerint mindent és mindenkit felülír, és másoknak minden következményét egyoldalúan és szó nélkül el kell szenvedni. A munkáltatót mint egy végtelen forrással (nem csak anyagilag) rendelkező ellenségnek tekintünk, akinek zokszó nélkül kell 100%_bna alkalmazkodni a semmiért.

Sehol nem írtam, hogy soha ne dolgozzon.

Az meg már messzire vezet, hogy a mai világban hány gyerek születik meg úgy, hogy a magyar társadalomnak érdeke adott gyerek megszületése... A rekord alacsony számból ez még mindig csak töredék lesz.

febr. 9. 08:15
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
#17 ismerek olyan párt, akik tíz éve próbálkoznak a gyerekkel. Ez idő alatt a nő ne fogadott volna el semmilyen előléptetést, vagy mit csináljon?
febr. 9. 09:19
 19/21 anonim ***** válasza:
73%

Jó reggelt, a munkáltatónak egy forintjába se kerül, ha valaki elmegy szülni. GYED, GYES, CSED. Mindet az állam fizeti. Ha meg az a probléma, hogy nem tudják pótolni, ott kva nagy bajok vannak a cégen belül. És ha felmondana mit csinálnának?

Egyébként a cégeket sem hatja meg, ha leépítéseket kell végrehajtani például, szóval meg ne sajnáljuk már őket.

febr. 10. 06:09
 20/21 anonim ***** válasza:
16%

#18: Aham, és hány nő jut az ismerősödre, akinek pár hónapon belül sikerült? Komolyan még mindig ott tartunk, hogy nulladik lépésként vitakultúrát kell tanítani?

[link]

febr. 10. 07:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!