Miért vesznek sokan használt autót inkább kereskedőtől mint magánszemélytől?
Én leginkább azért, mert beveszi a régi autót és nincs vele többet gondom. Intézi a papírokat, és pár nap múlva nem hívnak fel, hogy a 20 éves autón találtak egy karcot, csináljuk vissza.
Tudom, hogy ezen bukok pénzt, de beviszem a régit kihozom az újat és mindig van alattam autó.
Nem tudom... nem vezetek erről reprezentatív pontos statisztikát. A saját példám:
használtan a legelső autómat vettem. Ez kereskedésbe bizományba volt beadva. Nem kifejezett olyat kerestem, amit kereskedő árul. Hasznaltauto.hu-s hirdetés alapján taáltam, ráadásul helyben is volt. Elmentem megnéztem. Elvittem állapotfelmérésre márkaszervizbe. Utána felkutattam a tulajt, végül közvetlenül tőle vettem meg.
Eladásnál szintén magánszemélyként szoktam hirdetni az autóimat. Mivel nem akarok egy hadsereget, nézelődőket folyton fogadni, ezért szándékosan valamivel alul szoktam árazni őket. Nekem a gyorsabb eladás, kevesebb bajlódás megér ennyit. Eddig mindegyiket a legelső megtekintő alku nélkül elvitte. Sunnyognivalóm nem szokott lenni. Soha nem azért adtam el egy autót, mert olyan probléma lett volna vele, amire nekem nem volt kedvem költeni. Így nem is reklamáltak utólag egyiknél sem.
Venni újat értelemszerűen márkakakereskedésben szoktam, nem is tudnám máshol. Van ahol beszámolták volna a régit. De még mielőtt konkrét árról beszéltünk volna, mindig azt tanácsolták, hogy próbáljam meg én eladni, mert piaci ár alatt adnának érte. Ettől még nem zárkóztem el ettől, de miután mindig gyorsan elkeltek az autóim saját magam által hirdetve, így ezt az opciót nem kellett igénybe vennem.
Én hülye, elkövettem ezt a hibát, hogy onnan vettem.
Árulnak olcsó autókat, de leginkább magánszemélyek, na a kereskedő ugyanazt tripla áron akarja továbbadni.
Amit legutóbb vettem, egy nógrádi cigó valószínű kért volna érte 50 ezret....
Kereskedő meg: vagy észreveszem a hibákat, vagy nem.
Szétszedtem már vagy 100 autót atomjaira, de a legutóbbi kereskedős rettenetesen megszivatott, még a hivatalos szerelőt is átpalizta a hiba.
Mindig tanul az ember....
A használt autó bárhol veszed is egy lutri. Viszont kereskedőnél venni sokkal kényelmesebb...ahogyan az első írta is.
És ha valami komolyabb gáz van egy céget hamarabb megtalálsz mint Jóskapistát
#7: Persze, de ezzel szemben ott van, hogy a magánszemély letiltja a számot és nem tud vele mit kezdeni, a kereskedő meg egy cég, be van jegyezve, ott a telephelye, meg lehet találni. A többségnek fogalma sincs a garancia, szavatássági szabályokról, annyit tud, hogy ezen a téren a kereskedővel szemben erősebbek a jogai.
Tehát a gyakorlattal szemben a kétes jogi ismeretekre alapozva nagyobb biztonságban érzik magukat.
Kereskedő több van egy adott helyen (városban ill környéken) több száz autóval.
Mire álmaid kocsiját leszűröd ellenben magánszemély eladóknál, kijön a végére, hogy Záhony-külsőn lakik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!