Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mégis ki a franc jelentkezik...

Mégis ki a franc jelentkezik diákként ilyen álláshirdetésekre...?

Figyelt kérdés

Én jelenleg diákmunkát keresek, az összes álláshirdetést megnéztem több platformon. Pár helyre jelentkeztem, szóval nem az a bajom, hogy semmit nem találok. Viszont láttam pár olyan álláshirdetést, hogy felszaladt a szemöldököm és elgondolkodtam, hogy ezekre mégis ki a fene jelentkezik?

Ilyenek, hogy heti 34 óra minimum, csak hétköznap, reggel 8-tól, de nappalis hallgatót keresnek. Ráadásul olyan munka, ami senkinek nem számolható el szakmai tapasztalatnak, tehát erre hivatkozva kb esélytelen egyéni tanrendet kérni. Meg amikor azt látom, hogy két nyelvből felsőfokú nyelvtudással, három év szakmai tapasztalattal keresnek GYAKORNOKOT, minimálbérért.

febr. 2. 13:26
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

#9 Én nem több, jelenesetben 3 év akármilyen tapasztalatról beszélek, hanem SZAKMAI TAPASZTALATRÓL.

A krumplisütés, futárkodás, gyári munka, kasszázás és egyéb ilyen tipikus diákmunka sehol nem számít szakmai tapasztalatnak, ha diplomával keresel állást, vagy csak gyakornoki állást akarsz azon a területen, ahol diplomázni szándékozol.

Nekem is dobták már vissza a jelentkezésem releváns/szakmai tapasztalat hiánya miatt, pedig négy nyarat végigdolgoztam, meg egyetem mellett is volt hébe-hóba valami. Csak nem volt releváns, mert ez a tipikus diákmunka kategória volt.

febr. 4. 15:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!