Jogosan haragudok a kollégámra aki lázasan jött be dolgozni?
Konkrétan 3an miatta lettünk betegek. Ez egy kis cég, vagyunk 25en. Nem lett volna baj,kis nathaval bejön,de full lázasan jött be, merthogy új és fél hogy kirúgják (igy is kifogjak,mert szarul dolgozik).
Az egész hetvegem el van baszva,cefetül vagyok. Kicsit bűntudatom van,de akkor is neheztelek rá. Jogosak az érzéseim?

7: Szerintem az 5-ös arra gondol, hogy itt Nyugaton nem hisztiznek a kollégák, ha otthon maradsz betegség miatt, míg odahaza Magyarországon igen.
Pontosan úgy van (legalábbis az én tapasztalatom szerint) hogy az csakugyan elvárt, hogy aki beteg, az maradjon otthon, ne jöjjön be összefertőzni a kollégákat. És amíg valaki csak normál mennyiségben, hébe-hóba beteg, nem csinálnak belőle problémát. Abból viszont már igen, hogyha gyanúsan sűrűn jelent beteget, átlagban egy hónap nem telik el anélkül, hogy ne tenné. Ilyenkor elbeszélgetnek vele. Amennyiben tényleg van valami baja, ami rendszeresen kiveszi őt a munkából, akkor kötelezik, hogy elmenjen átfogó vizsgálatra.

#14, Igen, arra is gondoltam. A kerdes is a kollegakrol szol, nem a munkaadorol.
Kollegam reggel bejott, del korul mar rosszul volt, es hazament. Addigra mar siman vegig tudott fertozni mindenkit. Es megsem kezdte el szidni senki hogy hat minek jott be, vagy miert nem ment haza hamarabb.
Van aki konkretam a covidot kapta el, es meg az sem szidja azt akitol elkapta.
Es igen, siman lehet beteget jelenteni, nem problemaznak belole. Ha 3 napnal tovabb vagy beteg, akkor kell orvosi igazolas. De semmikepp se koteleznek hogy gyere be betegen.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!