Jogosan haragudok a kollégámra aki lázasan jött be dolgozni?
Konkrétan 3an miatta lettünk betegek. Ez egy kis cég, vagyunk 25en. Nem lett volna baj,kis nathaval bejön,de full lázasan jött be, merthogy új és fél hogy kirúgják (igy is kifogjak,mert szarul dolgozik).
Az egész hetvegem el van baszva,cefetül vagyok. Kicsit bűntudatom van,de akkor is neheztelek rá. Jogosak az érzéseim?
Inkább a munkahelyed vezetőségére haragudj, hogy olyan a légkör, ami azt érezteti, hogy betegség miatt kirúgás jár.
Minden ember meg akar élni. Főleg manapság. Nehogy azt hidd, hogy a kolléga jókedvéből ment be. Neki is szenvedés volt, és ezek szerint hiába. Én sajnálnám őt.
Lappangasi idoben is siman megfertoz, mikor meg maga se tudja hogy beteg.
Es mig Magyarorszagon hisztiznek miatta, kulfoldon senki se fog magkovezni, se munkaban, se iskolaban. Es igen, epp most csutortokon lett a kollegam beteg. Tobben dolgozunk egy csapatban, megsem szidta senki.
Hogy lehet?
A "kis nátha" akkor sem gond, ha valaki lázas - nem a láztól kapja el valaki a betegségeket. Emellett az összes ilyen megfázós, influenzás betegség AKKOR fertöz, amikor még nincs semmi tünete, szóval ha tényleg töle kaptátok volna el, akkor az már napokkal korábban történt volna meg.
Emellett kizártnak tartom, hogy ö volt az egyetlen náthás ember a környezetetekben, ha valaki pl tömegközlekedik vagy boltba megy, ott sokkal nagyobb esélye van a megbetegedésre.
#5: ez érdekes.
Egyik oldalról a nyugaton otthon marad a munkavállaló, nem félti az állását, és tisztában is vele, hogy lázasan nem tud olyan hatékonyan dolgozni.
Másrészt Magyarországon a fertőzés túl van lihegve, míg nyugaton betegen is egymás keblére ölelik egymást az emberek, bejárnak dolgozni, mert így hízik a tőke.
Akárhogy is, Magyarországon minden sz*r, "bezzeganyugaton".
3# sajnos nagyon sok közös használatú tárgy van nálunk,a kilincsekről nem is beszélve. Én voltam a váltása is több helyen is a héten
4# teny, hogy a munkahelyunk sem konnyiti meg a dolgot és sajnálom is a kollégát, hogy ugy erezte igy kell tennie
Olyan poziban vagyok, hogy van beleszólásom a kollégák munkaidejébe. Ha valaki jelzi, hogy beteg, akkor én mondom neki, hogy maradjon otthon pihenni, mert:
1. Ha fertőző, ne fertőzzön le másokat,
2. Nagy eséllyel nem tudna hatékonyan dolgozni, ergo csak a munkaidejét tölti ki, ennyi erővel akár otthon pihenhetne is, hogy gyorsabban gyógyuljon.
Igen, macera a helyettesítést megoldani, de inkább egy beteg maradjon otthon, mint pár nap múlva 10 (vagy több).
Betegség miatt kirúgni valakit... Persze, ha rendszeres táppénz csaló, az más. De alkalmanként mindenki elkap valami nyavaját vagy megfázik. Aki emiatt kirúg valakit, az van annyira hülye, hogy nem gondol bele, a következő kolléga is ugyanúgy meg fog fázni egyszer-egyszer.
Nyilván nem örülök, ha a munkatárs betegen bejön, de kis cégnél dolgozunk és van 2-3 olyan rész, ahol egyedül van egy ember. Ez a cég hibája, hogy így spórol, hogy nem vesz fel helyettest és míg szabin vannak, mi elpusztulunk, mert túlórában velünk csináltatják az ő dolgaikat is. Ez amúgy külföldön van.
Szóval a kis 50 feletti néni bejött betegen, napok óta lázasan és a főni 2 nap után szabit vetetett ki vele. Jobban járt volna a táppénzzel, így elúszott 2 napja kényszerszabira, de mi ettől nem utáltuk.
Egyébként a láz sem mérvadó van, aki kb. sosem lázas, azt mégis nagyon beteg. Tavaly dolgoztam kus enyhe, száraz köhögéssel. 1 hét alatt nem javult, romlást sem éreztem, de semmi láz, semmi orrfolyás nem volt szinte... és atípusos tüdőgyulladásom volt. Ilyenkor mi van? Szétfertőzhettem volna mindenkit, mert azt hiszem, csak a tizenévnyi cigitől köhögdélek kicsit.
Nyilván nem örömében megy be valaki úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!