Kollégámról úgy gondoltam, hogy tetszem neki. Hirtelen úgy érzem, hogy elkezdett szivatni. Hogyan kezelhetném ezt a helyzetet?
Kolléga sokkal magasabb pozícióban van más részlegen, de akadnak időnként közös ügyek. Volt egy
munkahelyi buli , amin sokat ivott és mások szóvá is tették nekem, hogy tetszhetek neki. Kereste az alkalmat többször is, hogy megérintsen stb. Mikor legközelebb összefutottunk a munkahelyen, köszönt nekünk reggel, egy pillanatra rámnézett és gyorsan tovább is állt. Egész nap egy pillantást se vetett rám, pedig többször is a közelemben volt. Írtam neki, mérges-e rám valamiért és azt írta, miért lenne. Normálisnak tűnt. Kérdeztem jön-e a következő munkahelyi bulira és lelkesnek tűnt. Úgy tűnt minden oké. Majd 3 nappal később kaptam üzenetet az egyik beosztottjától, amiben ellenőrizték részletekbe menően az egyik munkámat és milyen hibákat találtak. Ezt a munkát ezer éve csináljuk (eddig amúgy nem is én csináltam, csak most került hozzám) és eddig senkinek se szúrt szemet. Nem is tudom. Úgy érzem a háttérben ő áll...Nem tudom azon túl, hogy érdeklődtem mi lehet a baj, mit tehetnék?
Itt az lenne a lényeg, hogy te mit érzel iránta.
Ha tetszik neked és akarsz tőle valamit, hívd el valahova munka után.
Nos, nem tudom mi a munkád, vagy milyen projektben hibáztál, ami neki vagy a munkatársának feltűnt, de nem gondolod, hogy inkább a melót lenne érdemesebb jobban csinálnod?
Persze nem mindegy, hogy egy csoki gyárban szúrtad el a csomagolást, vagy egy defibrillátor összeszerelőben hibás a terméked. Ezt jó volna pontosítani.
Ez egy nehéz helyzet, és teljesen érthető, hogy zavarban vagy. Íme néhány tipp, hogyan kezelheted ezt a helyzetet:
Kommunikáció: Próbálj meg nyíltan és őszintén beszélni a kollégáddal. Kérdezd meg tőle közvetlenül, hogy van-e valami probléma, és mondd el neki, hogy úgy érzed, valami megváltozott a viselkedésében.
Dokumentálás: Jegyezd fel a történteket, különösen azokat az eseteket, amikor úgy érzed, hogy szándékosan szívatnak. Ez segíthet, ha később hivatalos panaszt kell tenned.
Támogatás keresése: Beszélj egy megbízható kollégával vagy a HR osztállyal a helyzetről. Ők tanácsot adhatnak, és segíthetnek megoldani a problémát.
Professzionalizmus: Maradj professzionális és fókuszálj a munkádra. Ne hagyd, hogy a személyes érzések befolyásolják a teljesítményedet.
Határok felállítása: Ha úgy érzed, hogy a kollégád viselkedése nem megfelelő, állíts fel határokat. Mondd el neki, hogy milyen viselkedést tartasz elfogadhatónak.
Önreflexió: Gondold át, hogy van-e valami, amit te is másképp csinálhatnál a helyzet javítása érdekében.
Remélem, ezek a tippek segítenek. Ha további tanácsra van szükséged, nyugodtan kérdezz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!