Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Más is érzékeli, hogy nagyon...

Más is érzékeli, hogy nagyon nehéz szellemi munkát találni (nem IT)?

Figyelt kérdés
Vagy csak én vagyok peches?

jan. 28. 19:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
Hagyd nem ért semmihez csak sír a szája itt gyakorin mert 0 végzettséggel és 0 szaktudással nem veszik fel sehova xD
jan. 29. 10:42
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
ertekelem az arroganciädat... ,l,,
jan. 29. 10:52
 13/16 anonim ***** válasza:
23%

Kérdező, alapból szimpi vagy, de: Áruld el légyszi, hogy a "felkérdezni" az mióta szerepel a magyar értelmező kéziszótárban?

Valaki hülye kitalálta, és egyre többször olvasom itt ebben a formában, ezzel az igekötővel. Ilyen szó nincs.

A másik, a kérdésedre: Speciális tudás kell adott szakterületen. Irodai Mancikát, aki excel táblát toszogat, megmutatott munkát csinál, részterületen részfeladatot, olyanból bőven találnak, mert abból a legnagyobb a merítés. Ezek nem igényelnek tudást, irodai betanított munka.

jan. 29. 11:13
 14/16 anonim ***** válasza:
69%
Az igaz hogy kell egy szakterület, de kb mire kitanulod, már egy másik kellene. Ezért nem értem hogy a cégek miért nem alapból jó képességű embereket keresnek, akik néhány hónap alatt intenzíven betanulják azt ami kell. Miért kell tű a szénakazalban alapon keresni, és lottó ötös alapon tanulni skilleket mikor minden változik.
jan. 29. 14:36
 15/16 A kérdező kommentje:

13: Az utóbbi időben kapták fel jobban, de létező kifejezés. Igen, spec. tudással rendelkezem, mégsem találok most semmit szemben pár évvel ezelőtthöz képest, de ezt már írtam.

14: Van, amikor törvényi előírás, de sokszor tényleg nem hittem el, hogy milyen elismert végzettségű emberekkel dolgoztam együtt, miközben az időbeosztás és a logikus gondolkodás sem ment nekik.

jan. 29. 18:36
 16/16 anonim ***** válasza:
0%

Ha tényleg nem IT-s vagy akkor nyilván azért mert az irodai munkára régen kellett végzettség is...most meg a random 20 éves leányka elmegy egy céghez megmutatják hogyan kell az excel táblázatot vezetni és jobbik esetben megvan évekig a munkahelye :) Persze ez az irodai munka legalja kb...de az otthon ülő grafikusok helyzete se jobb, az AI programok konkrétan mindent megtudnak már lassan csinálni helyettük, akik 2015 környékén azt hitték hogy életük végéig megélnek majd heti 2-3 logó készítésből amiért elkérnek több tízezret azok most kb nézhetnek új munka után :D

Régebben a minőség ellenőrhöz is minimum több éves továbbtanulás kellett és már akkor is telítve volt az a szakma...most meg csak egy érettségi kell, de az a cég ahol én dolgozok ott még az se, 19 éves kislányt felvettek 10 általánossal...inkább no comment :)

febr. 1. 23:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!