Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit tegyek a lelkiismeret...

Mit tegyek a lelkiismeret furdalás miatt?

Figyelt kérdés

Tudom megosztó téma és most rengeteg komment lesz arról, hogy egy normális ember nem megy soha táppénzre, ha, mégis, akkor kirúgják jogosan... Szerintem ez munkáltató függő, van, aki nem problémázik ezen. Az én főnököm sajnos igen. Nem tehetek róla, krónikus betegségem van, műteni is kell és utána fel kell épülni, addig kiesek a munkából. Ennek a főnök nem örül és ezt tudatja is velem. Munkatársak, család, barátok azt mondják nekem, hogy ne érdekeljen, ő sem törődne velem, ha leépítés lenne pl, de én akkor is rosszul érzem magam és alig merek már elmenni táppénzre, emiatt rosszabbul is viselem a betegségemet, dehát nem egyszer hívott be, miközben beteg voltam...

Mit tudnék tenni, hogy ne érdekeljen?

jan. 27. 14:04
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Feldühíted magad. Komolyan. Ha megfordítanád az érzelmeidet, könnyebb volna. Gondolj már bele mi a fontosabb? A hülye főnököd puffogás, vagy az egészséged?
jan. 27. 14:09
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

El kell fogadnod, hogy nem innen fogsz nyugdíjba menni, legalábbis addig biztos nem, amíg ez az ember a főnököd.

Az egészséged fontos, azzal foglalkozni kell, ha krónikus beteg vagy, ezt tudomásul kell venned.

Lehet, jobban járnál, ha olyan munkahelyet keresnél, ahol lenne lehetőséged home office-ban dolgozni, vagy valahogy rugalmasabb lenne a beosztásod, vagy csak empatikusabb a főnököd.

A másik oldalról: Volt nekem is kb. 3 évig krónikus beteg munkatársam. Mi párokban dolgozunk, ha valaki kiesik, mindig legyen helyettesítő. Na, ő egy hetet jött, abból két nap hamarabb hazament, majd két hetet otthon volt. Olyan műtéttel, amivel más 3 hetet van otthon, neki 6 hét volt. Jórészt végigdolgoztam helyette az a 3 évet. A végén egyszerűen én kérdeztem meg, hogy ezt meddig tervezi így csinálni, mert én már nem nagyon bírom. Kilépett. Azóta vettek fel helyette mást és végre nem napi 12 órázom, hanem csak 8-at.

jan. 27. 14:34
 3/4 modder151 ***** válasza:
100%

Egyes válaszolónak igaza van! Gondolj bele, hogy a főnöknek te csak egy pótolható munkaerő vagy, magadnak viszont...

Én valószínűleg keresnék egy olyan állást, ahol megbecsülnek.

jan. 27. 14:35
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

2. Nálunk szerencsére nincs ilyen, szét van osztva több ember között a feladat, ha valaki kiesik. Tud sok lenni persze, senki nem örül. Csak a főnök cseszekszik velem emiatt.

jan. 28. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!