Új munkahely, beilleszkedés, meddig az én "felelősségem"?
Sziasztok!
31 éves vagyok. Egy multinál dolgozom 12 éve. Eddig egy vidéki kirendeltségnél voltam, ugyanebben a munkakörben, azonban megüresedés miatt Budapestre átkerültem a központba.
Jelenleg ugyanazt a munkát végzem amit eddig, azonban nyilván új munkatársaim vannak. Korábbi helyemen egészen központi személy voltam, mind munkaterén, mind azon kívül. Sok emberrel voltam jóviszonyban, nem is rossz szájízzel jöttem el onnan.
Itt az új helyen kevesebben vagyunk, 15 fő a létszám.
2 hónapja vagyok itt, azonban azt érzem, hogy "nem fogadnak be".
Néha vannak új dolgok, amik olykor nehezebben mennek, azonban próbálkozok megoldani mindent, a legjobb tudásom szerint.
Nem tudom, hogy magamra veszem, vagy tényleg így van, de van egy két kolléga, akik már 5-6 éve itt vannak, valamint olyanok is, akik 1-1,5 éve jöttek.
Ha kinti területen kell munkát végezni (ellenőrzés, vagy meeting) akkor hozzám be sem jönnek, hogy lenne-e kedvem kimenni velük. Általában 1 embernek a feladata, de sosem megy egyedül, ezért útközben ebéd, beszélgetés, ilyenek miatt többen mennek.
Én az irodában ülök, ha sok ember kell valahova, akkor nyilván kimegyek, ott teszek-veszek, megcsinálom a rám eső részét a munkának és ennyi.
Mennyire az én felelősségem, hogy befogadjanak? Nem vagyok az a fajta, aki ilyenkor odamegy, hogy mennék én is, ha kell segítség szóljatok, bla-bla. Eddig bárkinek szükséges volt segítségre akkor segítettem neki, akkor is ha nem kért meg rá, csak hallottam, hogy el van úszva és ezért besegítettem.
Nem tudom, hogy magamra veszem, vagy tényleg így van, de van egy két kolléga, akik már 5-6 éve itt vannak, valamint olyanok is, akik 1-1,5 éve jöttek.
Ezt a mondatot nem fejeztem be. Szóval akik régebb óta itt vannak, odamennek azokhoz, akik 1-2 éve vannak itt, "viszik" magukkal, stb.. én pedig kimaradok. Pedig korosztályban passzolunk. 30-40 évesek vagyunk mindannyian. Szóval nem értem...
A munkahely felelőssége is lenne, de sajnos úgy van ez, mint a KRESZ-ben az elsőbbség: igazából annak van, akinek megadták. Sajnos kb mindegy, kinek a dolga lett volna, ha a végén te szívsz. Szóval muszáj megtenned, amit meg tudsz.
Ha a felelősséget úgy értetted, hogy a te HIBÁD-e, hogy nehezen illeszkedsz be, akkor viszont a válaszom nem. Nehéz így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!