Pucéran külföld, megéri? Segítik a magyart ha nem jön össze?
"Pucérként" azt értem, hogy fiatal 25 évesen, csak angolul beszélve (de az ország nyelvét nem), semmihez nem értve. És most az mellékes, hogy realisztikusan kiadnak-e ilyennek albit, fogjuk rá, hogy megoldja az emberünk és be is sikerül neki regisztrálnia oda magát mint ottani lakos és ottani személyit is kap meg TB-t.
A másik kérdésem, ha esetleg kifogyna a zsozsó és nem tudná fizetni a lakbért, akkor segítik a magyart, mert EU állampolgár, vagy hagyják hajléktalannak lenni?
2-es ez mondjuk nem igaz, ezt tudom cáfolni. Diákként is kapsz pl Skandináviában, megkapod a személyi számod és kapsz ottani személyi igazolványt és ingyen TB-t. És alibi egyetemistaként simán ki lehet menni, ha felvesznek. Max nem jársz be.
De ezért mondtam, hogy ezt tegyük félre. FOgjuk rá, hogy kapsz és kész.
"A másik kérdésem, ha esetleg kifogyna a zsozsó és nem tudná fizetni a lakbért, akkor segítik a magyart, mert EU állampolgár, vagy hagyják hajléktalannak lenni?"
Az albérletedet senki se fogja neked kifizetni, de ha hajléktalanná válsz, akkor vannak támogató szervezetek, akik segítenek pl hazajutni.
Vannak közvetítőcégek is, akik munkát és szállást is biztosítanak egyszerre. A legtöbben ezeken keresztül mennek külföldre dolgozni, ha csak betanított munka szintű dolgot terveznek végezni.
"Diákként is kapsz pl Skandináviában, megkapod a személyi számod és kapsz ottani személyi igazolványt és ingyen TB-t."
Személyit biztos nem kapsz külföldi állampolgárként, legfeljebb adószámot. Ennek van egy kártyája is, azonban ez nem személyigazolvány, azaz nem úti okmány.
Úgy kapnak az itt letelepedettek magyar személyit, hogy egyben kapnak állampolgárságot is, amit 8 év itt élés, és meló után lehet igényelni, de feltétel az, hogy beszélj magyarul, és le is tudj vizsgázni magyarul. Ha sikerül a vizsga, akkor kapsz külföldiként állampolgárt. Természetesen kivételek vannak, van mikor ezt öt év után lehet igényelni, van mikor egyből jár, mert az egyik szülő magyar, stb. De alap esetben ez 8 év.
Most vizsgáztam ezekből egyetemen.
Kérdező, lépj nyugodtan! Más nem egy gyárat, vagy mosogató állást biztos fogsz találni, és oda nem kell nyelvtudás. Nyelvet meg főleg ottani környezetben tudsz tanulni. Sokkal könnyebb úgy, mint tankönyvből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!