Miért utálják a home officet?
Megosztó téma de én úgy látom, hogy a legtöbb ember arról számol be, hogy nem szereti, utálja, akkor is bemegy az irodába, ha nem kéne. Arra gondolok, hogy a coviddal kapcsolja össze, amikor kényszer home officeba ment a legtöbb irodista, akkor nem csak, hogy dolgozni, de sehova sem lehetett menni, max sétálni egyet, de ha már leültél egy padra megpihenni, jött a rendőr (velem ez megtörtént). Amikor már rég nem voltak lezárások, akkor is olvastam olyan véleményt, hogy nem egészséges, hogy egész nap nem mész sehova. Dehát mehetsz munkaidő után, amikor akarsz és ahova akarsz :D
Nekem ezek miatt jobb a home office:
-Nem 6-kor kelek, hanem 7:45-kor.
-Nem kell felöltözni, pizsiben lehetek egész nap.
-Nem kell 2x45 percet utazni BKV-val a k.urva hidegben.
-Haladhatok az itthoni dolgokkal, pl mosás.
-Holtidőben csinálhatok bármit.
-Szünetben is.
-Kollégákkal nincs bajom, de nem mindig szeretek félig idegenekkel szocializálódni, small talk stb.
-Friss ebéd, nem kell csomagolni és elvinni.
-Nem kell a laptopot cipelni magammal.
-Én szabályozom a hőmérsékletet. Mindig hideg van az irodában, még nyáron is kabátban meg takaróval magamon ülök, pláne így télen...
-Még többezer ok ami most nem jut eszembe :D
Hibridben vagyok amúgy, hétfő kedd szerda bejárok, csütörtök péntek itthonról tolom, olyan, mintha hosszabb lenne a hétvége :D
Amúgy biztos azért is van ekkora szerelmem a ho iránt, mert amikor kitört a covid, én nem mehettem, de minden családtagom és barátom igen. Pedig nekem is irodai munkám volt, csak lassan csinálták meg a hozzáférést, nekem pedig nem járt, mert próbaidős voltam (6 hónap próbaidő volt ott).
Ti mit utáltok benne ennyire?
Nekem meg gyakorlati munkajelentéseim vannak, nem kell hinnem.
"Ne 1 adatból indulj ki"
Te pont azt csinálod.
Többszàz ember 2 évnyi munkájának a dokumentációja szerintem kevésbé “1 adat”, mint a te alaptalanul idehányt véleményed, de mindegy, nincs kedvem tovább vitatkozni.
Ne is tedd; láthatsz valamit, van valami; a 2 nem feltétlen ugyanaz.
Kérdés, ki mit akar belelátni.
Ha azt akarod látni, hogy a HO jó, úgy is azt fogod, semmi más nem fog érdekelni...
Pepitában, mintha szerelmes lennél... a kritika nem fog érdekelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!