Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit tennél ilyen esetben?...

Mit tennél ilyen esetben? (Béremelés)

Figyelt kérdés

Azoknak a válaszára vagyok kíváncsi, akiknek a munkahelyén nincs év eleji béremelés; ti szoktátok magatoktól kérni vagy inkább elfogadjátok a helyzetet?

Sokaktól hallom, hogy minden év elején van inflációs rátának megfelelő bérkompenzáció, a cégnél viszont, ahol dolgozom, szó sincs ilyesmiről. Itt mindenki csak úgy érhet el magasabb fizetést, ha kiharcolja magának.

Másfél éve vagyok a cégnél és idejét látom, hogy picit emelkedjen a bérem (már csak azért is, mert egyre több feladattal bíznak meg, amiről szó sem volt az interjún). Maga a cég egyébként minden év elején automatikusan emeli a szolgáltatásai árát az ügyfeleink felé, az inflációra és a munkabérekre hivatkozva annak ellenére, hogy egyáltalán nem emel.

Vannak a cégnél régi rókák, akik már tizenéve itt dolgoznak és tőlük szoktam hallani, hogy ha nem mész be az irodába és követeled az emelést, akkor ne is számíts rá, de én ebben nem vagyok túl gyakorlott. Előfordult már másik cégnél, hogy emelést kértem, de ott négy ember munkájára maradtam hirtelen egyedül és teljesen jogosnak éreztem az emelést, meg is kaptam, sőt többet, mint amit kértem. De itt vajon elég, ha az inflációra hivatkozom? Mit szokás még ilyenkor érvként felhozni?

ma 09:59
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem kérünk, mert mindig előre bejelentik hogy hiába kérnénk, nincs pénz. (Állami intézmény, magasan felettünk döntik el hogy ki mennyit kaphat, nem alkuképes.)
ma 10:15
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen, az állami intézmény teljesen másként működik. Köszönöm a válaszod!
ma 10:20
 3/3 anonim ***** válasza:

Nincs mese, be kell menned és kérni. Ha amúgy jól végzed a munkád, akkor megérdemled, ha nem is sokat, mert azért a 1.5 év még nem sok.

Hozd fel érvnek, hogy a kollégáid, főnököd meg vannak veled elégedve, kiadásaid neked is nőnek, ugyanakkor szereted a munkád, nem szívesen mondanál fel, ezért örülnél, ha csurranna neked is valami.

ma 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!