Nekem miért kell szégyellnem magam és mindenért bocsánatot kérni, miközben tőlem még senki az életben nem kért bocsánatot?
Kérdező, az lehet a baj, hogy nyelsz-hallgatsz, nyelsz-hallgatsz. Aztán robbansz. Nyilván nem szépen.
Rögtön tisztázd azt, ha valamivel nem értesz egyet és ne gyűjtögesd a sérelmeidet.
Valszeg mert alqttuk vagy.
Nekem pl a főnökök ilyenek hogy neszolnak bocsánatkérés ah soha nincs es mindent nekem kell nyelni.
Csak abbol adódnak az ilyenek ha vagy függsz a másiktol pl munkaltato vagy anyud, vagy ledominál a másik mert ők többen vannam vagy neki vannak pártfogói neked nincs, vagy épp pl olyan kaszt aki meg is ver es nem akarsz zűrt stb.
Mindig annak nagyobb a pofája aki megteheti mert te védtelenebb vagy vele szemben.
Kettes: utánanéztem ennek az impulzuskontroll-dolognak, de nekem nincs állandó késztetésem arra, hogy erre-arra üssek, hanem, ha valaki csesztet hosszabb ideig, de nyilván követek el hibákat és az illető megteheti, de akkor amikor nyilvánvaló, hogy az illető már túllépett egy határt - és akár kiderül róla, hogy ő sem egy szentekszentje, akkor már elegem lesz a dologból és kitekerem a nyakát. És akkor neki áll följebb és bedöngöl a padlóba.
Hát ez a problémám.
De amikor megalázom magam, akkor tök jól el tudunk beszélgetni az illetővel. És akkor valamennyire én is megnyugszom, hogy béke van - de milyen áron...
Kettes vagyok.
A pszichológus segítségével, vagy szakkönyvekből-videókból átsajátíthatod az ún. asszertív kommunikációt. Ha jól használod, akkor megakadályozza, hogy az általad vázolt helyzet kialakuljon.
(Az impulzuskontroll probléma másik megjelenési formája, mikor vki nem stressz- és nyomásálló, és a stresszreakciói ellenőrizhetetlen és destruktív módon törnek elő belőle.)
Mondom: én állom a stresszt és a nyomást - ha van értelme és célja.
De közben tudom, hogy az illető hülyét csinál belőlem, mert visszahallom és az illetőn amúgy is átjön a beszédén, hanghordozásán. Ha valami miatt hiányzik, akkor még a levegő is más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!