Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nekem miért kell szégyellnem...

Nekem miért kell szégyellnem magam és mindenért bocsánatot kérni, miközben tőlem még senki az életben nem kért bocsánatot?

Figyelt kérdés
Amikor másik betámad, én elhallgatok. De amikor kijön belőlem a feszkó, nekem kell szinte elásnom magamat a földbe.

ma 07:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező, az lehet a baj, hogy nyelsz-hallgatsz, nyelsz-hallgatsz. Aztán robbansz. Nyilván nem szépen.

Rögtön tisztázd azt, ha valamivel nem értesz egyet és ne gyűjtögesd a sérelmeidet.

ma 08:01
 2/13 anonim ***** válasza:
57%
Ne kell bocsánatot kérned! Kezelésre kell járnod, mert impulzuskontroll gondjaid vannak. Majd a pszichológus ad eszközöket a kezedbe arra, hogy a feszkót hogy menedzseld.
ma 08:07
 3/13 anonim ***** válasza:
76%

Valszeg mert alqttuk vagy.

Nekem pl a főnökök ilyenek hogy neszolnak bocsánatkérés ah soha nincs es mindent nekem kell nyelni.

Csak abbol adódnak az ilyenek ha vagy függsz a másiktol pl munkaltato vagy anyud, vagy ledominál a másik mert ők többen vannam vagy neki vannak pártfogói neked nincs, vagy épp pl olyan kaszt aki meg is ver es nem akarsz zűrt stb.

Mindig annak nagyobb a pofája aki megteheti mert te védtelenebb vagy vele szemben.

ma 08:09
 4/13 A kérdező kommentje:

Kettes: utánanéztem ennek az impulzuskontroll-dolognak, de nekem nincs állandó késztetésem arra, hogy erre-arra üssek, hanem, ha valaki csesztet hosszabb ideig, de nyilván követek el hibákat és az illető megteheti, de akkor amikor nyilvánvaló, hogy az illető már túllépett egy határt - és akár kiderül róla, hogy ő sem egy szentekszentje, akkor már elegem lesz a dologból és kitekerem a nyakát. És akkor neki áll följebb és bedöngöl a padlóba.

Hát ez a problémám.

De amikor megalázom magam, akkor tök jól el tudunk beszélgetni az illetővel. És akkor valamennyire én is megnyugszom, hogy béke van - de milyen áron...

ma 08:17
 5/13 anonim ***** válasza:
74%

Kettes vagyok.

A pszichológus segítségével, vagy szakkönyvekből-videókból átsajátíthatod az ún. asszertív kommunikációt. Ha jól használod, akkor megakadályozza, hogy az általad vázolt helyzet kialakuljon.

(Az impulzuskontroll probléma másik megjelenési formája, mikor vki nem stressz- és nyomásálló, és a stresszreakciói ellenőrizhetetlen és destruktív módon törnek elő belőle.)

ma 08:26
 6/13 A kérdező kommentje:

Mondom: én állom a stresszt és a nyomást - ha van értelme és célja.

De közben tudom, hogy az illető hülyét csinál belőlem, mert visszahallom és az illetőn amúgy is átjön a beszédén, hanghordozásán. Ha valami miatt hiányzik, akkor még a levegő is más.

ma 08:30
 7/13 anonim ***** válasza:
54%
Nekem volt egy ilyen szatmari paraszt lakotarsam. Pont ezt csinalta velem. Bekepzelt fideSSes narcisztikus taplo volt, mert a csaladjaban volt is politikus es o felsobbrendunek gondolta magat. Eleinte meg elviseltem, aztan rajottem, hogy elegem van belole es mindig fakepnel hagytam, ha ezt csinalta, nem szoltam hozza stb... utana o alkalmazkodott hozzam, sokkal kedvesebb lett. Te dontod el, hogy reagalsz a bunkosagra. Nem szabad lefagyni, hanem le kell orditani a fejet es otthagyni... akkor majd eszbekap es kedvesebb lesz. Vagy feljelenteni, ha o eppen egy boltos, aki kiszolgal atb. De nem lefagyni, mindenkepp ott kell hagyni.
ma 08:35
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
A baj az, hogy balf*** vagy. Mivel te vagy a gyengébb mindenkivel szemben, mindig is alul fogsz maradni.
ma 10:28
 9/13 anonim ***** válasza:
84%
Nem balfasz, csak valószínűleg paraszt szülője volt, aki kiskorában terrorizálta, ezért van a lefagyás. Gyakorolni kell az önérdekérvényesítést, növelni az egót, küzdősportra járni stb. és akkor nem lesz ilyen problémája a kérdezőnek.
ma 10:37
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
9-es, még ez sem kellett hozzá. Elég, ha a szülők ugyanígy rendezték a konfliktusukat egymással és ő nem látott más mintát.
ma 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!