Mennyi táppénz után rughatnak ki? Vagy kezdjek aggódni?
22 éves vagyok, több mint 1 éve dolgozok egy munkahelyen.
Megvannak velem elégedve úgy érzem
Viszont sajnos egyre többször voltam beteg es kezdek aggódni hogy ezt nem nézik jó szemmel.
November óta, azaz 3 hónapja minden hónapba voltam tappenzen pár napot, az előtt augusztusban. Az előtt meg nem igazán. Ez soknak számít? Szerintetek kirughatnak ezért?már említette a főnököm hogy már megint beteg vagy?
Cégtől függ.
Nekem van olyan kollegám aki 3 éve van a cégnél és kb 2 teli hónapja van. Nem rúgják ki, mert egyébbként jól dolgozik.
De van olyan hely ahol 1 hét után is elzavarnak mondvacsinált dolgokkal. Szólval ez a feletteseiden múlik.
Az Mtk. nem határozza meg, hogy mennyi betegszabadság/táppénz után lehetsz elbocsátható, de azt idén január elsejétől kimondja, hogy innentől táppénz alatt is felmondhat neked a munkáltatód.
Amúgy letelt a próbaidőd, tehát innentől csak alapos indokkal mondhat fel neked a cég, az pedig nem számít alapos indoknak, hogy betegeskedsz, de közös megegyezésnél nem kell indoklás(de azt meg nem vagy köteles aláírni).
Mondjuk ha ez így folytatódik, akkor előbb-utóbb megtalálják a módját, hogy eltávolítsanak.
Viszont én a helyedben elsősorban azon aggódnék, miért betegeskedek ilyen gyakran. Mert ez nem normális, pláne 22 évesen.
"már említette a főnököm hogy már megint beteg vagy?"
Ez egyaltalan nem jo jel. Azt uzeni ezzel, hogy nem tudnak rad szamitani. Es igen, lehet kovetkezmenye. ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!