Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyi táppénz után rughatnak...

Mennyi táppénz után rughatnak ki? Vagy kezdjek aggódni?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, több mint 1 éve dolgozok egy munkahelyen.

Megvannak velem elégedve úgy érzem

Viszont sajnos egyre többször voltam beteg es kezdek aggódni hogy ezt nem nézik jó szemmel.

November óta, azaz 3 hónapja minden hónapba voltam tappenzen pár napot, az előtt augusztusban. Az előtt meg nem igazán. Ez soknak számít? Szerintetek kirughatnak ezért?már említette a főnököm hogy már megint beteg vagy?

tegnap 13:38
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Cégtől függ.

Nekem van olyan kollegám aki 3 éve van a cégnél és kb 2 teli hónapja van. Nem rúgják ki, mert egyébbként jól dolgozik.

De van olyan hely ahol 1 hét után is elzavarnak mondvacsinált dolgokkal. Szólval ez a feletteseiden múlik.

tegnap 13:46
 2/8 anonim ***** válasza:
91%

Az Mtk. nem határozza meg, hogy mennyi betegszabadság/táppénz után lehetsz elbocsátható, de azt idén január elsejétől kimondja, hogy innentől táppénz alatt is felmondhat neked a munkáltatód.

Amúgy letelt a próbaidőd, tehát innentől csak alapos indokkal mondhat fel neked a cég, az pedig nem számít alapos indoknak, hogy betegeskedsz, de közös megegyezésnél nem kell indoklás(de azt meg nem vagy köteles aláírni).

tegnap 13:49
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk ha ez így folytatódik, akkor előbb-utóbb megtalálják a módját, hogy eltávolítsanak.

Viszont én a helyedben elsősorban azon aggódnék, miért betegeskedek ilyen gyakran. Mert ez nem normális, pláne 22 évesen.

tegnap 13:52
 4/8 anonim ***** válasza:
45%
Mondjuk a "havonta pár nap" az nem feltétlenül sok. Mennyi az a "pár"? Mert ha 3 hónap alatt voltál összesen egy hetet, ahol ez túlmutat a tűréshatáron, ott lehet, az a munkahely olyan is.
tegnap 14:09
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Havi egy-két napokból nem szoktak ügyet csinálni, kivéve akkor, ha olyan időben csinálod amikor nem tudják a helyettesítésed megoldani, vagy csak nagyon macerásan, például a beosztás megváltoztatásával, vagy szabin lévő kolléga visszahívásával. Ha viszont minden harmadik héten elmész egy hétre, azt már nem szokták jó szemmel nézni, ha ki nem is rúgnak érte, a bónuszban/béremelésben számít.
tegnap 14:14
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Az főnöktől és cégtől függ, nagyon változó.
tegnap 14:27
 7/8 anonim ***** válasza:
89%

"már említette a főnököm hogy már megint beteg vagy?"

Ez egyaltalan nem jo jel. Azt uzeni ezzel, hogy nem tudnak rad szamitani. Es igen, lehet kovetkezmenye. ;-)

tegnap 14:37
 8/8 anonim ***** válasza:
Én dolgoztam olyan helyen is (gyár) ahol konkrétan senkit nem érdekelt, max csak a kollégákat hogy ki mennyit van táppénzen. Volt aki túlzás nélkül otthon volt táppénzen havonta legalább 1 hetet, volt olyan is aki hónapokra eltűnt. Kirúgni nem rugtak ki érte senkit, még csak nem is szóltak érte. Aztán dolgoztam olyan helyen is, ahol már pár nap miatt ment a cirkusz. Szóval abszolút cégfüggő.
tegnap 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!