Valaki elmagyarázná terhesség alatt mikor rúghatnak ki?
Tisztában vagyok vele hogy légy egy új törvény ami szerintem a kismamák se védettek már.
Ezt hogy kell elképzelni?
Ki derül hogy terhes vagyok. Be jelentem a terhességet a munkáltatónak (persze nem a pozitív teszt után hanem ha a már az orvos is megerősitette hogy minden rendben)majd elmegyek tp-re (indokolt) és ő ez idő alatt míg tápénzre mennék pl hétfőn szólok keddtől kezdődne a táppénz akkor ő már hétfőn ha úgy gondolja kirúghat? Vagy bármikor a táppénz alatt?
Köszönöm szépen a válaszokat. A minden rendbent ugy érettem hogy, már elő magzatról beszélünk szívhangal. Szóval nem csak petezsákot lát az orvos.
Olyan munkám van ahol kismamák nem dolgozhatnak veszélyes anyagok miatt.
Nem rúghatnak ki, viszont arra figyelj, hogy írásos nyoma legyen a várandósságod bejelentésének.
A vezetői pozícióban lévő anyák nem védettek már minden esetben.
"A vezetői pozícióban lévő anyák nem védettek már minden esetben."
A kérdés a terhes nőkről szólt, nem az anyakrol. Egy anyat bármikor kirughatnak a gyerek betoltott 3 éves kora után.
7# vagyok
Igen, ez már anyákra vonatkozik, viszont GYED/GYES időtartama alatt is előfordulhat vezető esetében. Ez nem olyan régi módosítás az mt-ben és nagyon sok félreértelmezés volt belőle, azért hoztam ide, mert lehet ilyesmire emlékszik a kérdező.
Ahogy írták mások és írtam én is, várandósan NEM rúghatnak ki semmilyen esetben. Ha veszélyes a munkahely, akkor sem kell elmenned táppénzre.
Vagy kötelesek olyan munkakörbe áttenni, amit elláthatsz várandósan is, vagy állásidőre küldenek, ami mellett kapnod kell a fizetésedet. Szóval ha csak emiatt mennél táppénzre, ne tedd, nem túl jó üzlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!