Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért nem adják ki sok helyen...

Miért nem adják ki sok helyen kötelezően a december 24-január 6 közti időszakot?

Figyelt kérdés
Ezt most nekem is ki kellett vennem annál a német multinál, ahol dolgozom. De sok értelmét nem látom annak, hogy két ünnep között dolgozzunk. Ma január 6-a van, eddig egy emailt nem kellett küldenem, volt egy rövidke meeting a teammel de ennyi. Mi értelme akkor az egésznek, ha az ügyfeleknél alapból munkaszüneti nap van?

tegnapelőtt 14:27
 1/8 anonim ***** válasza:
40%

Örülnél neki, ha inkább az éves szabadságodból vonnák le?

Nekem se adták ki, csak kivettem. Viszont fontolgatom, hogy jövőre nem veszem ki, ilyenkor úgyis uborkaszezon van, senki nem dolgozik, nem megerőltető a munka. Cserébe kiveszem máskor (pl nem csúcsidőben nyaralni vagy valami)

tegnapelőtt 14:34
 2/8 A kérdező kommentje:
1) Nálunk sincs munka de azért elérhetőnek kell lennem. Vagy tegyem azt, hogy két ünnep közt ugyanúgy elutazom, max beugrom egy meetingre? Hát nem tudom őszintén.
tegnapelőtt 14:35
 3/8 anonim ***** válasza:
48%

#2 Én csinálok ilyet simán, igen. Két ünnep közt mondjuk nem ment volna, ezért most kivettem. (Síelni voltam aztán ott pont 9-17 nem tudok elérhetőnek lenni).

Szóval ha kell a szabi, akkor vedd ki. Addig jó, amíg a cég nem rendelkezik arról, hogy mikor vedd ki a szabit. Én pl beoszthattam az összeset kedvem szerint, örülök neki, hogy nem volt ilyen, hogy pl kötelező 5 napot kivenni karácsony előtt/után vagy augusztusban.

tegnapelőtt 14:40
 4/8 A kérdező kommentje:
Nálunk sem határozzák ezt így meg de a három fős teamből valakinek mindig elérhetőnek kell lennie 23-ig, aztán 27-31 majd 2-tól. Én mindig ilyenkor veszek ki napokat.
tegnapelőtt 14:43
 5/8 anonim ***** válasza:
40%
Alapvetően én igyekszem minden olyan napot munkanapnak hagyni, amiket tudom, hogy uborkaszezonok és kb alig van meló. Ezért is kezdtem másodikán, ezért sem vettem ki a szombatokat, így több olyan napom is volt, ahol dolgoztam papíron, valójában viszont napi kb 1 óra munkával letudtam az egész napot.
tegnapelőtt 14:48
 6/8 anonim ***** válasza:
17%

Akit érdekel a munkája, talál munkát...

Én is így voltam vele, mindig...

A többi maszlag!

tegnapelőtt 16:19
 7/8 anonim ***** válasza:
#6 Büszke lehetsz magadra, igazi proli hozzáállás. Majd ne felejtsd el a rengeteg semmit, amit a plusz munkavégzésedért kapsz ugyanazon a munkahelyen kamatoztatni a semmire. :)
tegnapelőtt 16:43
 8/8 anonim ***** válasza:

7; abban egyetértünk, hogy ez egy hozzáállás... de nem kezdem el magyarázni, miről tanúskodik, mert hiába tenném, úgyse értenéd...

Maradj meg a hitedben, de hogy akkor eszerint te sem dolgozni mész a munkahelyre és nem hivatásnak tekinted a munkát, az is biztos.

tegnapelőtt 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!