Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A fizikai tényleg tönkretesz?

A fizikai tényleg tönkretesz?

Figyelt kérdés
Gondolkoztam a burkoló szakma elsajátításán, viszont tartok az egészségügyi hátrányaitól. Való igaz, hogy tönkremennek az ízületeim, derekam?

tegnapelőtt 22:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
67%
Ma már használnak gél állagú térdvédőt, a többi meg egyénfüggő, valaki vígan melózik 60 évesen is, és meg kell említeni hogy attól mert sokat lehet keresni benne, azért talpalhatsz is sokat, amire lesz egy szép házad, vagy mindig divatos lakásod a család mellett addigra bele öregszel ebbe is, és így is úgyis, de dolgozni kell kopott ízülettel, vagy sérvvel, mert 25-30 évesen nem úgy fogsz tekinteni egy 60x60as járólapra most, mint 30 év múlva segédeszközök ide vagy oda.
tegnapelőtt 22:46
 2/13 anonim ***** válasza:
80%
Engem az ülő tett tönkre. A fizikai óta semmim nem fáj és nagyon jól alszom.
tegnapelőtt 22:51
 3/13 anonim ***** válasza:
92%

Igen tönkretesz, de csak akkor ha 10-15 évnél tovább csinálod. A térded olyan szinten tönkremegy, hogy még az orvosok sem tudnak rajtad segíteni, egész életedben érezni fogod.

2005-ben végeztem burkolószakon, utána szinte el is tudtam helyezkedni benne, és egészen 2012-ig csináltam. Most logisztikával foglalkozom, és mellette csinálom a burkolást is, de csak havonta 1x vállalom el.

Lehet csinálni, de csak ésszel. Jelenleg nincsen semmibajom, viszont ha előjön az első apró tünet azonnal befejezzem.

Fontos tanácsok: ne legyél elhízva, normális testsúlyod legyen, próbáljál meg sokat mozogni, pl... nyújtógyakorlatok, havonta 1-2 alaklommal szauna és masszás és akkor nem lesz gondod belőle.

Sok sikert!

tegnapelőtt 22:53
 4/13 anonim ***** válasza:
30%
A térdeidnek annyi lesz.
tegnapelőtt 23:03
 5/13 anonim ***** válasza:
58%

A sokéves egyetemi ülés-magolás-stressz, az évtzedekig végzett monoton ülőmunka se tesz jót. Mellette célzottan edzeni kell, nem elég a házimunka, főzés, gyereknevelés.

Összességében az élet teszi tönkre az embert. Mindegyik szakma máshogy, máshol kezdi ki a testet.

tegnap 09:23
 6/13 anonim ***** válasza:
53%

Én burkoló (is) vagyok. Ha benne vagy a szakmában 20-30 évig az tényleg nem tesz jót, de nem kell azt öreg korodig csinálni. Ma már a nagyméretű lapok miatt egyre nehezebb a meló, de azért nem kell mindenhol xxl-es lapokat rakni. Elmész egy gyárat burkolni egy céggel akkor ott kb csak rakni mell a 30×30-as lapokat.

Amúgy a puha térdvédő sem rossz, de engem eléggé akadályozott a munkában, míg csináltam(ma már inkább egyetemre járok).

Igazából minden porcikád megérzi, mert nem csak raksz ugye, hanem vakolni is kell, a zsákot meg kell emelni, stb. Oké, segéddel behordatod a zsákokat, de mikor anyagot keversz, akkor emelned kell(vagy kevertetsz a segéddel). Aztán ott van még az a tény is, hogy a lapok is elég nehezek, és azokat dobozostól tudni kell mozgatni.

Aztán ha padlót kell fugázni akkor négykézláb kell végig nyalnod az egészet, mert az másképp nem kell. Persze tudsz könnyíteni a munkádon például azzal, ha a csempevágót felrakod az asztalra, ha van rá lehetőséged (meglepően sok szakinak nem jut eszébe), meg vannak ilyen apróságok, de amúgy bele lehet jönni. Életed végéig viszont nem érdemes csinálni, mert belerokkansz. Meg hát nők is csinálják, úgyhogy pasiként pláne ki lehet bírni. De amúgy ez is egyéni vállalkozásban éri meg a legjobban. Nagy cégnél max kitanulod rendesen a gyakorlatot, aztán jöhet a vállalkozás.

Egy szép szakma amúgy, amivel bőven lehet kreatívkodni, én azért szerettem annak idején. :)

tegnap 09:40
 7/13 anonim ***** válasza:
30%

Én burkoló voltam. Ha nincs megfelelő fizikai erőnléted, felejtsd el. A térdeid tönkremennek, a

gerinced is, és hamar megfogsz halni, a sok fuga/csemperagasztó belégzése miatt. Szerintem inkább válaszd a festő szakmát már ők is jól keresnek, amióta négyzetméterre festenek. Ám se hívnak már burkolókat, mindenki megoldja házilag, és kész.

tegnap 10:03
 8/13 anonim ***** válasza:
77%
Az ülő is kicsinálja az embert, csak máshogy. A munka mindenhogy kártékony a szervezetre.
tegnap 16:10
 9/13 anonim ***** válasza:
0%
7# csemperagasztó belélegzése miatt meghal valaki.... wtf
tegnap 19:56
 10/13 anonim ***** válasza:
Igen, ezek mind összeadódnak. Plusz a szennyezett levegő, műanyagrészecskék. Aztán egyszer csak szívrohamot kapsz.
ma 00:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!