Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyit lehet keresni jelenleg...

Mennyit lehet keresni jelenleg egy MOL, vagy egy Orlen töltőállomáson benzinkutasként?

Figyelt kérdés
A településünkön van egy-egy ilyen kút. Egyik sem éjjel-nappali, így éjszakai műszakpótlék nem lenne. Kíváncsi vagyok a tapasztalatokra.
jan. 3. 07:01
 1/5 anonim ***** válasza:
53%
300e
jan. 3. 07:21
 2/5 A kérdező kommentje:
Ez gondolom nettó összeg
jan. 3. 07:51
 3/5 anonim ***** válasza:
Minimálbérnél többre sztem ne számíts
jan. 3. 13:23
 4/5 anonim ***** válasza:

Ezek franchise kutak szoval egy kisvállalkozo üzemelteti őket akik jellemzően minimálbért adnak. Kb fél évet dolgoztam egy ilyen kuton régebben. Minimálbért kaptunk és nem volt szabadság, csak szabad nap, dolgozni kellett ünnepnapon is ha úgy jött ki a műszak. Betegszabadság sincs. Volt egy kollega aki kb 15 éve ott volt és soha nem volt szabadságon de betegszabadságra sem ment, bekellett jönni betegen dolgoznia mert nincs helyettesítés. Sok ember 1 évig sem bírja, én is kb fél évet voltam de ez idő alatt többen is voltak akik jöttek-mentek, volt aki 1 napot volt csak. A munkaruha egy vicc volt. A vállalkozónak megkellett venni a munkásruhát mert a franschise kötelezte rá, de csak 1 szettet vett minden kutasnak és azok leadták ha felmondtak. Volt egy magas srác aki felvette az elődjének a ruháját de a bokájáig sem ért a nadrág és úgy kellett dolgozni ameddig végre a főnök rendelt egy nagyobbat. Ha beleizzadtál akkor másnap is úgy kellett menned dolgozni mert 1 szett volt 1 embernek, kimosni meg nem tudtad úgy hogy másnapra meg is száradjon, ezért a szabadnapon tudtad csak kimosni.

A kutasnak kell takarítni a wc-t, a kutoszlopok környékét, a koszos gázolajos pisztolyt, feltakarítani a gázolajat ha mellé ment, ha van automoso akkor azt is a kutas takarítja miután erdőjárás után ott mossák le a koszt. Mesélték hogy sokszor úgy összeszarják a wc-t hogy még a földön is szar van, de van olyan aki a falra kente fel.

Télen neked kell a havat ellapátolni, nyáron te nyírod a füvet.

Kajaszünet akkor van ha épp nincsenek autósok, szoval nem tudsz nyugodtan leülni enni. A raktárban ehettünk de ha jött egy autó akkor ki kellett menni, szoval csak szendvicseket pakoltam mert arra nincs idő hogy megmelegítsem a kajámat.

Aztán jönnek a cigányok akik szeretnek parancsolgatni mivel ők a vásárlók, te meg a kutas. Tanolj meg nekik, mosd le a szelvedőt, fújj a kerékbe és borravalo az meg semmi. Nemet nem mondhatsz mert ha csak 500 forintert is tankol de attól még ő is vásárló. Volt olyan (nem cigány)aki elkezdett velem kiabálni mert nem voltam ott amikor neki segítség kellett volna mert pont másnak kellett segíteni a tankolásban. Olyan hangnemet engednek meg maguknak ami mellett nem mentem volna el ha nem egy ott dolgozó lettem volna. Mai fejjel nem is dolgoznék ilyen helyen mert mert tuti nem tudnám megállni szó nélkül, bár szerintem kisebb eséllyel szólnának be mert már idősebb vagyok és nem is vagyok olyan vézna mint fiatal koromban voltam.

Egyik kollegámmal volt egy kis félreértés ami miatt mérges lett és ő gondolta hogy beküldi apucit aki egy nagydarab agresszív állat és kb életveszélyesen megfenyegetett. Na akkor döntöttem úgy hogy keresek másik munkát mert én nem fogok minimálbérért ilyen munkát végezni.

jan. 15. 03:16
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
jan. 15. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!