Mennyire kéne a munkahelyet előtérbe helyezni?
Figyelt kérdés
Mostanában betegeskedem, több betegségem is van, ezért többször járok orvosi vizsgálatokra. Államiba, mert magánra nincs pénzem, de mindig olyan időpontokat kapok, amikor dolgoznék. Nálunk van olyan lehetőség, hogyha többet dolgozol, akkor le tudod csúsztatni később. Ez tök oké, ha évente 3-4 órát kell csúsztatni, de nekem minden hónapban kell, akár többször is. Már rosszul érzem magam, hogy ennyiszer kérem el magam, volt, hogy próbálkoztam inkább gyorsan odaérni úgy, hogy nem megyek el előbb, el is késtem. A főnök se akar már ennyiszer elengedni...jan. 2. 09:42
2/6 anonim válasza:
Ha az a kérdés, hogy egészség vs munkahely, akkor egyértelműen az első fontosabb! Ha nem foglalkozol a bajoddal, bármilyen szövődmény kialakulhat, nem hiszem, hogy ha megnyomorodsz valamilyen értelemben, akkor azt fogod érezni, hogy na nem baj, legalább a munkahelyemről nem kéredzkedtem el olyan sokat… A főnöknek is meg kellene ezt értenie, ha máskor ledolgozod ezeket az órákat és tudja, hogy olyan bajod van, ami miatt gyakran kell menned. Ha ezt nem érti, érdemes lehet lazább munkahelyet keresni, akár csak átmenetileg is.
3/6 anonim válasza:
"hogyha többet dolgozol, akkor le tudod csúsztatni később."
Akkor ez végülis fizetetlen túlóra?
4/6 anonim válasza:
Kérj orvosi igazolást aznapra, ne kéreckedj, ennyiszer elmenni már pofátlanság. Ugyan kevesebb lesz a béred, de a főnököd ezzel kompenzálva van.
5/6 anonim válasza:
ORvosi igazolást kérsz és betegállomány lesz.
De gondolom azért nem ezt csinálod, mert kell a jelenléti bónusz.
#3: Nem, rugalmas munkarendnek hívják
6/6 A kérdező kommentje:
5. Nincs jelenléti bónusz. Csak a betegszabi kevesebbet fizet. Meg nem is tudtam eddig, hogy adnak egész napra orvosi igazolást, ha reggel 8-ra van pl időpontom :D
jan. 2. 18:13
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!